U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.
Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.
Prašćaj, nisam ni primetio, a u stvari mislim da me zezaš, ništa nisam ispravljao :)
Ma ne znam šta da ti kažem, ne mirišem nešto Pavića. Recimo da je jedna od njegovih boljih. Na stranu moja antipatija, nećeš mnogo izgubiti ako je pročitaš, moguće i da će ti se svideti.
e moji valdemar i vesna, vi morate usvojiti obe stvari da je ovaj svet apsurd i da bog otac ne kreira nista apsurdno. Zato i niste u parama, losi ste finansijki, nemate ni da kupite cipele
Predeo slikan cajem je najbolje sto je Pavic napisao i delo neuporedivo sa bilo cime sto sam procitao. E sad...
Ja sam je procitao kada je objavljena uz jedno "mnjeh", tipicno Pavicevsko igranje recima, pomislih i vratih se, mislim Hemingveju.
Medjutim godinama kasnije se setim necega sto me je navelo da je procitam ponovo. I tu bude jedno "Ahaaa..." Od tada sam je procitao sigurno 10-15 puta i svaki put sve vise kapirao sta je u stvari hteo. Onda sam krenuo u opseznu analizu i prikupljanje podataka sa namerom da to stavim na papir i eventualno objavim, medjutim obaveze i tako dalje, ali stalno pomalo radim na tome i to sa uzivanjem.
Procitaj, i ne zuri.
Imam cipela da svaki dan u nedelji nosim druge. Samo nemam para za cipelarnik, pa mi se razvlače po hodniku :(
nista bolje nego kada u mraku stajes i zapinjes za svoju obucu.kada bi neko mogao da vidi sa strane,mislio bi da imas neke zajebane pokrete.neki zajeban hamit djogaj muv.
ja u cipelama krijem pare
Pavich je govnar.
Nije, Pavic je umro.A slobodno elaboriraj zasto tako mislis, ja sam recimo misljenja da je Vidosav Stevanovic kurac od coveka, ali on mi dodje neki rod tako da ja valjda znam.
Nisam razumeo da li se ljudi poput Valdemara mnogo istripuju pa se silom trude da budu "drugaciji", "iznad ostalih". Imao sam ja takvu jednu epizodu, pročitao sam skoro sve od Bukovskog, i onda sam se tripovao kako ja njega kapiram, kako sam ja isti kao i on, pa sam počeo da pišem pesme slične njegovima, i taj period pisanja me držao nekih mesec dana, nisam nikome pokazivao, posle sam shvatio da sam se samo istripovao. Svako od nas ima više strana ličnosti, imam i ja bukovski stranu koja misli da je ok ležati 3 dana u krevetu i ne raditi ništa, jebati sredovečne tetkice i biti pijan svaki dan, ali ima i ona koja misli da trebam imati pristoju pičku kraj sebe, fakultetsku diplomu i sopstvenu firmu. Hvala bogu drži me ovaj drugi, a ako nekad prezubčim u glavi pa počnem da prcam random kobiletine umesto da stvaram porodicu to sigurno neće ići ruku pod ruku sa alkoholom i klošarenjem. Zapravo privlačna mi je pomisao da imam 30 godina, odličan izgled i dosta para, a da jebem žene koje su dve lige ispod mene, haha
Ej, čoveče, ja sam samo rekao da mi se nešto mnogo ne sviđa Pavić.
U stvari, uglavnom imam sve to.
Evo elaboriracu ti, prvenstveno shto se tiche knjizevnosti...
Potpuna iluzija (shto nije lose ako si Tolkin), ali ako pishesh o temama poput Pavicha ima valjda neki izvor istrazivanja, realnost, ne nekakve misteriozne knjige koje niko ne zna gde su i shta su. Lazovchina.
Privatno hedonista, materijalista i impotentni moron koji ostavlja zenu i dvoje dece sa dve nekretnine dok sva autorska prava ostavlja drugoj zeni kurvetini koja ostavlja sestogodisnje dete i muza zbog njega kako bi mogli da jedno drugom piju mokracu i obozavaju necastivog.
http://www.alo.rs/anastasija-u-vezi-sa-teodosicem-foto/76269
ĐE FOTO? ĐE SISA?
Ne gotovim ni ja previše Pavića. Mislim, okej piše čovek, neke rečenice su mu jače od bilo čega što sam ja ikad napisao, ali taj lik nikad ne može biti genijalan kao Petrović kojem ja nisam dostojan ni cipele očistiti.
Nemam sopstvenu firmu, ali imaću je - kad god sam nešto u životu poželeo, to sam i stvorio. Ovo ostalo je rutinska stvar.
Da zaključim: Valdemar je čovek kojem se ja obratim kad sam u dilemi ili problemu po pitanju pisanja. Nema mnogo ljudi kojima se ja obratim po tom pitanju.
Vald je takođe tip čoveka kome bi se obratio kad bih hteo da koljem komšiju u podrumu vlažnom da mi reši neke dileme :-D
Mislim da se kaže "u podrumu tipa vlažnom".
Na menjanje redosleda reči u rečenici Olanik navadio nas je
Sacam čitala Pantelu, pa zato.
Hhaha, hvala, Bruse, Bohore. Nije baš da sam bio od neke pomoći dosada, ali nadam se da ću biti korisniji u budućnosti.
Valdemar je poprilicni genije multitalentovani, mada pomalo vara jer koristi alkohol i psihoaktivne supstance.
A sto se tice Pavica ne mogu da kucam toliko sa kurcevog telefona, ali on je isto genije bio i to je kombinovao sa avangardnim idejama i ogromnim radom i trudom. Kad budem na kompjuteru elaboriracu na tu temu.