Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. ovo dole je apstrakt jednog rada iz časopisa za biopsihijatriju, pod naslovom 'Molecular Psychiatry' u kom objavljuju razni stručnjaci. jbg, tad kad sma čitao imao sam free access, sad su izgleda uveli da mora da se plaća, ali mislim da je već sam apstrakt dovoljan

In developed countries, the majority of all violent crime is committed by a small group of antisocial recidivistic offenders, but no genes have been shown to contribute to recidivistic violent offending or severe violent behavior, such as homicide. Our results, from two independent cohorts of Finnish prisoners, revealed that a monoamine oxidase A (MAOA) low-activity genotype (contributing to low dopamine turnover rate) as well as the CDH13 gene (coding for neuronal membrane adhesion protein) are associated with extremely violent behavior (at least 10 committed homicides, attempted homicides or batteries). No substantial signal was observed for either MAOA or CDH13 among non-violent offenders, indicating that findings were specific for violent offending, and not largely attributable to substance abuse or antisocial personality disorder. These results indicate both low monoamine metabolism and neuronal membrane dysfunction as plausible factors in the etiology of extreme criminal violent behavior, and imply that at least about 5–10% of all severe violent crime in Finland is attributable to the aforementioned MAOA and CDH13 genotypes.

2. ali molekularna psihijatrija, bio sam u fazonu šta koji kurac, to postoji?

3. fašizam je bar bio otvorenije agresivan i bio je bar okrenut protiv kapitalizma, ovo je mutageni fašizam koji može potencijalno da ostvari i ostvaruje ogroman profit kroz saradnju sa farmaceutskim kompanijama

vrati se hitlere, sve ti je oprošteno

4. 47,XYY syndrome is associated with an increased risk of learning disabilities and delayed development of speech and language skills. Delayed development of motor skills (such as sitting and walking), weak muscle tone (hypotonia), hand tremors or other involuntary movements (motor tics), and behavioral and emotional difficulties are also possible. These characteristics vary widely among affected boys and men.

Koliko vidim iz ovog opisa, niko ne ''tvrdi''. Govori se o povećanim ili smanjenim verovatnoćama, mogućnostima. Zašto ti je problem da ukapiraš da fizički faktor može da bude uzrok (ili da doprinese) drugačijem socijalnom ponašanju ili šta već? Ili biste radije da i tu oblast da hajdžekujete i primate plate mrsomuđenjem u pisanoj formi bez konkretnih eksperimentalnih potvrda, a sve na bazi nekih antičkih premisa na osnovu kojih izvlačite samo vama razumljive konkluzije

5. mislim da ću da zovem milana tarota uskoro ili neku od dzamila, zorki kako se već zovu

6. Šta je? Plašite se da će neuropsihologija da vas izbaci iz posla?

Neuropsihologija i srodne naučne i terapeutske discipline se prvenstveno bave društvenim odnosima i obično posmatraju čovjeka kroz njih ili neke naučno utvrđene činjenice o fiziološkim i patološkim varijantama u kojim dolazi njegov nervni sistem.
    Filozofija ima daleko šire polje istraživanja jer cijeli kosmos ili bar njegove dijelove posmatra kroz čovjeka.

Uostalom volio bih da čujem od Čaka i Truleksa čemu toliki prezir a ponekad i mržnja prema religiji? Da li se tako osjećate prema svim oblicima spiritualnosti ili samo prema onim organizovanim, ili možda samo prema monoteističkim religijama.

EDIT: Ja po ko zna koji put na forumu naglašavam da sam samo spiritualan iako obično u društvu da bih izbjegao "filozofiranje" kažem da sam pravoslavac ako se ta tema već pokrene... ne odbacujem mogućnost postojanja Božijih izaslanika ali mi realnije djeluje koncept neke "kosmičke pravde," valjda jer mi se nekad učini da ona režira neke događaje iz života.

EDIT2:

47,XYY syndrome is associated with an increased risk of learning disabilities and delayed development of speech and language skills. Delayed development of motor skills (such as sitting and walking), weak muscle tone (hypotonia), hand tremors or other involuntary movements (motor tics), and behavioral and emotional difficulties are also possible. These characteristics vary widely among affected boys and men.

Ako ćemo realno, 47, XYY je kariotip koji osim po tome što se smatra da su njegovi nosioci malo visočiji i nešto slabije inteligencije od 46, XY muškaraca (mislim da može da se javi i maljavost i snažna razvijenost grudnog koša al ne drži me za riječ), nema neke značajnije fenotipske razlike a obzirom da je učestalost negdje oko 0,05% ako se dobro sjećam nije to neki uzorak da bi se pravila sad neka posebna nagađanja. Da ne pričam da su uz sve to i fertilni pa teško da imaju i nekog razloga za posjetu genetičaru lol.

Uostalom u mojoj knjizi iz genetike čak je i pisalo samo 47, XYY bez ikakvog "(ime random njemca) sindrom" jer nemaju sad neke specijalne karakteristike da bi se to izdvojilo kao "stanje" a dok se sve to dodatno ne istraži ne možemo reći da li se samo radi o slučajnosti što znaju biti visočiji ili nešto slabije inteligencije od djece sa normalnim kariotipom.

Iskreno nijesam ni gleda što je ovo kačeno, al je to jedan sasvim lijevi problem u svijetu genetike.

7. Antičkih? Ko ti je predavao filozofiju, treba ga u Aušvic.

8. zašto ne pogledaš ovaj citat što sam ja okačio, pa prosudi.

evo ovo je jedan lep deo

Finnish prisoners, revealed that a monoamine oxidase A (MAOA) low-activity genotype (contributing to low dopamine turnover rate) as well as the CDH13 gene (coding for neuronal membrane adhesion protein) are associated with extremely violent behavior (at least 10 committed homicides, attempted homicides or batteries). No substantial signal was observed for either MAOA or CDH13 among non-violent offenders, indicating that findings were specific for violent offending

Govori se o povećanim ili smanjenim verovatnoćama, mogućnostima. Zašto ti je
    problem da ukapiraš da fizički faktor može da bude uzrok (ili da doprinese) drugačijem socijalnom ponašanju ili šta već?

opet nisi razumeo
    ne poričem ja da može da doprinosi ALI uvek u datom socijalnom kontekstu. a ovakva istraživanja navodno pokazuju, a i služe tome da se pokaže da je suma summarum 'kriminalnog ponašanja' to da je tim ljudima nešto sjebano u biohemiji, te da se to može lepo lečiti drugim biohemijama (za koje naravno da ima ceo industrijski sektor), a čime se zanemaruju realne činjenice da je društvo odgovorno za to takozvano 'kriminalno ponašanje'.
    isti ljudi sa istom biohemijom postoje i među nekim 'primitivnim' plemenima u amazoniji, africi, i među eskimima i sl, pa žive ljudi bez neke naročite potrebe da se kolju međusobno

9. ne poričem ja da može da doprinosi ALI uvek u datom socijalnom kontekstu. a ovakva istraživanja navodno pokazuju, a i služe tome da se pokaže da je suma summarum 'kriminalnog ponašanja' to da je tim ljudima nešto sjebano u biohemiji, te da se to može lepo lečiti drugim biohemijama (za koje naravno da ima ceo industrijski sektor), a čime se zanemaruju realne činjenice da je društvo odgovorno za to takozvano 'kriminalno ponašanje'.
    isti ljudi sa istom biohemijom postoje i među nekim 'primitivnim' plemenima u amazoniji, africi, i među eskimima i sl, pa žive ljudi bez neke naročite potrebe da se kolju međusobno

Grrr, zla moderna nauka grrr. Fini primitivci jeeeeeeeeeeee! Koliko ti imaš bezvezno new age hipi mišljenje o svetu. Romantizovane predstave primitivnih društava, demonizovana moderna nauka, tehnologija i kompanije.

Što se tiče učitavanja nacizma u nauku, za to ste sami krivi. Od ničega pravite haos. Slippery slope is strong with this one. Ne mogu ja da vam pomognem ako ne vidite kako vadite granične primere tipa Mengele i učitavate vaše strahove i glupa mišljenja u naučne članke koji nigde ne govore o tome kako treba pobiti crnce ili na silu raditi bilo šta.

10. pa ono, ako niste razumeli post, onda ste stvarno samo zatucani, a što je najgore, zatucani svojom krivicom, te vas to stavlja u jedan super zajednički koš sa onim najgrđim verski zatucanim ljudima

+ lupate gluposti

fala lepo cenjeni sude, videli smo sad svi da se i neki pobornici nauke i 'kritičkog mišljenja' pokazuju kao zatucani i tvrdoglavi ljudi, kejs klouzd

11. Uostalom volio bih da čujem od Čaka i Truleksa čemu toliki prezir a ponekad i mržnja prema religiji? Da li se tako osjećate prema svim oblicima spiritualnosti ili samo prema onim organizovanim, ili možda samo prema monoteističkim religijama.

Osećam prezir prema ljudima koji misle da je opravdano biti anti-intelektualno nastrojen.
    Evo par slika da objasni ovo što hoću da kažem, jer nemam vremena da kucam sad tone teksta

http://i.imgur.com/VPgrtWA.jpg
    http://i.imgur.com/P4nz1qk.png
    http://i.imgur.com/eyX7ylJ.png
    http://i.imgur.com/AFJWH6E.jpg
    http://i.imgur.com/x9RZomD.jpg
    http://i.imgur.com/rLdzvIu.jpg
    http://i.imgur.com/kX53h83.png
    http://i.imgur.com/U6QpIJQ.jpg
    http://i.imgur.com/C1hHCra.jpg
    http://i.imgur.com/1EdNknp.jpg

12. Da, nemaš argument za ono što tvrdiš, jer si izvukao tonu stvari kojih nema u članku, pa kao sad mi nismo razumeli. Šuuuur.

13. Sve bih ja vas u njive i rudnike

14. Osećam prezir prema ljudima koji misle da je opravdano biti anti-intelektualno nastrojen.

:citira kjerkegora:

lol

Da, nemaš argument za ono što tvrdiš, jer si izvukao tonu stvari kojih nema u članku, pa kao sad mi nismo razumeli. Šuuuur.

pa dao sam apstrakt članka, a apstrakt svakog naučnog rada služi da pokaže cilj i suštinu rada i njegov rezultat, a ono što piše u tom apstraktu je i ludom (da ne kažem biohemijski kriminalno uslovljenom) dovoljno

15. Govori se o povećanim ili smanjenim verovatnoćama, mogućnostima. Zašto ti je
    problem da ukapiraš da fizički faktor može da bude uzrok (ili da doprinese) drugačijem socijalnom ponašanju ili šta već?

A društveno ne može imati uticaj na naše ponašanje?
    Kako onda objasniti to što u Evropi više igramo fudbal nego Ameri? Jer neke supstance u mozgu diktiraju koji ćemo sport preferirati? Moguće... ali to ne znači da to ne može biti posljedica nečeg društvenog.

Ne znam koliko si upućen u neurologiju ali se kod psihičkog rada među neuronima se stvaraju veze. Recimo dok razgovaraš sa nekim tvoj mozak se mijenja, isto tako i dok ovo čitaš.

Te teorije da se sve dešava zbog nekog fizičkog faktora su otprilike naučne koliko i vjerovanje da nam je sudbina zacementirana i da je nikako ne možemo promijeniti.
    Zapravo to bi upravo i bilo nešto najsličnije sudbini.

16. Osećam prezir prema ljudima koji misle da je opravdano biti anti-intelektualno nastrojen.

Možemo li još samo da saznamo ko osim religioznih ljudi spada u tu grupu?
    I da, da li si ikad bio religiozan i ima li nešto što je bilo okidač da postaneš militantni ateista?

EDIT: ne shavti ovo podrugljivo iako kad čitam sad ima neki takav prizvuk, pitam skroz otvoreno jer sam uglavnom kao odgovor od ljudi takvih ubjeđenja dobijao "pa ko može da vjeruje u te gluposti" ili "pa shvatio sam brate, razumiješ, kao ono, kapiraš, mislim kao zamisli to".

17. jebem li ga, ponekad pogledam sva sranja i iako izgledaju strasno, sveukupno nije lose. kroz istoriju su se mnogo gore stvari radile iz mnogo glupljih razloga, i cini se da se od toga ne moze pobeci. da nije islam, neki drugi razlog bi se naso da se pravi sranje.

ponekad se pomislim da bi za ove teroristicke napade bilo najbolje raditi kao sto svajcarci rade sa samoubicama. ne izvestavati uopste u medijima.
    ponekad se stvarno zapitam dal moram da znam sta se dogadja na bliskom istoku? evo u africi traje vec 50 godina rat sa svim pracenim sranjima (genocidi, silovanja, mucenja), a niko ne izvestava. ako su takvi za afriku, sta mene ili bilo kog averedz srba zanima sta se dogadja u parizu?

18. Što se ovog prvog tiče, islam kao takav nije razlog, već sredstvo.
    To su ljudi koji se bore protiv zapada (da se razumijemo nijesam anti-zapadno orijentisan al to je očito slučaj ođe) a eto potrefilo se da su svi islamske vjeroispovjesti.

To je isto kao što kad bi sad neko napao Srbiju, većina ljudi koja bi otišla u rat sigurno ne bi to uradila da spasi neku random bakicu iz Vladičinog Hana nego da proba da protivnika zadrži što dalje od svoje familije iako bi sigurno rekli da to rade za Srbiju.
    Znači u tom slučaju razlog odlaska u rat jednog dobrovoljca bi trebao biti da zaštiti ili osigura bolji život svojoj porodici a patriotizam je sredstvo da se više takvih ljudi okupi jer je nemoguće zamisliti da se nekoliko hiljada ljudi digne na oružje i svako krene posebno u rat.

Neđe sam čitao da su radili anketu Ameri za vrijeme 2. svjetskog rata gdje su pitali vojnike prije odlaska u rat i prije povratka kući zbog čega se bore. Prvi put većina je rekla zbog nekih patriotskih ubjeđenja a drugi put da se bore za svoje saborce. To znači funkcioniše i kad si van svoje domovine na neki način.

A po pitanju ovog drugog, pa valjda zato što je Francuska mnogo značajnija na polju spoljne politike od jedne Nigerije?

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.