Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Još jedno jebeno da napišem pa idem da nešto radim jebo ovo palamuđenje. Ono što sam u prvom postu napisao je realnost. U Sarajevu, ako se ne varam, imaš 3 islamska fakulteta, pare za studije minimalan problem. To sve propraćeno mnogobrojnim programima "razmene." Javne, za koje se zna samo, uz ove "individualne i inkognito", pitaj boga koliko. U Milanu na aerodromu sam sreo grupu bradatih mladića iz Sandžaka i jedan iz Sarajeva, od 25-35 godina koji su se vraćali iz Saudijske Arabije. Nisu znali jezik da se sporazumeju sa osobljem aerodroma, pa su mene pitali da im prevodim jer su nekako izvalili da idem za Beograd. Ovaj jedan je bio pričljiv, ostali nimalo. Priča ide da ih je bila poslala islamska opština da "usavršavaju jezik i malo putuju." (Vreme sasvim slučajno se poklopilo sa vremenom kad je nekako počela ova pizdarija sa ISIS-om.) Pitam - kako to? Pa, ima to organizovano kod nas, mnogo ljudi ide, daju ti stipendiju, troškovi puta, smeštaj i život ful pokrivreni. Onaj iz Sarajeva me ljuto mrko gled'o ej, fora taj lik se ukrcava u avion i predaje u jednoj ruci kartu, u drugoj čita Kuran. Ulazim u avion i molim boga samo da ga ne otmu i zakucaju u neku zgradu u Bg, ozbiljno usrao sam se bio ljuto.
Naravno, ja sam samo malo pisao kao što bi neko mogao da rezonuje. Babe i žabe nisam pominjao džabe.
Verovatno jeste, čim te nije pripremila za valjanu recepciju filozofskog pisanija :)
Ovo napišeš Njari, onda komentar tvoj na to ide
što je u najmanju ruku intelektualno nepošteno od tebe, jer ove discipline nemaju dogmatsku osnovu, ne baziraju se na veri, ne zahtevaju emocionalnu posvećenost, nemaju svete knjige u kojima piše da treba da ubiješ nevernike/pedere/šta god, nemaju proroke i ostalo što je potrebno da se nešto pretvori u "zlo".
Podozrenje filozofa prema naučnim oblastima koje imali zadiru u um i diraju monopol koji su religija i filozofija imale sve do 19. ili 20. veka je zabrinjavajuće. Šta je? Plašite se da će neuropsihologija da vas izbaci iz posla?
Da, kad sve te discipline ne bi pretendovale na stvaranje jedne nove dogmatske slike sveta, sa naučnim pozitivizmom kao osnovom...
ne zaboravi eugeniku joile, kada se već pominje nacistička germanoidna tvorevina, ne treba da prodje bez pominjanja iste
BRATE TI LADNO IMAŠ 92 U JUZERNEJMU O ČEMU PRIČAMO
chiao trulegze, kisitj
METODOLOŠKI NATURALIZAM JE ZA PIČKE.
zašto bi uopšte nauka zadirala u takvo nešto i kakav monopol, nauka postavlja jasne granice, filozofija postavlja još jasnije granice hnjo hnjo
Odakle taj strah od nauke i pozitivizma? Ah da, jer biste i dalje voleli da živite u svetu bajku, u svetu u kojem možete da lupite bilo šta i ostanete živi, da niko ne proveri da li je tačno. U svetu u kojem donosite ad hoc mišljenja bez ikakvog baziranja na realnosti. Bez znanja kako fizički svet funkcioniše. Isti ste kao verski poglavari koji svesno ili nesvesno staju na stranu radikalnog islama kad kažu da karikaturisti i ljudi inače ne treba da prozivaju religiju. To rade jer znaju da ako osude napad u potpunosti, onda ostaju bez posla lagano, jer će i njihova religija da erodira pred slobodom govora i mišljenja.
enivej, on topic :
http://www.alternet.org/comments/civil-liberties/does-our-cultural-programming-make-satire-impossible-america#disqus_thread
Edit; ovo, http://www.alternet.org/civil-liberties/does-our-cultural-programming-make-satire-impossible-america
Nije strah od naučnog pozitivizma, već od njegove primene kao dogme na poljima gde nije kompetentan. Ili je kompetentan svuda i uvek?
Па и филозофија је наука ЛОЛ. Или ти само природне науке признајеш, тако се чини?
И кажеш некоме да је затуцан...
Ako pozitivizam nije kompetentan uvek i svuda, šta jeste? Da nije šta god nam se sviđa iako nije tačno? Pa da, logično da ćeš to da kažeš, volite vi filozofi to.
nije dzaba lukrecije u knjizi "o prirodi" na kraju rekao, citram, "filozofija je kvadratna funkcija izmedju mnogo bruke i jebanja alt pičoka i malo para" pametan čova
totalna nekapirancija prirode kao takve, i disrispekt savremenih saznajnih metoda - glavni falc filozofa i filozofije.
Ali priznajem da je Joil pedalj ispred Tomrila, razlika od par godina se da primetiti.
Ništa nije kompetentno uvek i svuda, a tvrdnja da jeste, pomalo je totalitaristička.
naučna disciplina koja tvrdi da se iz genoma može zaključiti ko je potencijalno skloniji antisocijalnom ponašanju mnogo me više zabrinjava od ljudi koji misle da sazvežđa i datum rođenja utiču na nečiji život i 'sudbinu' ili od ljudi koji misle da je haram spavati poslije sabaha.
da se razumemo, zabrinjavaju me ljudi koji misle da je haram, ali je svet bar svestan zašto je to zabrinjavajuće, a za ovo prvo nije, već se guta nekritički (pod maskom kvazikritičkog mišljenja jer je kontra te 'glupave religije i ljudi koji veruju čiku na nebu') sve što počinje sa 'naučnici su utvrdili' 'nova istraživanja su pokazala' i slično.
ja nisam protiv prirodnih nauka, ne znam kako neko može biti protiv toga, i mislim da sam solidno upućen u njih, makar kroz interdiscipinarnu mrežu. ja sam samo protiv neosnovanih pretenzija da se bilo koji pristup stvarima apsolutizuje i da se kompleksan svet redukuje na jedno (što nezauzdani pozitivizam i neke religije rade) i nekritičkog mišljenja
a ako misliš da su religija + filozofija zajedno ikad imale ikakav monopol, onda treba malo bolje da se pozabaviš istorijom nauke/ideja/filozofije/religije
Nisam do sada pročitao da neka naučna oblast ''tvrdi''. Tvrđenje, krućenje i nametanje čvrstih stavova bez mogućnosti editovanja je uglavnom svojstveno nenaučnim krugovima.
Brate, ne razumem, na šta ciljaš, sarkazam ili nešto drugo? Da se vratim na temu: a čemu takvo podozrenje prema religiji? Ima dosta religioznih ljudi koji su svesni toga da ona ne može da im omogući život kao u bajci, kao i da ona nije alfa i omega. I to ne mislim na ljude koji se eksponiraju u javnosti, već na, što bi se reklo, obične ljude iz komšiluka.
osobe koje imaju u genomu 2 Y hromozoma JESU potencijalno sklonije ponašanju koje ih pre ili kasnije dovede u zatvor, i to je možda filosofski nekorektno reći, ali je tako.