Emotikoni?
  • Valdemar

Jasno mi je da emotikone koriste oni koji ne umeju pismeno da iskažu svoje emocije. Koji je međutim izgovor za pismene ljude na Vukajliji? Filologe, filozofe...

• Dzankee

Svi su bar jednom iskoristili taj emotikon.

• Valdemar

Jebi ga, i ja sam jednom, ali sam se osećao kao da govorim jekavicom da bih se maskirao u Hrvatskoj.

• Dub

Jel može nekoliko primjera da vidim šta je to?! Unapred zahvalan.

• En_Dotter

Зачудих се опасно читајући ову тему, да у трену остадох без текста. º.º
    Управо сам доживео неки неизмерни немир читајући ово писаније. :/
    Просто ми је нејасно ово питање. :S
    Да ли је лакше да се изјасниш једним симболом сањињеним двама или трима знацима или да пишеш есеј? :?
    А да не бих испао сељак на интеренту, убацићу неку глупост да бих испао кул - хехе. :)

ПРЕВОД:
    º.º
    :/
    :S
    :?
    :)

Е кад сте ме разумели ај па тако без ништа :Д

• Valdemar

:) -.- :(

Al zezaš...

• Lutak iskrivljenog L

vladimire
    http://vukajlija.com/sarkazam-na-internetu
    da bi izbegao neprijatne situacija nekim ljudima je bolje odma nacrtati

• Dub

A to je to, pa ja stavim kez, a to znači jebem li ga, smijem se i u stvarnosti :D,
    a znam da opalim i ovaj :O kad sam gladan. I ovaj šaljem :* i onda isto napućim usne kad udarim enter.

• Valdemar

A možda izražavanje na Internetu nije dostojno onih nijansi koje emotikoni ne mogu da pokriju?

• En_Dotter

А зашто бих писао есеј о томе како се осећам тренутно кад могу да лупим јебени смалји који, иако не објашњава ситуацију веродостојно, има довољно добро значење?

• Valdemar

Siromašiš izraz.

• S

Emotikoni su način da vidiš nečiji izraz lica u pisanoj formi (ukratko, u najglupljoj formi koja mi je pala na pamet) :)))
    Kada pričaš sa nekim uživo, vidiš njegove pokrete i izraze.
    Kada pričaš sa nekim preko telefona, čuješ da li je srećan, sjeban, ili šta već.
    Na internetu se koriste emotikoni za to.
    Kao što su se nekada koristili u pismima.
    X)

• En_Dotter

То сам и реко, али је питање следеће:
    Да ли желиш нагласити своје тренутно стање душе, или наставити са дискусијом?
    Друго питање би било (везано за "јавна" места на интерету-форум, чет...):
    Да ли да смарам све присутне својим стањем и да прекидам дискусију других да бих им дочарао своје душевно стање?
    Треће питање (везано за пвт и слично):
    Да ли је ок са том особом поделити детаљно оно шта осећам или се прихватити стандарда и наставити даље?

• Lutak iskrivljenog L

A možda izražavanje na Internetu nije dostojno onih nijansi koje emotikoni ne mogu da pokriju?

jesi ti emo?

• S

Да ли желиш нагласити своје тренутно стање душе, или наставити са дискусијом?

Da li misliš trenutno, u ovoj konverzaciji, ili uopšteno kada se koristi emotikon?

Да ли да смарам све присутне својим стањем и да прекидам дискусију других да бих им дочарао своје душевно стање?

Ovo me previše podseća na mentalno stanje. Koja je razlika izmešu duševnog i mentalnog stanja, i bolesti iste?
    Postoje i duševne i mentalne bolnice. Ili je to jedno te isto?

Да ли је ок са том особом поделити детаљно оно шта осећам или се прихватити стандарда и наставити даље?

Nastaviti.

• En_Dotter

Стефане, не вређате ми мајку!

Сва ова питања су општег типа и невезана за конкретну сиуацију. Када кажем душевно стање мислим да емотивно стање.

• S

Стефане, не вређате ми мајку!

Znam da je ne vređam.

Šta je toliko loše u tome što neko izražava emocije u pisanoj formi?