Спортски квиз

1. Nemam sad vremena. Nek postavlja neko drugi.

2. Kako se zove jedini englez osvajač zlatne kopačke Evrope?

3. Е'о једно кул питање:

Ко је бранио за Парму '95. године кад су освојили Куп Уефа? Парма је тад победила Јувентус 1:0 кући и играла 1:1 у реваншу.

4. Ако јесте Буфон, нека поставља ко стигне, одох.

5. Јок. Буфон га је касније, кад се појавио, избацио из прве поставе.

6. Ц.

Дакле, е'о једна хинтара: Кад га је млађани Буфон збацио на клупу овај је прво отиш'о кратко на позајмицу у неки клуб (то небитно), ал' касније дефинитивно отиш'о из Парме у клуб који је тако важио за један од најслабијих у Серији А и често испадао у Б и враћ'о се. Мислим да је у тренутку кад је тај голман преш'о, тај клуб био друга лига - нат шр. Вероватно га већина више повезује с тим клубом него с Пармом.

7. Da nije Anđelo Peruci? Moje veoma ograničeno znanje o Seriji A u tom periodu staje ovde...

8. Јесте Перуци бранио у том финалу, али за Јувентус. :Д

9. Sad sam izguglao, bilo je skoro pitanje o njemu na ovoj temi...

10. Luka Bući xD, ajd da postavim da umre kviz.

Rođen je u jednoj od najmanjih južno američkih država, ali nikada nije igrao za klub iz te zemlje. Karijeru počinje u omanjem klubu iz najveće zapadno evropske zemlje. Zatim se vraća na svoj kontinent i igra za jedan od najvećih klubova tog kontinenta. Država u kojo se nalazi taj klub je susedna zemlji u kojoj je rođen. Zatim prelazi u klub iz zemlje koja je dala najviše timova osvajača Lige Šampiona. U tom klubu postaje legenda i stranac sa najviše nastupa za taj klub. U to vreme taj klub, koji je sada drugoligaš, doživljava svoj zlatan period. Osvajaju i kup pobednika kupova sredinom devedesetih gde pobeđuju u finalu jedan ostrvski klub. Dve godine kasnije prelazi u jedan u od najvećih gradskih rivala kluba kojeg je pobedio u finalu Kupa pobednika kupova. U tom klubu osvaja još jedan kup pobednika kupova i super kup Evrope. Dolaskom jednog italijanskog trenera na čelo tog kluba on gubi svoje mesto tu. Prelazi u gradskog rivala svog dotadašnjeg kluba i tu posle 3 sezone završava karijeru. U reprezentaciji je odigrao ''samo'' 26 utakmica iako je bio fenomenalan igrač. Trenutno je trener jednog premijerligaša.

11. Igrao u saragosi, pa u čelziju, ako sam lepo kapirao, a meni jedino od trenera tih godina na pamet pada poketino, a opet, on je argentinac, pa se ne uklapa u prvi deo pitanja, a nije ni igrao u čelziju koliko znam.

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.