Islam - svecki parazit ili samo steramtigatip?

1. U suštini i jeste, procenat svetske populacije koji radi govnarske stvari koje si naveo je minimalan ...par procenata radi takve stvari.

Ne znam dal sam verujes u tu srazmeru to al ajd.

Ako je tako onda je stvar jos alarmantnija, znaci i pored tolikog napretka nauke i tehnologije, i pored zelje ogromnog broja svetske populacija koja zeli da zivi mirno i normalno mi i dalje imamo tolike ratove (verske, rasne, svake vrste), bijemo se za granice, te imaginarne linije koje nas dele i teraju da se mrzimo i mislimo da je onaj sa druge strane manje vredan kao jedinka, spremni smo ubiti za prirodne resurse iako ih ima za sve dovoljno ako bi se pravedno podelili, milioni umiru gladni i zedni jer se jedni prezderavaju i proseravaju preko svake mere i onda kao nema dovoljno za sve...naravno da ima ali covek je u svojoj nesavrsenosti pohlepno govedo koje ne zna za granice i ne zna da stane..Ne uopste nam ne treba pomoc kao vrsti. Mozda gresim ali ne znam dokle ce stici covecanstvo sa naukom i tehnologijom ali ovi problemi ce vazda ostati jer ih ni ti "milioni godina evolucije i progresa" nisu iskorenili, naprotiv. Ma ne mogu da pisem, indisponiram sam od kad sa video kako se gusle zloupotrebljavaju
    :(

2. Naravno, ali problem nisu ljudi koji to razumeju kao ti, i koji to posmatraju sa intelektualne strane, kao jedan aspekt sociologije, antropologije, psihologije i biologije, nego to posmatraju kao dogmu i religiju.

У суштини, кажеш да су проблем људи који религију посматрају као религију. А поента религије је да буде посматрана као религија, ништа мање. Прихватам постојање религије као чињеницу, у друштву и у индивидуалном бићу, појединцу. То што ја не верујем, не мења ништа. Ако ми друштво намеће своје религиозне норме, ја ћу бити против тога. Ако ме неко смара својим мисионарством, лепо ћу се испричати с њим, и ако успем, довешћу га до контрадиције, или бар до запитаности. Ако уведу инквизицију, пушку у руке. Уживаћу ако ми неко просипа религиозна срања, па да га поклопим, али ако говори толерантно и разумно, из свог убеђења, поштоваћу и слушаћу га, покушаћу нешто и да научим, проширим своје разумевање тога. Немам ја ту против чега да се борим. Нисам просветитељ, не верујем ни у човека, ни у прогрес, генерално, не верујем. Можда сам сувише резервисан.

3. Ako je tako onda je stvar jos alarmantnija, znaci i pored tolikog napretka nauke i tehnologije, i pored zelje ogromnog broja svetske populacija koja zeli da zivi mirno i normalno mi i dalje imamo tolike ratove (verske, rasne, svake vrste), bijemo se za granice, te imaginarne linije koje nas dele i teraju da se mrzimo i mislimo da je onaj sa druge strane manje vredan kao jedinka, spremni smo ubiti za prirodne resurse iako ih ima za sve dovoljno ako bi se pravedno podelili, milioni umiru gladni i zedni jer se jedni prezderavaju i proseravaju preko svake mere i onda kao nema dovoljno za sve...naravno da ima ali covek je u svojoj nesavrsenosti pohlepno govedo koje ne zna za granice i ne zna da stane..Ne uopste nam ne treba pomoc kao vrsti. Mozda gresim ali ne znam dokle ce stici covecanstvo sa naukom i tehnologijom ali ovi problemi ce vazda ostati jer ih ni ti "milioni godina evolucije i progresa" nisu iskorenili, naprotiv. Ma ne mogu da pisem, indisponiram sam od kad sa video kako se gusle zloupotrebljavaju

Pa vera i odsustvo nauke i tehnologije su imali primat sve do poslednjih par vekova, i nije bilo baš sjajno, naprotiv. Dok su sa porastom pismenosti, smanjenjem religioznosti, porastom nauke i tehnologije, počeli da rastu i životni standardi, iskorišćenost resursa, a naglo je počeo da opada broj ljudi koji umiru zbog bolesti i broj ljudi koji umire nasilnom smrću. Dvadeseti vek je i pored Prvog i Drugog svetskog rata, i svih onih građanskih i proksi ratova tokom Hladnog rata, a i posle, i dalje vek sa najmanje ljudi koji su umrli nasilnom smrću.

То што ја не верујем, не мења ништа. Ако ми друштво намеће своје религиозне норме, ја ћу бити против тога. Ако ме неко смара својим мисионарством, лепо ћу се испричати с њим, и ако успем, довешћу га до контрадиције, или бар до запитаности. Ако уведу инквизицију, пушку у руке. Уживаћу ако ми неко просипа религиозна срања, па да га поклопим, али ако говори толерантно и разумно, из свог убеђења, поштоваћу и слушаћу га, покушаћу нешто и да научим, проширим своје разумевање тога. Немам ја ту против чега да се борим. Нисам просветитељ, не верујем ни у човека, ни у прогрес, генерално, не верујем. Можда сам сувише резервисан.

Kod mene je slično, samo verujem u ljude, možda sam glupi optimista, ali jebiga. Mislim da ima nade za nas :) I samo što sam ja malo prosvetitelj, ne čekam baš da budem uguran u raspravu. I smatram da su određeni nazivi ukaljani u javnosti, recimo ateizam, feminizam, liberalizam, i slični. Recimo ljudi koji svakog ko priča o ateizmu proglase za "militantnog ateistu". To je sranje. Dok se o svemu ostalom raspravlja i niko te ne proglasi za militantnog X ako se na bleji izjasniš za X stranu. U javnosti se stalno provlači crkva, na televiziji postoje programi posvećeni crkvi, prenosi liturgija, država čestita praznike i tako dalje, a onda je problem ako neko kaže da nije vernik. Čim progovoriš o tome, odmah ti zalepe da si militantan i da smaraš i da ostaviš ljude na miru.

4. Ček bre, kako misliš da je 20. vek vek u kom je najmanje ljudi poginulo, kad ima perioda kada je čovečanstvo bilo manje brojno od žrtava ova dva rata?

5. Treba slediti primer Marine Abramoviç. Od nezatucane Srpkinje do zatucane umetnice put vodi preko očevog ponosa u sfinkteru debelog creva.

Sa paznjom sam pratio diskusiju o islamu, al jebes to... Kako, sta incestovala se sa caletom? Pu leba ti... Dont leave us in the dark o mighty Prof! :)

6. Dvadeseti vek je i pored Prvog i Drugog svetskog rata, i svih onih građanskih i proksi ratova tokom Hladnog rata, a i posle, i dalje vek sa najmanje ljudi koji su umrli nasilnom smrću.

dvadeseti vek je najveća sramota za čoveka otkad postoji i to u najmanju ruku zbog činjenice da su formirani logori smrti. nijedna džingiskanovska koljačina, ili napoleonovi pohodi, ili boko haram, koji su imali hiljade ili milione žrtava nikada neće biti gori od aušvica, pa sve i da je u aušvicu sistematski istrebljeno 200 ljudi, jedan koncept kao što je aušvic je daleko jeziviji od svega drugog.

a to što neka relativno obrazovana osoba ovako nešto lupi kao što si ti lupio, pokazuje da je i 21. vek potencijalno jedan veliki zaser, pošto nismo nikakve lekcije naučili

7. užasna je ova tema, pokazuje da se i dalje ložim kad neko nešto lupa na internetu x)

8. verovatno je mislio od 50ih na ovamo.
    a i ovo sranje su pravili samo nemci, i nije ostalo neosudjeno, i ostalo je zapamceno.

9. zamolio bih Цара da stručno demantuje Joila, i iznese podatke za Džingis Kana koliko je ukupno smaknuo Kineza (i mene zanima).

10. ne moramo ići tako daleko u aušvic, aušvic je bio holiday resort u poređenju sa jasenovcem.

11. zamolio bih Цара da stručno demantuje Joila, i iznese podatke za Džingis Kana koliko je ukupno smaknuo Kineza (i mene zanima).

lol pa ne radi se o broju, džingis kan nije pravio jednu razvijenu industrijsku fabriku za proizvođenje smrti, nego je išao i klao, to moj ljudski mozak bar može da pojmi. ovo prvo mi je daleko gore, od tih mongolskih klanja je daleko gore čak i to što su ameri decenijama XX veka (do negde 70-tih) eksperimentisali na crncima sa svojim nekim lekovima, a da ovi to nisu ni znali

a ako ti je i dalje užasnije to što su izbijali neki pokolji u nazadnom i primitivnom 13. veku, onda pusti ovu pesmu na ripit i kobejnuj se
    https://www.youtube.com/watch?v=bsTLEoz5cIM

12. džingis-kan je sistematrski ubijao mnoge jer je tako osiguravao svoju vlast nad osvojenim teritorijama i narodima. i on je ubio milione. to što je on ubijao mačem, a hitler gasom je posljedica industrijalizacije koja je desilo od 13. vijeka na ovamo. ali priznajem da su džingisova ubistva više imala pragmatični karakter, dok su nacisti ubijali prvenstveno zbog mržnje.

13. pa ne, džingis kan je bio osvajač/koljač, kao što je trajan bio osvajač/koljač, kao što je hanibal bio osvajač/koljač, kao što su svi istorijski osvajači/koljači bili, i to su spontani istorijski događaji sa vrlo mutnim konceptima i bez sistematike. logor je jedan planski osmišljen koncept da se istrebi na taj i taj način toliko i toliko ljudi, precizno, statistički, industrijski, bez da i vidiš te ljude, već ih izbrišeš kao statistiku. to je već na nekoliko nivoa ozbiljnije od ovih divljaka koji su klali šta im je stiglo pod ruku, to je ideološki koncept koji je podignut na nivo institucije - logora

14. nazadnom i primitivnom 13. veku

ko sto ne mozes ceo svet 13. veka da poistovetis sa dzingis kanom, ne bi trebao da poistovecujes celi 20 vek sa nemcima.

cinjenica je da je nakon tog sranja svet postao bolje mesto za ljude, do sad.
    odi 100god samo nazad, i pogledaj kolko dece umiralo od upale pluca ili starijih ljudi od bolesti koje se danas lako lece.
    plus sto je za veliki broj ljudi generalno zivot laksi. jedina muka sa ljudima je sto smo po prirodi nesrecni i nezadovoljni, pa makar sve bilo na mestu.

15. a i joile, mislis svi ti osvajaci i krstasi i ostali koljaci ne bi napravili svoj holokaust da nisu imali tehnologiju? nemoj da si naivan, i oni su isli i klali redom recimo neku drugu veru. jedino sto nisu znali da smisle efikasnije metode ko nemci, jebem im mater promisljenu.

16. ДА ЗНА БУЛА КАКВА ЈЕ СЛАНИНА

17. to je bilo sarkastično za nazadni i primitivni 13. vek, naravno da ne možeš da poistovetiš, ali je on poistovetio 20. vek sa napredovanjem u odnosu na prošlo, što je svakako manje precizno poistovećivanje. a i ja nisam poistovetio sa nemcima, već sa logorima, to je koncept širi od nemaca koji je nesvesno pripreman tehnologijom, naukama (i prirodnim i društvenim), industrijom.

cinjenica je da je nakon tog sranja svet postao bolje mesto za ljude, do sad.
    odi 100god samo nazad, i pogledaj kolko dece umiralo od upale pluca ili starijih ljudi od bolesti koje se danas lako lece.

slažem se, ali, statistički gledano, u 20. je više ljudi oboljevalo od raka i side. napredovala je medicina, ali to nije merilo opšteg napretka i boljitka života, nit tako nešto postoji

plus sto je za veliki broj ljudi generalno zivot laksi. jedina muka sa ljudima je sto smo po prirodi nesrecni i nezadovoljni, pa makar sve bilo na mestu.

pa super onda ako je sve na mestu, evo neću kenjati više

mislis svi ti osvajaci i krstasi i ostali koljaci ne bi napravili svoj holokaust da nisu imali tehnologiju?

to je iz te perspektive nezamislivo i nemoj mi te da je baba muško priče, ne znam da li bi, sve i da bi, to ne opovrgava ovo što sam ja rekao, već samo potvrđuje.

18. Po Joilu i njegovoj ideologiji ubistvo sabljom nosi manje ikspirijens poena od trovanja gasom. Ili Filosofi ne vole Kineze? Možda su Azijati niža bića, ko zna.
    Zbog takvih lubanja sam omrzao čitavu filozofiju.

19. Kakav proliv od lika ovaj Joil. Da se mi neškolovani pitamo, ovakve glave bi robijale zbog trovanja naroda, ne bi jele govne po internetima.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.