Hoćete li se pojaviti na Prajdu?

1. @ Upravo to i jeste poenta gej parade, Farme, Granda i ostalih gadarija...
    Dajte raji da se zanima nečim dok mi tiho završimo posao u Sandžaku iliti Raškoj, kako ko voli. Boli me kurčina za "prajd", sprema nam se isti scenario kao i u slučaju Krajine, Bosne i Kosova.
    Ehh,Minže,ja pokušavam već duže vreme da objasnim nekim budalama sa kojima sam vodio polemiku oko gej parade(ne mislim na Vukajlijaše već na neke iz mog okruženja)da je ona samo oruđe da bi se skrenulo sa teme siromaštva,korupcije,kriminala pa i Raške....

2. Minže und Šejne, pazite ovako, šta ako su problemi sandžaka i lopovske privatizacije plasirani da bi skretali pažnju sa realnih problema sa kojima žive seksualne manjine? Pa mislim, ne mogu dupe da obrišem a da ne čujem kako neko u ovoj bednoj zemlji krade, vara, organizuje zaveru da se otme teritorija i vrši lopovsku privatizaciju dok jadan narod grca. Pa taj jadan narod grca i muči se samo zato što je glupav i nesposoban da bilo kako promeni svoju sudbinu. Prepliću vam se lični životi sa životom države koja nije realni entitet već veštačka tvorevina, tako da vam sama vaša država zamagljuje vlastite živote a da niste ni svesni toga. Vi ste u matriksu koji vas je programirao da mislite da ste izašli iz matriksa. Vi niste ova država, shvatite to. Zato mislim da je to što vi govorite glupanje luposti i tezanje mena khm menjanje teza. Nikakve dodirne tačke ne postoje između prajda, kosova, siromaštva, sandžaka, side, vantelesne oplodnje, proučavanja matičnih ćelija, bolesnih i gladnih širom sveta i globalnog zagrevanja. Eto vas dvojica naprasno progledalih i svevidećih ste umislili da ste se istrgli iz matriksa i shvatili ste u čemu je fora sa prajdom, time što ste sveli svaki pokušaj bilo kakvog socijalnog previranja i pokretanja bilo kakvog pitanja koje se ne tiče vas i vaših problema, na masmediologiju i prodaju magle. Verovatno bi trebalo da udovoljimo vašim mukama i još jedno hiljadu godina provedemo u odbrani svjate serbske zemlje i u podmirivanju krčećih stomaka, pa ćemo tek onda da počnemo da se bavimo vlastitim životima. Trt milojke. Sve to smrdi na lažni moral i to od one najgore sorte, na onaj kolektivni svetosavsko srpski koji nalaže da štitimo otadžbinu i pomažemo jedni druge dok nam se otadžbina raspada a noževi nam štrče iz leđa. Serem se bre u taj moral, dušebrižje i patriotizam. Sve je to trulo iznutra. Pošto smatrate da je to progaja magle i da je maskiranje realnih problema, zašto nešto ne preduzmete da bi rešili svoje realne probleme. Uzmite oružje pa marš na kosovo. Ako je to isuviše militantno za vaše dušebrižje uzmite lepo prodajte imovinu pa se preselite na kosovo i aktivirajte se tamo. Ako pak mislite da vas vlast pelješi, preduzmite nešto povodom toga i organizujte masovne štrajkove, demonstracije, revolucije, šta god. Koji god da je vaš problem rešavajte ga kako znate i umete, ne vidim kako bi vas jedna paradica od par sati sprečavala u tome. Vi sami toj paradi svojim diskriminišućim umovima pridajete toliko značaj. Da je ovo normalna zemlja koja se bavi realnim problemima ta paradica bi protekla kao sporedna vest na šesnestoj strani novina. Ali ne, ovde se od toga pravi apokalipsa u najavi. Ukratko, aktivirajte se za svoje probleme i živote, a ako ste nesposobni za tako nešto onda povijte vaš maleni repić i umuknite. Pustite ljude koji su sposobniji i znaju da se bore za svoju stvar, da delaju i ako imate mozga naučite nešto od njih.

3. Mnogo bi više doprineli društvu i imali mnogo veći respekt zajednice kada bi tog dana radili nešto korisno.

E, od mene imas pivo za ovo, Ming! Zaista nemam nista protiv doticnih, ali bi se pre izborili za prava pomagajuci drustvu, tipa za sirotu decu i tako dalje, nego samo da gledaju svoju bulju... A i tudju...

4. Al' si zapenio druže...Najvažnije stvari u državi ne mogu biti te takozvane seksualne slobode jer i homoseksualci upražnjavaju sex i niko im to ne zabranjuje kada to rade u svojim stanovima,gej klubovima,itd.Ali takvo je stanje u ovoj državi da bi i oni morali da se zapitaju ukoliko su savesni građani da li ugrožavaju bezbednost u gradu jer će na njih nasrnuti raspomamljena rulja,isprovocirana jer misli da je to bolest(da li su u zabludi ili ne,rećiće naučnici,čini mi se da je neko od njih rekao da homoseksualizam nije bolest,ali ne razumem se,nemam veze sa medicinom).Ja lično nisam neki protivnik homoseksualaca(Fredi Merkjuri mi je omiljeni rok vokal) i slažem se da bi gay parada trebala da protekne beščujno jer je političari koriste da bi prikrili važnije probleme i pravili halabuku i nove podele u Srbiji...Tako da je moja poruka homoseksualcima da svoje seksualne slobode ostave za svoju sobu,zašto bih ja npr morao da znam ko je gej a ko nije,da ne budu instrument ljudi koji ih koriste za svoje ciljeve i prikrivanje vlastite nemoći zbog rešavanja problema koji su važniji većini naroda i tiču se i same egzistencije.

5. hmmmmm, ništa ti ne razumeš, a ja nisam baš voljan da se spustim na tvoj nivo i crtam ti, tako da...

6. Vi sami toj paradi svojim diskriminišućim umovima pridajete toliko značaj.

Kao što već gore rekoh Filantropofobični,

Boli me kurčina za "prajd"

Bojim se da sam suviše iscrpljen da bih ti odgovorio opširnije. Možda za nekoliko dana, kada prođu teški problemi s' kojima se trenutno nosim (privatno). Izvini, ovo je 'nako najdiplomatskije. Imaš gomilu mojih postova na ovu temu od ranije pa vidi šta mislim. Ima neslaganja u našim mišljenjima, ali ima i slaganja.
    Aj' zdravo. :)

7. Морао бих да се сложим са Филантропофобом. По вашем мишљењу, организује се Прајд да би се неком замазале очи? Глупост. Шта, одједном ће да изваде из фиоке хиљаду-две или колико већ геј особа и даће им заставице и рећи ће им ''Парадирајте да бисмо могли народу да скренемо пажњу са проблема Новог Пазара!''.

Је л' то нема геј људи који долазе самоиницијативно на параду да се изборе за своја права?

8. По вашем мишљењу, организује се Прајд да би се неком замазале очи?

Ne, po mom mišljenju mediji previše pridaju značaj nečemu veoma trivijalnom u odnosu na realne probleme s' kojima se zemlja suočava. To, ta gej parada, šta god to bilo i značilo, je najobičnija kurčeva prašina.
    To je ništa. To je nešto o čemu ne treba da se razmišlja.
    To je kao kada bismo polemisali o tome, da li se u Srbiji proizvodi dovoljno buritosa po glavi stanovinka.
    Ako treba, nek' to održe, pa da se suočimo sa pravim problemima, zbog čijeg ignorisanja možemo imati dalekosežne posledice.

9. Која права Џими? Имају право на социјално, на школство, на здравствено, на рад... све загарантовано уставом... А да не помињем ово што Минг рече.

Као што већ можда рекох, парадирање је више геј од њих, јер је то типично узнемиравање јавног реда и мира, (о сексу се прича у кафани и кући и не натурају се сексуална опредељења свима редом), као и заустављање ове јадне привреде на један дан, а колико људи пирчају о томе, вероватно и дуже.

10. Džimi,političari koji su donedavno bili protivnici gejeva odjednom postaju njihovi zaštitnici i za njih sam uveren da žele da pažnju skrenu sa većih problema na gay paradu(radi svojih interesa žele da iskoriste želju gej populacije da paradira)kojoj niko na zapadu ne pridaje značaj jer ih zabole i gledaju da reše druge,bitnije probleme...Neko će reći kod nas su homoseksualci više diskriminisani nego na zapadu,ali ja još nisam pročitao u novinama,prebijen je neko jer je gay ili nešto slično,to znači da nisu sistematski proganjani iako je istina da ljudi drugačije gledaju na vas ako kažete da ste gay,mada i na zapadu ima sličnih rezervi prema homoseksualcima.Homoseksualizam je ovde tabu tema i što više pažnje novinari i političari pridaju ovakvoj manifestaciji biće više nepotrebnih problema,sukoba,komplikacija,vrv i dosta razbijenih izloga i stakala u Beogradu.

11. Ne, po mom mišljenju mediji previše pridaju značaj nečemu veoma trivijalnom u odnosu na realne probleme s' kojima se zemlja suočava.

Да, али лепо је човек написао - замена тезе. И ти мењаш тезу, Минже. Што да ниподаштавамо нешто само зато што је тривијално у односу на нешто друго? Некоме није тривијално. Стави се у кожу тих људи који демонстрирају. Мислиш да је њима битнији Нови Пазар? Шта је то уопште ''реални проблем''? Ја бих рекао да је то релативан појам. Једном си ми рекао да сам јебени незрели клинац, а сад се ти мало понашаш као неразуман клинац, иако си старији од мене.

Која права Џими? Имају право на социјално, на школство, на здравствено, на рад... све загарантовано уставом...

Написах већ пре неколико страница за која права. Ја и још пар људи. Не куца ми се поново.

Као што већ можда рекох, парадирање је више геј од њих, јер је то типично узнемиравање јавног реда и мира,

Аха, значи по тој логици није требало ни нпр. црнци да се боре у Америци за право да седе у истом делу аутобуса као и белци. Зато што је парадирање и простестовање ГЕЈ? Да су тако људи размишљали двехиљадите, још би ти Слоба био председник.

као и заустављање ове јадне привреде на један дан, а колико људи пирчају о томе, вероватно и дуже.

О, да, целокупна српска привреда ће да стане јер ће неко на три сата да прошета центром Београда? И раднице у апотеци моје кеве 350 километара од Београда ће то време провести гледајући ТВ вероватно? Рудари ће да штрајкују због геј параде? Подсети ме, колико оно имаш година? Је л' данас ниси имао сва три оброка, па ти фали здравог разума? Или шта?

ali ja još nisam pročitao u novinama,prebijen je neko jer je gay ili nešto slično

Хахахахаха! Ево ти, па гледај да ли није нико пребијен.
    http://www.youtube.com/watch?v=nUOH7nrVfys
    Толико о томе.

12. Realno, Džim... Šta je važnije u ovom momentu za zemlju?
    Po tvom mišljenju. I u kom procentu, proporcionalno?

13. Мислим да је најважније спречити ову параду како би могли да се срећни фокусирамо на друге проблеме.

14. Šta je važnije u ovom momentu za zemlju?

Ja mislim da imamo pozamasan broj politicara u zemlji i kad bi svako radio svoj posao ovakva pitanja bi bila suvisna

15. Realno, Džim... Šta je važnije u ovom momentu za zemlju?
    Po tvom mišljenju. I u kom procentu, proporcionalno?

Најважније је да сви подврну рукаве. Онако колективно. Људи много умеју да серу како је држава/влада оваква и онаква, а сами су обичне ленштине и не би се говњивом мотком дотакли решавања проблема.

Мислим да је најважније спречити ову параду како би могли да се срећни фокусирамо на друге проблеме.

Е, јесте. Већ те замишљам како се фокусираш свој проблем, а то је - како заврнути контролора у возилу ГСП-а и позвати се на члан тај и тај, тачку ту и ту, тог и тог закона = не платити карту и тиме јако допринети овом друштву.

16. Најважније је да сви подврну рукаве. Онако колективно. Људи много умеју да серу како је држава/влада оваква и онаква, а сами су обичне ленштине и не би се говњивом мотком дотакли решавања проблема.

Slazem se potpuno. Isti fazon kod mene u ZR. Propada Pinova vila, jedna od najdivnijih zdanja, i neko predlozio da se tu beskucnici angazuju za restauraciju i izmenu enterijera u boraviste za njih (kad su vec popalili sve stepenice da se zagreju i tu boravili svakako). Boravili bi besplatno. Nisu se odazvali jer nece da podvrgnu rukave, a ni vlast.
    Izvinjavam se sto sam otisla od teme.

Nego, da ne spemujem, neka odrze paradu, ali i dalje mislim da su mediji i neki edukacioni programi koji objasnjavaju da homoseksualci jednako doprinose drustvu kao i heterosekstalci bolji i efektivniji izbor, jer se tu planira na duze. Recimo i dvadesetak epizoda svakog petka ce biti efektivnije nego parada koja traje jedan dan. Da ne pricamo o vecem broju epizoda.

17. Е, јесте. Већ те замишљам како се фокусираш свој проблем, а то је - како заврнути контролора у возилу ГСП-а и позвати се на члан тај и тај, тачку ту и ту, тог и тог закона = не платити карту и тиме јако допринети овом друштву.

Не видим где је ту проблем :Д
    То ми није проблем ни најмање :П

18. kolko god da mi šište jajca za paradu, valjda zato što sam 3000km odatle, tolko gledajući onaj džimijev video moram da kažem da bi američka policija pri onakvim demonstracijama i napadima na policajce pucala u ljude a ne u vazduh i to ne malo, a sve koje pokupe bi zaglavili debelo po zatvorima, pa bi gejevi njih karali tamo :) Valjda zato kod njih deca i ne rade ovo nego se drogiraju, ili nadju već neke druge gluposti koje nisu tolko pogubne za društvo...
    Milicija nam je gej.

19. mada, nemojte pogrešno da me shvatite... na puno mesta tamo nikada ne bi prošla parada, niti bi dobro prošao peder, ali bar sa pandurima ne smeš ovako da se zajebavaš ko što se kod nas radi.

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.