Šta te nervira?

1. a generalno je inteligentan onaj ko ume sa malo energije da nadje sta treba da se radi da se postigne cilj koji drustvo univerzalno prihvata kao dobar.

2. celte, inteligencija je snalazenje u situacijama u kojima se do sad nisi našao. To je ono klasična definicija, a to što ti govoriš bi moglo da se podvede pod inteligenciju jer svakako sa njom ima veze

3. to je ekstenzija ovog sto pricam. nalazenje minimuma energije da se resi neki problem, je ucenje, resavanje novih problema sa minimumom potrebne energije je visoka inteligencija.
    ovo moze da bude usko specijalizovano, i onda to nije neka inteligencija ko sto mi zamisljamo, a moze da bude i dosta siroko, i onda jeste.
    logicka inteligencija je resavanje logickih problema (npr koji je sledeci u nizu blabla) uz malo informacija, emotivna inteligencija je isto tako resavanje emotivnih problema (npr jel laze ovaj?)

4. pa tesla nije imao kintu, fizikalisao covek i gomila inteligentnih su bili siromasni.kad bi to bilo tako ako imas dobar posao, vozis dobra kola onda si inteligentan jes kurac nije sve tako jednostavno.svako ko je iole pametan taj ce sebi da obezbedi existenciju, to ne znaci da mora da radi neki fensi posao,upoznao sam jednog sto ima fensi posao, hvali se dobio povisicu planira da kupi audija nekog, kolege zavidni, ogovaraju ga da nije u vinkli a takav utisak je i na mene ostavio :D

5. mensa je recimo tezak kurac u dupetu za nekog ko nema izbalansiranu socijalnu i logicku inteligenciju. dobije potvrdu da je pametan i onda posto je socijalno glup pocne da se oslanja na to u zivotu i to obicno ne ispadne dobro. dobijes prepotentnog lika koji ne ume bas mnogo, frustracije sto drugi ne vide kako si pametan, i one sto pricaju kako inteligencija obicno dolazi sa nesrecnim zivotom jer kao mnogo vise vidis od drugih i ta proseravanja, kao "e da sam glup bio bi srecniji"
    sto je tacno za tu osobu, verovatno.

6. Citiraću, mislim Ludog Čaka koji je rekao sve na tu temu jednom prilikom...

Džabe ti inteligencija kad si glup ko kurac

7. ima poslova gde je potreban iq vise od eq.npr programiranje.celt, valjda se slazes.za [programiranje je potrebna matematicko logicka intel.iq je isto bitan, covek sa vecim iq bolje obradjuje informacije, vidi resenja gde neko glup nece da vidi itd. emocionalna je bitna za odnose sa ljudima.

8. dobri programeri obicno imaju i dobru socijalnu inteligenciju. ne za ovo sto mislis kao da je smeker i tako to, to je recimo nebitno, ali obicno dobro citaju ljude. te fore kao neko autistican sedi i nesto mnogo dobro isprogramira su iz filmova vise.
    mislim, treba ti i ovi autisticni, da rljaju nesto ako treba da se rlja, ali uglavnom ako je koncenzus za nekog da je dobar programer, obicno odlicno kapira sta ljudi hoce da kazu iako ne kazu to, samo je lencuga, pa ne ulaze mnogo truda u to da to koristi za svoje interese, ili mu interesi nisu to.

9. mislim, da bi covek uopste naucio to da radi treba mu iq,socijalna mu ne treba ni malo. a sobzirom da zna kako sve fukncionise onda zna i bolje od samog klijenta sta mu treba.onaj sa velikim iq ce da napravi bolji prog od onog sa manjim.elegantniji, brzi. za to je potrebam iq.kakva socijalna, to ti treba ako si politicar, trgovac itd

10. psiholog itd..kazu uvredio sam ga nesvesno pa nije nesvesno nego ti je mali eq

11. нервира ме кад морам бијем контролора бус плуса и да га шутирам у главу кад сам мртав пјан (ноћног такође) више њих мрзим од мурије комплет кад нисам возио кола додуше (маљи сам био)

12. Nervira me kad ljudi oce da biju kontrolore bus plusa zato sto misle da imaju pravo da se voze dzabe

13. A naviklo to ko Kosovari da sve od države dobijaju za džabe svako malo

14. не друже ја увек имам да платим карту него узме смара клинца од 15 година који нема да плати карту а оће да се врне кући и ова га вређа оће да га избаци да му зове мурију

15. Prevoz je vec placen i preplacen preko nasih racuna.

16. Bohore pusi kurac

A znaci klincu od 15 godina se prijede cokolada a nema da kupi, sto da ne mazne i sta ima obezbedjenje prodavnice da ga smara oko toga

17. BEOLOSVITAC LEO NA KURAC NAM SEO HA HA HA