Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
аууу толкооо :)
хвала :)
E ljudovi, koja su mi "ovlašćenja" ukoliko uhvatim nekoga u obijanju kuće?
Šta smem da mu radim a da ne odgovaram krivično?Ajd bud'te kreativni...
Smeš da pozoveš pandure, a prethodno da lepo zamoliš provalnika da ih sačeka, najbolje je da mu ponudiš kaficu, jer ne verujem da bi u suprotnom ostao.
Pošto bi svako zadržavanje provalnika bilo vođeno kao protivpravno lišavanje slobode, a ne daj bože da mu naudiš, pa da odgovaraš i za nanošenje fizičkih povreda. Sve u svemu, mogao bi da zaglaviš duže nego on.
Pa jes i ja tako nešto kontam, znači zakon kaže da sila ne sme da se primenjuje...
:razočarenje:
Ja baš mislio da dam sebi malo oduška.
Fala na informaciji u svakom slučaju.
Је л' се то нешто дешава тренутно? Комшије само што ми нису срушиле зграду. Нека утакмица? Мрзи ме да палим ТВ.
Ништа посебно, уш'о Партизан у Лигу Шампиона.
Шта ти је нолајферизам...
Малопре је неко бацио флашу (или неко стакло) кроз прозор...
Kako, bre, nije ništa posebno? Pa ne ulazi se svaki dan u Ligu Šamipiona. Doduše, ja navijam za zvezdu, al' opet. :)
Јака лига...
Uf, uf. :)
Како се зове она епизода Симпсонових кад је Хомер члан пороте и пита: Колико Ш има у "недужан"?
Jel to ona kad sude gradonačelnikovom sestriću?Zar epizode uopšte imaju imena?
Имају, колико ја знам.
Чекај, како то у оригиналу каже?
Не сећам се.
Сећаш ли се које је слово било уместо "ш"?
Сећаш ли се још нечега из епизоде?
Našao sam Dečak koji je previše znao - The Boy Who Knew Too Much
Хвала. :)
Evo ti spisak svih epizoda ako ti zatreba http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_The_Simpsons_episodes
Знам за тај списак. :Д