Transfer blama

1. http://vukajlija.com/forum/teme/5365-naj-cupika-na-sajtu?strana=15

kaizene umesto ovih pičaka što se keze sa desna postavi neke njave, da fapuju bez otvaranja tema lolololol

2. debeli pacov

http://vukajlija.com/forum/teme/5365-naj-cupika-na-sajtu?strana=15

kaizene umesto ovih pičaka što se keze sa desna postavi neke njave, da fapuju bez otvaranja tema lolololol

+ 10000000

3. Није што су Бугари, али... ЛОЛОЛОЛОЛОЛО

http://www.youtube.com/watch?v=gGK4daZOItc&feature=related

4. ovi su postali gori od najgorih fundamentalista, i kod nas.

5. ЛЕЈМФЕСТ!!!!

6. http://vukajlija.com/recnik/autori/20653

Plačem jer su drugi glupi i to me čini tužnim.

Хахахахахахаххахаха, који је то цар! :)

7. Pjesma je iskljucivo namjenjena u edukativne svrhe. Molim da sve sto cete vidjeti shvatite veoma ozbiljno.
    Interpretacija: Branislav Milojkovic
    Vizualni doživljaj počinje gotovo dokumentarno realističnim prikazom scene iz glazbenog studija. U ovoj sceni jedan od umjetnika (rizma) donosi bocu gaziranog napitka svom kolegi (Slovu) i ovaj drugi nakon ispijanja gutljaja napitka konstatira da je boca mućkano. Tu dolazi do kratkog i naizgled beznačajnog sukoba između dvojice prijatelja i suradnika.

Već u ovoj uvodnoj sceni se nagovještava ton društvene kritike kojom se djelo bavi. Sitni detalji poput Rizmine zubobolje i činjenice da Slovo pije iz (ekonomičnije) boce od dvije litre, služe da ilustriraju bijedno stanje prosječnog građanina svijeta. Globalizacija je evidentno jedan od motiva kojim se umjetnici bave, markirana pažljivim odabirom središnjeg simbola dijela - koka kolom.

Sukob se nastavlja kroz čitavu prvu polovicu pjesme, manje-više u sljedećem obliku:

Što si mučko kolu?
    Što s 'što s' što si mučko kolu?
    Što s 'što s' što si mučko kolu?
    Sad sad sad kurcu ne valja - može se prosut 'po stolu!

Nisam mučko kolu.
    Nis-nis-nisam mučko kolu.
    Nis-nis-nisam mučko kolu.
    Znaš znaš znaš da to ne radim - nije u mom fazonu!

Dijalog ove vrste se završava tek nakon (cirka) jedne minute i četrdeset pet sekundi, dok čitavo djelo traje tri minute i trideset pet sekundi. Ovo nas navodi da pomislimo da je umjetnicima želja bila da se poseban naglasak stavi na nesporazum između kolega, te bi možda vrijedilo da se zađe malo dublje u njegovo značenje.

Globalizacija je nesumnjivo srž djela. Kroz dilemu o "mućkanju kole", umjetnici diskutiraju izlišnost borbe protiv kapitalističkog režima u čijem črvrstom hvatu globalno selo nalazi. Čak ima osnova za pretpostavku da je izvorna ideja za tematiku pjesme baš globalna inicijativa "occupy Wall Street", tj.. da se na silu izvesti promjena globalnog društvenog poretka - da se "promućka kola". Umjetnici konstatiraju da dolazi do "mućkanja", ali ne stavljaju sebe u prvi plan kao revolucionare, već sasvim suprotno - identificiraju se s prosječnim promatračem koji jednostavno želi preživjeti u svijetu punom borbe. Avaj, uzalud, jer ih pronalazi unutarnji sukob.

Valja napomenuti da je težak život građanina svijeta posebno inteligentno ilustriran kratkim fleševima gotovo nagog ženskog tijela kroz čitav spot. Slabo, nezaštićeno žensko tijelo, preplavljeno kapitalizmom ilustrira svoj bol uvijanjem i grčenjem. Lice djevojke ostaje misterija do kraja spota, što dodaje na mogućnosti za generalizaciju.

Slovo, piši refren a ja odo da jedem,
    Čeka me vruča pica al ću prvo da serem.

Rizma (koji interpretira ovu dionicu) u ovom trenutku u video prezentaciji ulazi u ženski toalet. Saznajemo da društveni sukob nije jedini s kojim se umjetnici muče. Na ovaj suptilan način se pred gledatelje-slušaoce stavlja trenutno vrlo aktualno pitanje slobode seksualnosti. Umjetnici, dakle, vrše bobu protiv predrasuda. Da li nam rizma i Slovo to nagovještavaju da je tolerancija, za razliku od revolucije, jedini pravi put ka ljepšem životu?

Kad sam završio upitah staru gdje je kola,
    Kaže mi "dolje u sobi, pored onog malog stola".

Silazim lagano stavljam kolu pod ruku,
    Krećem prema Slovu, dok ja upadam u svoju furku,
    Šta nosim sa sobom tad? Nisam ni slutio,
    Dok sam opušteno ulazio u studio!

Rizma u svom monologu daje nagovještaj uzroka "mućkanja". Saznajemo da je njegova majka ta koja je rukovala napitkom prije rizma. Imamo jasnu aluziju na prokletstvo čovjeka da ponavlja pogreške svojih roditelja. Zanimljiva je opaska da se Rizmina simbolična stara nalazi u istom objektu kao i glazbeni studio. Ponovo se, dakle, skreće pozornost na bijedu u kojoj suvremeni umjetnik na jedvite jade uspijeva doprijeti do javnog prostora i iznese poruku čovječanstvu.

Pad koncentracije nastao uslijed žeđi,
    Ne mogu progovorit, dehidracije oblik teži.
    Kad rizma vadi taj čarobni napitak,
    Koka kola dva litra, ma pun zgoditak!

Brate samo toči daj, puni čaše,
    Nakon samo jednog guta odma će mi biti lakše.
    Kad kurac! Brate! Ostadoh sam u bolu,
    Pa ga začuđeno pitah: "Što si mučko kolu"?

Slovo svoju neizmjernu tugu za nesretnim čovječanstvom opisuje kao žeđ, i biva zaveden kapitalističkim dobrima kao jedinim ponuđenim rješenjem. U kulminaciji, Slovo dolazi do otkrivenja i oduševljeno postavlja sada retoričko pitanje "što si mučko kolu?", Nakon čega ovo pitanje trijumfalno biva ponovljeno još nekoliko puta.

Zvuk podrigivanja, kao i poljubac koji Slovo šalje gledateljima nas podsjećaju na ljepote tolerancije i ostavljaju promatrača-slušaoca okruženog mirnim kontemplativnim tonovima.

8. Hahahahahahahhahahaha, pa ovo je super! Zala

9. Pa koji blam za fakultet, kad prvo moraš da razmisliš i pročitaš sve što je napisano, pre nego provališ da je samo fora...:-)
    Normalno, treba odmah da ukapiraš, ali sa Megatrendom to nije slučaj...

10. šta god da je, čak ni datum nije napisan kako valja, aj, dios mio!

11. ...A meni smešto to što sam prvo morao da razmislim da li jeste ili nije fejk! :-)))

12. pazi,to nije ni bitno, nepismen čo'ek je pisao svakako, transfer enivej. o daljem da ni ne govorimo :)

13. Чекај ово је са докторских студија? семинарски рад на једној страни? која је тема уопште? да ли је могуће да им дају ово на нивоу 4. разреда основне школе, па и тад би добио 3 на писменом чоече

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.