odi samo u crkvu i traži da ti izdaju krštenicu, tamo ti sve piše
Eeeeeeeee...
Tako sam i ja mislio. Posto sam i ja krsten u Ljubostinji 77-me, kad sam vodio Cerku da krstim, pito ja za krstenicu, kaze sacu ti napisem 500 kinte, kako ime? Reko, a ne, pa jel imate vi to msm u knjigama? Kaze ima to, al ko zna gde je, znas ti kad je to bilo...
torazulu, ako imaš srpsko ime svetovno, isto su ti pisali i u knjigama, a što veli oblak - ako je pop bio pijan ionako ti je bolje da sam upišeš nekog Anastasija ili Radivoja :)
Чекај, оћете да кажете да се можда имам још једно име а ја не знам за то?
I ja sam se šokirala. Ali eto, Brus kaže ako je srpsko ime da ga neće menjati. Sad... Marko je onako univerzalno, moguće da si u knjizi neki Prokopije ili slično. heh
I mislim da ne morate striktno mijenjati ime u SRPSKO (pobogu, da li je Kornilije, Mamant, Kalistrat, Harion ili Kirijak autentični srpski junak? Jok, vala, a svaki je prepodobni i pogoduje krsnom imenu).
Ja sam kršten kao Svetozar nekim drugim povodom.
Mogao sam da budem kršten i kao Benjamin (jelte, to ime postoji i u Bibliji, zar ne?)
A dole imamo
Česed - moć
Gevurah - veličina
Tifered - ljepota
Necah - vječnost
Hod - sjaj
Jesod - Osnivanje
Malkut - Kraljevstvo
Tiferet je nesvjesno povezan sa svim ostalim sefirotima osim sa Malkutom. U suštini Tiferet za neke predstavlja Isusa Hrista, Keter je Bogotac, Jesod je Sveti Duh. Tiferet je žrtva, žrtvuje se za ostale sile
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
verovatno ti piše isto ime, ko ima srpsko svetovno ime ne menja mu sveštenik, samo raznorazni Kristoferi, Kristijani i Ričardi dobojaju novo ime...
Krstio sam se u šestom osnovne. Pop je bio pijan. Kako ću pred Boga sa imenom Svridigajlo?
Eeeeeeeee...
Tako sam i ja mislio. Posto sam i ja krsten u Ljubostinji 77-me, kad sam vodio Cerku da krstim, pito ja za krstenicu, kaze sacu ti napisem 500 kinte, kako ime? Reko, a ne, pa jel imate vi to msm u knjigama? Kaze ima to, al ko zna gde je, znas ti kad je to bilo...
A ionako bih se zvao Harlampije ili nesto tako...
Чекај, оћете да кажете да се можда имам још једно име а ја не знам за то?
Tako je, Darko.
torazulu, ako imaš srpsko ime svetovno, isto su ti pisali i u knjigama, a što veli oblak - ako je pop bio pijan ionako ti je bolje da sam upišeš nekog Anastasija ili Radivoja :)
Pa onda nema sta da gledamo ni ja ni deca...:) U stvari ja sam tu sumljiv da mi je ime crnogorsko xD
Valjda kum daje ime na krštenju, jebemuleba, kakav crni pop? :D
Ođe lud zbunjenog. Kum daje to što stoji u ličnoj. Pop daje svoje po nebeskoj promisli, da se tako doskočno izrazim.
Da, moje ime je valjda grčko-srpsko, pa kontam da je to neka ultra pravoslavna varijanta, moguće da ga nisu menjali.
Ja ni ne znam koja su ženska imena u opticaju, realno. Sem Paraskeve, Petke i Marije.
Zatrpali smo Vidrin post, sram nas bilo.
Kum daje kršteno ime, ne baljezgajte.
Moja sestra je krštena kao Ana, eto imena u opticaju.
I ja sam se šokirala. Ali eto, Brus kaže ako je srpsko ime da ga neće menjati. Sad... Marko je onako univerzalno, moguće da si u knjizi neki Prokopije ili slično. heh
I mislim da ne morate striktno mijenjati ime u SRPSKO (pobogu, da li je Kornilije, Mamant, Kalistrat, Harion ili Kirijak autentični srpski junak? Jok, vala, a svaki je prepodobni i pogoduje krsnom imenu).
Ja sam kršten kao Svetozar nekim drugim povodom.
Mogao sam da budem kršten i kao Benjamin (jelte, to ime postoji i u Bibliji, zar ne?)
Koliko se sjećam u krštenici mi piše isto ime kao i svjetovno...
Dajem jedno Nemanja za jedno - Zaharije, Kiril, Panajotije...
Zainteresovani neka me kontaktiraju.
Skočko, ako moj inboks ne laže, pre par godina:
Čokmah - mudrost
Binah - shvatanje, razum
A dole imamo
Česed - moć
Gevurah - veličina
Tifered - ljepota
Necah - vječnost
Hod - sjaj
Jesod - Osnivanje
Malkut - Kraljevstvo
Tiferet je nesvjesno povezan sa svim ostalim sefirotima osim sa Malkutom. U suštini Tiferet za neke predstavlja Isusa Hrista, Keter je Bogotac, Jesod je Sveti Duh. Tiferet je žrtva, žrtvuje se za ostale sile
I zoveš se Benjamin... Pitam se zašto :)
Komšinica iznad mene usisava!
O luda ženska glavo, pa dal si realna?! Jebote, neko sutra ustaje u šes' sati! I šta si radila ceo dan?!!
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/482820_10151524413479571_1544354513_n.jpg
taj ne zna šta je zvuk borbenog aviona
;)