odi samo u crkvu i traži da ti izdaju krštenicu, tamo ti sve piše
Eeeeeeeee...
Tako sam i ja mislio. Posto sam i ja krsten u Ljubostinji 77-me, kad sam vodio Cerku da krstim, pito ja za krstenicu, kaze sacu ti napisem 500 kinte, kako ime? Reko, a ne, pa jel imate vi to msm u knjigama? Kaze ima to, al ko zna gde je, znas ti kad je to bilo...
torazulu, ako imaš srpsko ime svetovno, isto su ti pisali i u knjigama, a što veli oblak - ako je pop bio pijan ionako ti je bolje da sam upišeš nekog Anastasija ili Radivoja :)
Чекај, оћете да кажете да се можда имам још једно име а ја не знам за то?
I ja sam se šokirala. Ali eto, Brus kaže ako je srpsko ime da ga neće menjati. Sad... Marko je onako univerzalno, moguće da si u knjizi neki Prokopije ili slično. heh
I mislim da ne morate striktno mijenjati ime u SRPSKO (pobogu, da li je Kornilije, Mamant, Kalistrat, Harion ili Kirijak autentični srpski junak? Jok, vala, a svaki je prepodobni i pogoduje krsnom imenu).
Ja sam kršten kao Svetozar nekim drugim povodom.
Mogao sam da budem kršten i kao Benjamin (jelte, to ime postoji i u Bibliji, zar ne?)
A dole imamo
Česed - moć
Gevurah - veličina
Tifered - ljepota
Necah - vječnost
Hod - sjaj
Jesod - Osnivanje
Malkut - Kraljevstvo
Tiferet je nesvjesno povezan sa svim ostalim sefirotima osim sa Malkutom. U suštini Tiferet za neke predstavlja Isusa Hrista, Keter je Bogotac, Jesod je Sveti Duh. Tiferet je žrtva, žrtvuje se za ostale sile
Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.
verovatno ti piše isto ime, ko ima srpsko svetovno ime ne menja mu sveštenik, samo raznorazni Kristoferi, Kristijani i Ričardi dobojaju novo ime...
Krstio sam se u šestom osnovne. Pop je bio pijan. Kako ću pred Boga sa imenom Svridigajlo?
Eeeeeeeee...
Tako sam i ja mislio. Posto sam i ja krsten u Ljubostinji 77-me, kad sam vodio Cerku da krstim, pito ja za krstenicu, kaze sacu ti napisem 500 kinte, kako ime? Reko, a ne, pa jel imate vi to msm u knjigama? Kaze ima to, al ko zna gde je, znas ti kad je to bilo...
A ionako bih se zvao Harlampije ili nesto tako...
Чекај, оћете да кажете да се можда имам још једно име а ја не знам за то?
Tako je, Darko.
torazulu, ako imaš srpsko ime svetovno, isto su ti pisali i u knjigama, a što veli oblak - ako je pop bio pijan ionako ti je bolje da sam upišeš nekog Anastasija ili Radivoja :)
Pa onda nema sta da gledamo ni ja ni deca...:) U stvari ja sam tu sumljiv da mi je ime crnogorsko xD
Valjda kum daje ime na krštenju, jebemuleba, kakav crni pop? :D
Ođe lud zbunjenog. Kum daje to što stoji u ličnoj. Pop daje svoje po nebeskoj promisli, da se tako doskočno izrazim.
Da, moje ime je valjda grčko-srpsko, pa kontam da je to neka ultra pravoslavna varijanta, moguće da ga nisu menjali.
Ja ni ne znam koja su ženska imena u opticaju, realno. Sem Paraskeve, Petke i Marije.
Zatrpali smo Vidrin post, sram nas bilo.
Kum daje kršteno ime, ne baljezgajte.
Moja sestra je krštena kao Ana, eto imena u opticaju.
I ja sam se šokirala. Ali eto, Brus kaže ako je srpsko ime da ga neće menjati. Sad... Marko je onako univerzalno, moguće da si u knjizi neki Prokopije ili slično. heh
I mislim da ne morate striktno mijenjati ime u SRPSKO (pobogu, da li je Kornilije, Mamant, Kalistrat, Harion ili Kirijak autentični srpski junak? Jok, vala, a svaki je prepodobni i pogoduje krsnom imenu).
Ja sam kršten kao Svetozar nekim drugim povodom.
Mogao sam da budem kršten i kao Benjamin (jelte, to ime postoji i u Bibliji, zar ne?)
Koliko se sjećam u krštenici mi piše isto ime kao i svjetovno...
Dajem jedno Nemanja za jedno - Zaharije, Kiril, Panajotije...
Zainteresovani neka me kontaktiraju.
Skočko, ako moj inboks ne laže, pre par godina:
Čokmah - mudrost
Binah - shvatanje, razum
A dole imamo
Česed - moć
Gevurah - veličina
Tifered - ljepota
Necah - vječnost
Hod - sjaj
Jesod - Osnivanje
Malkut - Kraljevstvo
Tiferet je nesvjesno povezan sa svim ostalim sefirotima osim sa Malkutom. U suštini Tiferet za neke predstavlja Isusa Hrista, Keter je Bogotac, Jesod je Sveti Duh. Tiferet je žrtva, žrtvuje se za ostale sile
I zoveš se Benjamin... Pitam se zašto :)
Komšinica iznad mene usisava!
O luda ženska glavo, pa dal si realna?! Jebote, neko sutra ustaje u šes' sati! I šta si radila ceo dan?!!
https://fbcdn-sphotos-g-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash4/482820_10151524413479571_1544354513_n.jpg
taj ne zna šta je zvuk borbenog aviona
;)