Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. Rasni
    Projektante neću sad za slaninu, nego ću te naći i isprebijati majmune jedan!

Преплакао сам лоло

2. i šta bi ti sa tim zlim srbima? još jedno humanitarno bombardovanje?

vučete loše paralele i pravite loše analogije. A ti kao posterdžija koji štancuje postere kao tri redakcije šalija (čarlija kako već) bi prvi trebao da imaš neku empatiju prema ''kolegama'' satiričarima.

3. Smrt jednog čoveka (12 ljudi) je tragedija. Smrt milion (2000) ljudi je statistika. Reče davno jedan interesantni čova.

Problem je što na to gledamo isto kao na one serijske ubice iz SAD koji pobiju 20-30 ljudi u nekom tržnom centru u napadu ludila... Mislimo da je taj fenomen ludaka koji u sred bijela dana pobije nekoliko desetina ljudi vezan isključivo za područje SAD i da su bombaši samoubice i presjecanja grkljana prisutni samo na na bliskom istoku i u sjevernoj Africi.
    Znači imamo neku (očigledno pogrešnu) sliku da su te stvari endemski prisutne u tim društvima i kada se nešto tako desi u ("civilizovanoj i mirnoj") Evropi podsjetimo se da sjutra i mi sami možemo najebati u nekom takvom sranju.

E sad, kad bi uživo vidjeli kako neki Arapin umire, kapiram da bi nam bilo podjednako žao kao kad bi gledali nekog sugrađanina u toj situaciji... problem je samo što mi na Arape i Afrikance gledamo kao na likove iz televizora koji se svakodnevno ubijaju kako bi se popunio prostor na dnevniku prije sportskog odjeljka ili vremenske prognoze.

4. Једна јако интересантна чињеница и противдоказ оним ликовима који тврде да муслимане угњетавају већ 60 година и да треба да убијају говна западњачка. Како онда они који воде рат против запада не убијају само запад већ и узму јебено дигну 100 својих људи у ваздух на некој пијаци или направе покољ 2000 људи који не да немају везе са западом већ за запад нису у животу чули. То нису јебени борци за своје слободе то су екстремисти који немају никакав други метод осим да побију људе и тиме се као пошаље нека порука да је њихова вера не знам шта, одбрањена. Јебено је тужно то што се свакакав злочин оправдава узроцима који су толико небитни јер у тој ситуацији када имамо 2000 недужних људи који нису запад, нема више борбе за слободу, све је само пуко убијање зарад убијања јер је група која то ради дивљачка и нема други метод борбе.

5. krpo, kako se tvoj narod postavlja u ovoj situaciji?
    vrca empatijom prema žrtvama svih boja, gorljivo se zalaže za slobodu govora i delovanja...

6. Dureks je komunista ometen u razvoju.

7. Fejz, i sam kažeš da ubijaju ljude svoje vjere, znači nije problem u islamu kao religiji jer bi onda i ti koji se brane (koliko su u stanju) bili ista govna. Problem je u jednoj genocidnoj ideologiji koja koristi vjeru kao sredstvo da okupi ljudstvo za svoj pokret.
    To je isto kao što su krstaši koristili hrišćanstvo kao sredstvo za osvajanja na bliskom istoku a meni se kao hrišćaninu (doduše ne naročito religioznom) čini da moja vjera propagira opraštanje i miran pristup rješavanju problema, pa čak i žrtvovanje prije uzvraćanja sile.

8. Problem sa pokretima poput Boko Harama je što oni u suštini retko prate ortodoksni islam, već su praktično verske sekte koje često sarađuju sa nevernicima da bi one preuzele dominaciju u islamskom svetu. Najbolji primer su vam možda vahabiti (iliti na turskom vehabije), koji su bili versko učenje koje je preuzelo bratstvo Saudi i onda počelo da ga nameće svojim susedima, šireći se po Arapskom poluostrvu. Praveći haos ugrozili su šerife Meke i Medine koji su bili "vazali" osmanskih sultana, koji su opet, kao sunitske halife, stavile sebi cilj da istrebe vahabite. Bla bla bla, Osmanlije su skoro uništile klan Saudi, ali onda su Osmanlije sišle sa pozornice, došli su Britanci međ' Arabljane i predali klanu Saudi skoro celo poluostrvo, pa su Saudi naplatili svima koji su podržavali osmanski islam sa kamatom

9. Једна јако интересантна чињеница и противдоказ оним ликовима који тврде да муслимане угњетавају већ 60 година и да треба да убијају говна западњачка. Како онда они који воде рат против запада не убијају само запад већ и узму јебено дигну 100 својих људи у ваздух на некој пијаци или направе покољ 2000 људи који не да немају везе са западом већ за запад нису у животу чули.

Kad musliman digne u vazduh druge muslimane, to je verovatno zato što je on sunitski ekstremist, a oni šiiti. Ili obratno, mada mislim da su šiiti malo smireniji od sunita. Međusobni sektaški sukobi, isto kao što su se pravoslavci i katolici međusobno klali, ili katolici i protestanti. A znamo da je takvih pokolja bio lep broj, sa priličnim brojem mrtvih. Eto na primer NDH, ili pokolj hugenota. Nisu muslimani to izmislili, nego je sad u razjebanim zemljama glavu digao ekstremizam kome ljudi pribegavaju po difoltu u razjebanim zemljama (ex Yu - Srbija, Bosna, Nemačka posle WWI, Irak, Sirija, Palestina, Severna Koreja, ajd da više ne nabrajam). A ne znam kojoj islamskoj grupi pripadaju ljudi u tom gradu, ili da li uopšte pripadaju islamu, ali ne liči ni na jedne ekstremiste da tek tako pokolju ceo grad svoje konfesije. Zanimljivo da o tome niko nije pisao, već jednostavno: ubili su.

10. Ši'iti su masu luđi od sunita po pitanju odnosa prema drugim verama (plus što suniti njih smatraju šizmaticima, a ovi sunite čistim nevernicima).

11. kolika je kvota da ce poginuti neko na ovom marsu solidarnosti sad u parizu?

12. O tome i pričam. Ljudi koji su ekstremisti nisu vernici. Jer da jesu ne bi ubijali. Sranje je što ih ljudi generalizuju i onda jebbilo koji musliman isti kao taj što ubija. A što se tiče čarlija video sam jako dobar naslov koji glasi "Karikature ranjavaju ali ne ubijaju"

13. kolika je kvota da ce poginuti neko na ovom marsu solidarnosti sad u parizu?

Dovoljno je da neko vikne teroristi, nastao bi stampedo.

14. Interesantan članak o redakciji Šarli Ebdo:
    http://www.telegraf.rs/vesti/1384453-sta-je-i-sta-predstavlja-sarli-ebdo-sve-o-satiricnom-listu-koji-se-nasao-na-udaru-islamista-foto
    u tekstu može da se vidi da su se i oni sprdali na račun neobjektivnosti medija I TO FRANCUSKIH:

Prva ozbiljna kontraverza koju su izazvali dogodila se novembra 1970. godine. Nedelju dana nakon požara u jednom noćnom klubu u jugoistočnoj Francuskoj, u kome je poginulo 146 ljudi, većina između 17 i 30 godina, umro je tvorac posleratne Francuske, gorepomenuti Šarl de Gol, u selu Kolombe le Dez Egliz.

Časopis je odlučio da se poigra činjenicom da su mediji više pažnje posvetili drugom događaju nego prvom, sa naslovom “Tragični bal u Kolombeu, jedan mrtav”. Ministarstvo unutrašnjih poslova je zabranilo list. Da bi izbegli zabranu promenili su ime u “Šarli Ebdo”.

u suštini jesu bili carevi.

15. Ši'iti su masu luđi od sunita po pitanju odnosa prema drugim verama (plus što suniti njih smatraju šizmaticima, a ovi sunite čistim nevernicima).

Možda sam ja neinformisan, daj mi neku veću šiitsku terorističku grupu osim Hezbolaha? I npr. čini mi se da u Iranu hrišćani danas imaju neka prava, recimo da proizvode i troše ne-halal hranu, da imaju neko svoje školstvo, predstavnike u parlamentu, TV kanale?

16. ''SRANJE SU IM KARIKATURE''
    http://www.memecreator.org/static/images/templates/1006263.jpg
    OBRISANO MU 500 POSTERA ZBOG NEKVALITETA

17. ''SA NEKIM STVARIMA SE NE TREBA ZEZATI TREBA IMATI NEKU MERU KO IH JEBE''
    http://www.memecreator.org/static/images/templates/1006263.jpg
    ''VIDI OVOG NIKA VUJIČIĆA AL JE SMEŠAN A TEK SAŠA MATIĆ HAHAHAHA''

18. Koliko ja znam ši`iti su zaista umereniji, kod njih (u osnovi) ne postoji ekstremistički pristup, ali su zato disciplinovaniji u veri. Sa druge strane, suniti su skloniji formiranju (polu)sekularnih društava, ali sa druge strane, skoro sve ekstremističke grupacije su sunitske. Nešto malo znam pa ću možda lupiti o Vahabitima, oni su valjda suniti, a inače su faktički preovlađujući u Saudijskoj Arabiji (tamo nisu sekta već mejnstrim) a iz Saudijske Arabije se inicijalno finansiraju i organizuju sve ekstremističke grupe po svetu.
    Ovo i jeste jedan od razloga zbog kojih se smatra da iza svih ekstremističkih pokreta zapravo stoje SAD i CIA (s obzirom na iskrene i prijateljske odnose SA i SAD).
    E sad, ako sam se ja nalupao, izvinite.

19. Kao prvo, ši'iti su ogromna manjina u islamskom svetu, ne može se očekivati od njih da imaju stotine terorističkih organizacija. Kao drugo, ogromna većina ši'ita su Iranci, a iranski vrhovni verski autoritet je ajatolah, sa ovlašćenjima poput jednog osmanskog šejh-ul-islama. Dakle, ši'iti su manji i organizovaniji, te njihovi napadi nisu poput masovnih napada heterodoksnih grupa (kao što sam opisao gore), već su napadi manjih grupa i nisu usmereni na hrišćane (sa kojima Iran i Persijski zaliv nisu imali bog zna kakvih kontakata), već na one nevernike koji ih okružuju- sunite. Što se tiče prava hrišćana, tu se nijedna zemlja nije mogla porediti sa Sirijom, a to je rezultat brojnosti hrišćana na njenom tlu. Sve zemlje koje uvode takve mere za hrišćane, a gde su hrišćani beznačajna manjina, gotovo uvek to rade iz čisto demagoških razloga.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.