Šta te nervira?

1. Valdemar
    Nije to grubi jezik, to je ono što kažu anglosasi bottom line jezik. I nisam govorio o uklapanju u sredinu, ili otklanjanju njenih delova iz sebe i od sebe, već o nečemu što je u tebi.
    Naravno, ne misleći na tebe.

A ja se vraćem na uzrok toga u tebi. Kladim se da je nekad bio konkretan, zato sam i dala ovakav primjer. Okruženje, sredina...šta god.

2. Pa, Vald, odjednom je počelo da mi se ne sviđa. :)
    Vesna - borac protiv apsurda. :)

3. Gle, recimo baterija - između dva pola teče struja. Ta struja daje život, ali i peče. Kako da pomiriš dva pola baterije?
    Ovo najprostije, da se ne rasplinjavam.

4. Vesna, bre, pa kako si ti to neprijatelj apsurda? :)

Znam da se zezaš, ali ovakva pitanja su bez veze. Kao da se podrazumijeva nešto i ja moram da se uklopim u to. :) Da ne bih začudila nekog.

Gle, recimo baterija - između dva pola teče struja. Ta struja daje život, ali i peče. Kako da pomiriš dva pola baterije?

A i ovakvi primjeri su bez veze. :D Polovi jednostavno rade svoj posao. To je datost, tako funkcionišu, nijesu vještački proizvedeni. Tj.njihove karakteristike nijesu vještački dobijene. Naša dihotomija jeste. I raste kroz vrijeme.
    Kao da se svaki put odvoji jedan dio kad donosimo neuskladjene odluke. Ona postoji, ali brate, ne prećerujmo sa njenim intenzitetom.

5. Ovaj, ne želim da tupim, samo me intelektualno vređa pomisao da ne postoje situacije koje su nerešive, a u stvari i duhovno. Nevezano za mene. Naravno, uvek postoji rešenje, makar u vidu atomske bombe, ali da li je rešenje vredno problema, to je pitanje :)

Polovi jednostavno rade svoj posao. To je datost, tako funkcionišu, nijesu vještački proizvedeni. Tj.njihove karakteristike nijesu vještački dobijene. Naša dihotomija jeste. I raste kroz vrijeme.

Ne postoji ništa veštačko, tako mislim.

6. Problemi zbog kojih ljudi piju su rješivi, u različitoj mjeri. To hoću da kažem. Ti sigurno ne piješ zbog problema o bogu i pravdi univerzalnoj.

7. Ne postoji ništa veštačko, tako mislim.

Da, uvučena sam u tvoj bezvezan primjer, znam. :)

8. Ja ne pijem zato što me more užasi egzistencije, nego zato što volim. Doduše, ne bih rekao da sam alkos, ali volim da pijem. Na primer, evo šta Dis kaže o tome.

Ја волим да пијем и пијан сам често,
    с другом ил без друга, из чаше, из флаше,
    није важно време, није важно место,
    жене ме се гаде, деца ме се плаше.

И ја тако пијем, али није лако,
    када сићу кријем и за динар молим,
    јер паре је тешко накупити тако...
    Ал ипак се снађем. Шта ћеш, много волим!

И док пијем пиво млако ја без воље,
    гледају на мене као да сам смеће,
    али шта ме брига... Знадијах за боље...
    Опс, одох у паркић да залијем цвеће!

И ја жалим себе. Мени није дано
    да ме мирис кафе у свитање буди.
    Кад се из сна пренем ја у јутро рано,
    лозовачу тргнем да разгалим груди.

И лочући тако одвратно без срама,
    желим да сам пијан одувек па довек.
    Нека пукне јетра, нек мамурлук слама!
    Јесте да сам свиња... Ал добар сам човек!

9. Ti sigurno ne piješ zbog problema o bogu i pravdi univerzalnoj.

Ne zaboravi samo da su to okvirni problemi, da ne kažem fraktalni.

10. A kad Dis kaže...to je to. :)

11. Nadam se samo da si pročitala pesmu i videla da nije Dis :)

12. Vald ti nekako svakoj temi daš mračnu stranu. To uvek nosiš sa sobom.

13. Pročitala sam je bogami...ali nijesam skontala da nije Dis. :)

14. Vald ti nekako svakoj temi daš mračnu stranu. To uvek nosiš sa sobom.

Zato što mu je tako lakše. :)

15. Haha, ne, samo sam se pitao da li si je u stvari pročitala :)
    A jbg, Bohore, možda, ali mi nije zabavno da pišem o lepim i svetlim stvarima, to kao neka crna hronika u novinama, pa ne može da piše o bebama i kucama. Doduše, hm, može, može... :)

16. Lol
    Mračni čoveče :-D

17. Zato što mu je tako lakše. :)

Samo zanimljivije.

18. Vesna, ja dopuštam mogućnost da nisam u pravu, ali ti, boga mi, ne.

19. Ma daj Vald...samo dijelim misli. :) Naravno da ne mislim da sam apsolutno u pravu.
    Upravo sam htjela da izbjegnem da tako zvučim ali eto nijesam uspjela. Baš mi je krivo zbog tvog zapažanja sad, iskreno.
    EDIT:Čak mi i pravopis ispravljaš. :)

20. Valdemare kakva je knjiga predeo slikan čajem?

Rekli o sajtu

Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.

Status Magazin · April 2009.