Pričamo valjda o periodu 2001-10, za to nemamo naziv.
da, na to sam mislio.to su desete.pa valjda te skracenice mogu da se primene za svaki vek
nije da samo za period od 1980 do 1989 moze da se kaze da su osamdesete.ima osamdesete prosloga veka, pretprosloga itd ovo se desete ili moze i pocetkom 21 veka
Одлична емисија. Приказивала се крајем осамдесетих и почетком деведесетих на РТС-у. Мало бајковита, али интересантна. Правили су предвиђања шта се дешавати после 2000. године пре свега на пољу науке. Ех, како смо се тада сви ложили да ћемо за дведесетак година имати летеће аутомобиле...
ЕДИТ: Иначе, пошто су све године од 2000 до 2009. године имају две нуле у средини, онда би могле да се зову две-нула-нула године, мада сам негде чуо да се ипак каже двехиљадите године, а да се за период од 2010. до 2019. године ипак каже десете колико год то звучало безвезе.
pogledacu nekad ovu emisiju interesantno deluje
inace dvehiljadite je nepravilno jbg
ne postoji nacin da se prve decenije vekova zovu ko ostale decenije
huljadudevestote/nulite,desete,dvadesete,tridesete,cetrdete,pedesete,sezdesete
,sedamdesete,osamdesete,dvehiljadite/nulte,desete,dvadesete,tridesete...
hahah nema
80e----90e-----100e
to su bile stote godine, sad smo u stodesetim
Nervira me kad uzmem za doručak neku pitu hrskavu i onda pustim Sunđer Boba da gledam dok jedem tu pitu i onda ona pita puca i hrska kako jedem i ne čujem uopšte šta pričaju u crtanom, nego moram da pauziram sa žvakanjem da čujem, ali onda mi se jede i ne mogu dugo da čekam i sve tako.
U Ponsovim pekarama kvalitet varira, ali ume da bude dobra.
U Moka pekarama njah.
U pekari Vučković (e, sad ne znam ima li ih na više mesta) bude ok kad je malo rešija, ali umeju da ne ispeku dobro - valjda žure i onda, ako je belja, nije to to.
U pekari kod Romana ("Čačanka") bude super, ali tu je nema uvek.
Ima na centru ono kao "bosanske pite", što je bedna imitacija, ali sa zeljem je bila ok ranije, ne znam sad.
Kažu sad se u Ponsu pojavilo nešto novo, kažu "bakina pita", kaže mi žena da probam, reko nema šanse, zvuči preemotivno :(
Pekara Trpković je zakon za burek, sa piletinom mi je omiljeni, malopre sam jeo... Bedak je što je uvek gužva, uglavnom se čeka po 20-30 minuta i onda izludiš kad si u žurbi... Imaju tri pekare u Nemanjinoj, na Zvezdari i Dušanovcu.. Topla preporuka
Review 5/5 stars
da, na to sam mislio.to su desete.pa valjda te skracenice mogu da se primene za svaki vek
nije da samo za period od 1980 do 1989 moze da se kaze da su osamdesete.ima osamdesete prosloga veka, pretprosloga itd ovo se desete ili moze i pocetkom 21 veka
ako su to desete, sad su dvadesete? ne lupaj
A šta ti je onda 2011-20 ako su ti ono desete?
dvadesete idu ok 2020 do 2029..a sad mi je jasno pa to se onda zove dve hiljadite
mozda moze- nulte godine
ne može
dve hiljadite- dve hiljaditih.mora tako ne moze drugacije
e pa ne moze :)
http://vukajlija.com/forum/teme/1384-sta-te-nervira?strana=256#post_3454094 kakva je emisija ova?
Одлична емисија. Приказивала се крајем осамдесетих и почетком деведесетих на РТС-у. Мало бајковита, али интересантна. Правили су предвиђања шта се дешавати после 2000. године пре свега на пољу науке. Ех, како смо се тада сви ложили да ћемо за дведесетак година имати летеће аутомобиле...
ЕДИТ: Иначе, пошто су све године од 2000 до 2009. године имају две нуле у средини, онда би могле да се зову две-нула-нула године, мада сам негде чуо да се ипак каже двехиљадите године, а да се за период од 2010. до 2019. године ипак каже десете колико год то звучало безвезе.
80e----90e-----100e
pogledacu nekad ovu emisiju interesantno deluje
inace dvehiljadite je nepravilno jbg
ne postoji nacin da se prve decenije vekova zovu ko ostale decenije
huljadudevestote/nulite,desete,dvadesete,tridesete,cetrdete,pedesete,sezdesete
,sedamdesete,osamdesete,dvehiljadite/nulte,desete,dvadesete,tridesete...
hahah nema
hahahah
a 2100. ce poceti dvestote
Nervira me kad uzmem za doručak neku pitu hrskavu i onda pustim Sunđer Boba da gledam dok jedem tu pitu i onda ona pita puca i hrska kako jedem i ne čujem uopšte šta pričaju u crtanom, nego moram da pauziram sa žvakanjem da čujem, ali onda mi se jede i ne mogu dugo da čekam i sve tako.
u da,to je zajebano
каунте де има добра зељаница да се купи
U Ponsovim pekarama kvalitet varira, ali ume da bude dobra.
U Moka pekarama njah.
U pekari Vučković (e, sad ne znam ima li ih na više mesta) bude ok kad je malo rešija, ali umeju da ne ispeku dobro - valjda žure i onda, ako je belja, nije to to.
U pekari kod Romana ("Čačanka") bude super, ali tu je nema uvek.
Ima na centru ono kao "bosanske pite", što je bedna imitacija, ali sa zeljem je bila ok ranije, ne znam sad.
Kažu sad se u Ponsu pojavilo nešto novo, kažu "bakina pita", kaže mi žena da probam, reko nema šanse, zvuči preemotivno :(
Inače, Marko, opet mi prodavačica kaže "cilka", hahaha, pa jebem joj majku
https://i.imgflip.com/106xev.jpg
Pekara Trpković je zakon za burek, sa piletinom mi je omiljeni, malopre sam jeo... Bedak je što je uvek gužva, uglavnom se čeka po 20-30 minuta i onda izludiš kad si u žurbi... Imaju tri pekare u Nemanjinoj, na Zvezdari i Dušanovcu.. Topla preporuka
Review 5/5 stars
To je ok informacija, nego Marko pita za Čačak
Ok, ja se samo nadovezao a i više je ljudi sa sajta koji se hrane u Bg-u :D
burek sa srcem.i to sve pise u srcu.izlog pekare u ns,rumenacka.