I ostajem kod toga. Jedna država, gazeći osnovna ljudska prava i slobode, naravno, u drugoj državi, koristeći teror zaogrnut u principe poštovanja ljudskih prava i istovremeno se predstavljajući kao apostol slobode, vodeći agresivnu i imperijalističku politiku, ne može očekivati ništa lepo i fino. Fin. Što pritom stradaju nedužni ljudi, to je kolateralna šteta. Ja se sećam pojma kolateralna šteta, i njegove veoma česte upotrebe dok sam tokom 1999. slušao radio Slobodna Evropa i Glas Amerike.
čomski (njihov) bar ne likuje i ne slavi ubisto francuza kao što naši koji povlače slične paralele rade. Jedno je kad neko kaže da svaki teroristički akt zaslužuje podjednaku medijsku pažnju a sasvim druga stvar je to što se 99% srba raduje po društvenim mrežama jer je navodno neka pravda zadovoljena, ''tako im i treba'', ''karikature su im ionako sranje'' i slično.
Ja ne slavim ubistvo Francuza. A to da svaki teroristički akt zaslužuje podjednaku pažnju, istina je, a da li je dobija? Ne bih rekao. Šta je sa napadom u Jemenu? Šta je sa gradom u Nigeriji? Šta je sa onom devojčicom koja je raznela pijacu? Uglavnom, to je daleko, u Africi, ali važno je da ćemo još nedeljama svi mi biti Šarli, da je ovo francuski 11. septembar, a ovo drugo će da se zaboravi, jer zaboga, koga boli išta za malo Arapa i Crnaca.
a sasvim druga stvar je to što se 99% srba raduje po društvenim mrežama jer je navodno neka pravda zadovoljena,
Možda se ti družiš sa nekim drugim Srbima po društvenim mrežama nego ja?
Ne govorim za tebe konkretno, nego o avridž fejsbukovcu koji npr. ostavlja ovakve komentare:
Doći ćete i vi na red sami vi izazivajte islamiste i žalite te jebene francuze koji za nas bole k...! Ti su novinari ismejavali sve živo na ovom svetu , isjavali i crtali karikarure Isusa Hrista, kako su samo karikature srba izbacili pred bombardovanjem... I da ne nabrajam više.E pa došao im je kraj više neće..! Neka tako ismejavaju ,Engelu Merker, Obamu i druge zlotvore..
(ovo je jedan od milion komentara koji su na istu foru, bukvalno svaku vest i objavu su zatrpali ovakvi likovi)
Znaš šta, kad pomeriš neki veći kamen, ispod njega izmile svakakve gadne bube, sto puta sam gledao. To su te bube na komentarima, to nije prosečan Srbin na Fejsbuku, siguran sam.
Иначе, ако мислите да се код нас не би нашла нека љута хришћанска глава у случају да осване стрип како Свети Јован пуши курац Исусу или снс секташ за слику како Вучић јебе у дупе Нешу слину, док му Зорана Михајловић лиже чмар, која би улетела у редакцију бљуца и заклала дебелог Сомборца, грдно се варате.
Da Toveli Allahati ne zeza, jesil svestan gde si došo da objašnjavaš stvari?!! Nemo me sekirat i pusti hi nek idu u tri pičke materine i samo tovari Rasnog.
Hahahahahah jebote ja tek sad provalio koji je debil ovaj Rasni i zašto ga svi pišaju gde stignu hahahahaahhhahahahahaha
Ae Rasni, daj sad neku foru za slaninu, znam da moš ti to
Od neizvučenih vetekuda koji ostavljaju komentare na tim sajtoima, manje su izvučeni i samim tim patetičniji samo oni koji iste čitaju. Oni su tu u rangu retarda koji ulaze u rasprave sa trol-bot-nerast-balijama tipa Toveli i Projektant, na koje trve mudže gledaju kao mi na gorance. Podsmeh. Prezir. Svršotina po temenu. Ćao zdravo.
http://www.dodaj.rs/f/2Y/dn/8DBYhG9/hebdo.jpg Karikatura treba da prikaže realnost, tako da onaj ko ubija je ili neki lik iz Anonimusa (ne znam kako bi se to prikazalo tačno), ili neka masa koja pali džamiju (u tom slučaju sasvim se menja koncept karikature). Meta su ekstremisti, primitivni umovi koji se svete, ili to planiraju, oni su predmet ismevanja. Naravno da to može da bude i neki Francuz, ali nisam informisana da je posle ovog događaja neki otišao u pustinju da puca u glavu Alahuakbaru, ako jeste, povlačim primedbu. :) Inače, dobra karikatura. Može i tako, ali je mnogo bolje kada je precizniji prikaz, onda se postiže efekat opomene, borbe uz pomoć pera i olovke, inače je pucanj u prazno. Ili je to predviđanje da Francuska sprema neku odmazdu na zvaničnom nivou, mada... ne, civilizovane zemlje imaju drugačije načine borbe... bez sumnje, sa velikim potencijalnim razornim dejstvom, što bi se moglo prikazati.
Možda maši u hronologiji, prvo je bila intervenvija u Libiji, onda ovaj pokolj, trebalo je staviti dve slike možda. Možda je Francuz trebalo da bude Oland, a Arapin Gadafi... Ali ja ne znam da crtam, pa eto...
EDIT Nisam ni ja hteo da napravim nesto super, već nešto kao ono srpsko klanje po Prištini. Stereotipno, pojednostavljeno, uopšteno, možda netačno, ali u stilu tog lista nesrećnog, pa da vidim koga vređa.
Vezana za određeni događaj (društveni, istorijiski) ali da šalje unverzalnu poruku, koja nije govor mržnje, podsticanje na rat, osvetu, već nešto više tipa: stop nasilju, bezumlju, hipokriziji, i sl.
Tako sam ja zamislila levičarski način borbe, naročito ako je uz pomoć pera i olovke.
EDIT Karikatura je dobra, stvarno se vidi koliko je glupo (licemerno) oplakivati ljude iz Šarli Ebdo-a, a sprovoditi nasilje, u isto vreme.
Jbg, suviše je tanka granica između govora istine i govora mržnje, ukazivanja na negativno i vređanja ljudi. Zato mislim da su karikaturisti angažovani na politički način, nikad ne mogu biti neutralni. Sloboda karikature jeste sloboda izražavanja, ali i sloboda bavljenja politikom, makar sve pravio ovako izrugivačke kao Šarli. Nervira me samo što ne znam francuski, pa da nađem jedan broj lista, jer ovako nemam baš uvid.
druga stvar je to što se 99% srba raduje po društvenim mrežama jer je navodno neka pravda zadovoljena, ''tako im i treba'', ''karikature su im ionako sranje'' i slično.
kakav biser autošovinizma (ako si srbin, ako nisi osto si bez auta)
i šta bi ti sa tim zlim srbima? još jedno humanitarno bombardovanje?
Nisam u toku, može neko da mi objasni što je ovaj jedan napao košer prodavnicu, preventivno uklanjanje potencijalnih cionista ili ima neki drugi razlog?
I ostajem kod toga. Jedna država, gazeći osnovna ljudska prava i slobode, naravno, u drugoj državi, koristeći teror zaogrnut u principe poštovanja ljudskih prava i istovremeno se predstavljajući kao apostol slobode, vodeći agresivnu i imperijalističku politiku, ne može očekivati ništa lepo i fino. Fin. Što pritom stradaju nedužni ljudi, to je kolateralna šteta. Ja se sećam pojma kolateralna šteta, i njegove veoma česte upotrebe dok sam tokom 1999. slušao radio Slobodna Evropa i Glas Amerike.
čomski (njihov) bar ne likuje i ne slavi ubisto francuza kao što naši koji povlače slične paralele rade. Jedno je kad neko kaže da svaki teroristički akt zaslužuje podjednaku medijsku pažnju a sasvim druga stvar je to što se 99% srba raduje po društvenim mrežama jer je navodno neka pravda zadovoljena, ''tako im i treba'', ''karikature su im ionako sranje'' i slično.
Ja ne slavim ubistvo Francuza. A to da svaki teroristički akt zaslužuje podjednaku pažnju, istina je, a da li je dobija? Ne bih rekao. Šta je sa napadom u Jemenu? Šta je sa gradom u Nigeriji? Šta je sa onom devojčicom koja je raznela pijacu? Uglavnom, to je daleko, u Africi, ali važno je da ćemo još nedeljama svi mi biti Šarli, da je ovo francuski 11. septembar, a ovo drugo će da se zaboravi, jer zaboga, koga boli išta za malo Arapa i Crnaca.
Možda se ti družiš sa nekim drugim Srbima po društvenim mrežama nego ja?
Ne govorim za tebe konkretno, nego o avridž fejsbukovcu koji npr. ostavlja ovakve komentare:
(ovo je jedan od milion komentara koji su na istu foru, bukvalno svaku vest i objavu su zatrpali ovakvi likovi)
Da nisu botovi?
ne verujem, evo Kesu kako su posrali u komentarima:
https://www.facebook.com/24satasrbija/posts/10152997979188960
Znaš šta, kad pomeriš neki veći kamen, ispod njega izmile svakakve gadne bube, sto puta sam gledao. To su te bube na komentarima, to nije prosečan Srbin na Fejsbuku, siguran sam.
Osim toga, ti komentari su na stranici 24 sata. Nisam siguran da najinteligentniji ljudi uopšte čitaju te novine i portal.
С тим што би Расни више пута обрисао слину о клупу за којом ради.
HAHAHAHAH AJ KUKU KAKO PIŠA PO RASNOM AHAHAHAHAHAH
HAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHAH
Da Toveli Allahati ne zeza, jesil svestan gde si došo da objašnjavaš stvari?!! Nemo me sekirat i pusti hi nek idu u tri pičke materine i samo tovari Rasnog.
Hahahahahah jebote ja tek sad provalio koji je debil ovaj Rasni i zašto ga svi pišaju gde stignu hahahahaahhhahahahahaha
Ae Rasni, daj sad neku foru za slaninu, znam da moš ti to
Smrt jednog čoveka (12 ljudi) je tragedija. Smrt milion (2000) ljudi je statistika. Reče davno jedan interesantni čova.
Od neizvučenih vetekuda koji ostavljaju komentare na tim sajtoima, manje su izvučeni i samim tim patetičniji samo oni koji iste čitaju. Oni su tu u rangu retarda koji ulaze u rasprave sa trol-bot-nerast-balijama tipa Toveli i Projektant, na koje trve mudže gledaju kao mi na gorance. Podsmeh. Prezir. Svršotina po temenu. Ćao zdravo.
Projektante neću sad za slaninu, nego ću te naći i isprebijati majmune jedan!
http://www.dodaj.rs/f/2Y/dn/8DBYhG9/hebdo.jpg
Karikatura treba da prikaže realnost, tako da onaj ko ubija je ili neki lik iz Anonimusa (ne znam kako bi se to prikazalo tačno), ili neka masa koja pali džamiju (u tom slučaju sasvim se menja koncept karikature). Meta su ekstremisti, primitivni umovi koji se svete, ili to planiraju, oni su predmet ismevanja. Naravno da to može da bude i neki Francuz, ali nisam informisana da je posle ovog događaja neki otišao u pustinju da puca u glavu Alahuakbaru, ako jeste, povlačim primedbu. :) Inače, dobra karikatura. Može i tako, ali je mnogo bolje kada je precizniji prikaz, onda se postiže efekat opomene, borbe uz pomoć pera i olovke, inače je pucanj u prazno. Ili je to predviđanje da Francuska sprema neku odmazdu na zvaničnom nivou, mada... ne, civilizovane zemlje imaju drugačije načine borbe... bez sumnje, sa velikim potencijalnim razornim dejstvom, što bi se moglo prikazati.
Možda maši u hronologiji, prvo je bila intervenvija u Libiji, onda ovaj pokolj, trebalo je staviti dve slike možda. Možda je Francuz trebalo da bude Oland, a Arapin Gadafi... Ali ja ne znam da crtam, pa eto...
EDIT Nisam ni ja hteo da napravim nesto super, već nešto kao ono srpsko klanje po Prištini. Stereotipno, pojednostavljeno, uopšteno, možda netačno, ali u stilu tog lista nesrećnog, pa da vidim koga vređa.
Vezana za određeni događaj (društveni, istorijiski) ali da šalje unverzalnu poruku, koja nije govor mržnje, podsticanje na rat, osvetu, već nešto više tipa: stop nasilju, bezumlju, hipokriziji, i sl.
Tako sam ja zamislila levičarski način borbe, naročito ako je uz pomoć pera i olovke.
EDIT Karikatura je dobra, stvarno se vidi koliko je glupo (licemerno) oplakivati ljude iz Šarli Ebdo-a, a sprovoditi nasilje, u isto vreme.
Jbg, suviše je tanka granica između govora istine i govora mržnje, ukazivanja na negativno i vređanja ljudi. Zato mislim da su karikaturisti angažovani na politički način, nikad ne mogu biti neutralni. Sloboda karikature jeste sloboda izražavanja, ali i sloboda bavljenja politikom, makar sve pravio ovako izrugivačke kao Šarli. Nervira me samo što ne znam francuski, pa da nađem jedan broj lista, jer ovako nemam baš uvid.
kakav biser autošovinizma (ako si srbin, ako nisi osto si bez auta)
i šta bi ti sa tim zlim srbima? još jedno humanitarno bombardovanje?
Nisam u toku, može neko da mi objasni što je ovaj jedan napao košer prodavnicu, preventivno uklanjanje potencijalnih cionista ili ima neki drugi razlog?