Kad je pre nekoliko dana osvanuo naslov u dnevnim novinama „Željko Mitrović: Trovali su me“, na samoproklamovanom rečniku slenga vukajlija.com odgovorili su mu bez mnogo pijeteta: „Pa dobro, i ti si nas, i još to radiš“.
Ekonom:east Magazin · 03. Februar 2011.
Kako sam se sad posrao, očekujem komentare tipa ajd ne seri, ne pravi se pametan majmune, to si ti lupio, gde to piše pizdo mala i slično.
I da, i mene nerviraju, i upravu si iskreno samo mala digresija, no hate
Znam da ne mora, ali opet da bi se neko smatrao inteligentnim između ostalog mora da zna da se adaptira situaciji, da razumije i uči iz okruženja i da primjenjuje znanje. A ležanje kući i drkanje kurca definitivno nije adaptacija na okruženje, niti primjena bilo kakvog znanja
Opušteno, forum i jeste za diskusiju, a nije kao da si napisao "e majmune glup si ne znaš ovo"
Upravo tako
za snalazenje u zivotu bitnija je emocionalna inteligencija
Moguće, toliko detaljno se ne razumijem, samo kažem da mi idu na kurac ovi koji umišljaju inteligenciju i filozofiraju o smislu života a pritom nemaju isti.
Emocionalna inteligencija je dosta bitnija od matematičko-logičke iako se ova druga uzima kao mjerilo. Covjek je socijalno bice, djeluje u drustvu i samim tim potrebnija mu je prva barem za interakciju sa spoljasnim svijetom
Inteligencija je precenjena. Talenat za nesto takodje. Obe stvari su rezultati vezbe dok si mali, obe mogu da se uznapreduju ili useru kad si mator. Sporije, al mogu.
cuo sam za nekog lika ima previsok iq, genijalac a ceo zivot nije radio nista, on je u fazonu da mu nista ne treba ili malo toga.njemu tako odgovara i to je to.bitno je da je coveku iq u normali, da moze da obradjuje informacije i tako to, mada i ovim gluperdama nista ne fali, jeste da se izblamiraju ponekad, malo im se smeju al boze moj nista strasno
A šta je tačno emocionalna? Nešto tipa sposobnosti da prepoznaš i čitaš znakove i govor tijela, i da znaš sa ljudima ili...?
Inače slažem se sa celtom za ovo da može da se usere, imao sam još u školi inteligentnih ljudi kojima je pucao kurac i jedva se provlačili, a s druge strane i onih koji su prirodno bili glupi ali su postizali odlične rezultate zahvaljujući trudu.
A za ovog genijalca što ništa nije radio, e to ja ne kontam, valjda ako si makar prosječno inteligentan možeš skontati da ti je život sranje i da će biti takav sve dok sam ne kreneš da radiš nešto, i takvo ponašanje mi je nespojivo sa bilo kakvom vrstom inteligencije
Smatrati da ti je zivot sranje ako nisi zaposlen je sasvim solidna neinteligencija.
Ne priča niko ovde o zaposlenju, pod "radiš nešto" sam mislio da radiš nešto sa svojim životom, kao suprotnost ležanju i drkanju kurca
Prestao bih ja da radim ali ne mogu finansijski da podnesem to xd
Pa upravo to, ako taj lik ne radi nista tj lezi i drka kurac a nije beskucnik, gladan itd onda sto se mene tice opravdava svoju inteligenciju.
Ja da ne moram kurcem ne bi mrdao
Onda u Srbiji ima jedno milion tih sitih sto nisu beskucnici, a da sad istreses svih milion u zbiru ne bi ispalo 500 miliona dinara. Jebo ti tu inteligenciju kad si ti direktno zavisan od toga dal ce neko da plati racune i spremi da jedes jer kurac bi drkao kurac i igrao komp na minus 10 u januaru u mraku, a da nista nisi jeo 3 dana
Ja da ne moram kurcem ne bi mrdao
Ni ljudi koji su milioneri ne leze po cijeli dan vec uvijek rade nesto, a kao sto sam rekao ne pricam ovde iskljucivo o Ekrem Jevric vrsti posla, nego bilo kakav rad ili aktivnost u zivotu, u sta spada i ucenje novih vjestina, citanje novih knjiga, rad na kuci, i milion drugih stvari, ako nemas interesovanje za bilo sta osim tog cistog prezivljavanja (da nisi gladan i da imas kucu) onda imas ozbiljan problem
Upravo to, a i ako ti osim pukog prezivljavanja nemas nikakve vece zelje i ambicije, svaka prica o inteligenciji postaje, najblaze receno, diskutabilna
http://www.balkandownload.org/topic/35860-daniel-goleman/
ne kontam koji kurac roditelji prave decu ako nece da ih izdrzavaju i hrane do 45e barem....deca do 50e godine zivota samo treba da leze na ledjima i zinu onako ko male ptice da im roditelji stave hranu usta i da drkaju kurac po internetu, inace ni ne pravite decu ako niste spremni da ih odgajate
pa, najsuvoparniji opis inteligencije bi i bio upravo to: sposobnost da sa najmanje energije obavis neki posao. inteligentan u necemu je neko ko uspeva da sa manje energije nego sto treba proseku obavi nesto u tom necemu.
problem optimizacije, nalazenje minimuma funkcije.