Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
Voz, u kupeu sede tetka, njena nećaka, direktor i njegov mladi službenik... Ulazi voz u tunel, odjednom u mrklom mraku čuju
se poljubac i šamar…
Tetka razmišlja:
– „Mora da je mladić poljubio moju nećaku i ona mu
zveknula šamar“.
Nećaka razmišlja:
– „Mora da je jedan od ove dvojice poljubio moju tetku
i ona mu zveknula šamar“.
Direktor misli:
– „Mora da je moj službenik poljubio devojku, ona mislila da sam
ja pa mi zveknula šamar“.
A službenik konstatuje u svojim mislima:
– „Kakav sam ja car, poljubio sam sebe u ruku i odalamio
direktoru šamarčinu!“
Sta je to malo zuto i vice " Jupi, jupi, jupi"? - Pile koje govori satrovacki.
Na sudu tužilac pozove svog prvog svedoka, bakicu od blizu 80 godina i upita je:
- Gospođo, poznajete li me?
- Kako Vas ne bih poznavala, gospodine. Znam Vas još kao dečaka, ali moram vam iskreno reći da sam se u vas jako razočarala. Uvek ste lagali, varali svoju ženu, tračali ste ljudima iza leđa i manipulisali njima. Vi mislite da ste velika faca, a ustvari nemate mozga ni koliko muva bez glave. Da, ja vas dobro poznajem…
Tužilac potpuno zbunjen, upita dalje:
- A poznajete li gospođo ovde prisutnog branioca?
- Da, naravno da poznajem i tog gospodina. Znam ga iz vremena dok je još bio mladić. On je lenčina, prevrtljivac i ima problema s alkoholom. On ne može uspostaviti normalan odnos ni s kim, a bije ga i glas najlošijeg advokata u zemlji. Da ne spominjem da vara svoju ženu s tri druge, među kojima je i Vaša. Da, da, dobro ga poznajem…
Branilac samo što nije dobio infarkt.
Sudija naredi obojici advokata da mu priđu i tihim glasom im reče:
- Slušajte vas dvojica idiota, ako bilo koji od vas upita babu poznaje li mene, idete obojica u zatvor...
Dolazi plavusa kod casovnicara i kaze: Mozete li da mi date rezervne baterije, ove su mi se pokvarile.
Casovnicar: Ne radi vam taj sat na baterije nego na navijanje.
Plavusa: Aha, hvala! ZVEZDA, ZVEZDA!
Zaustavio policajac Muju: Gospodine, moracu da vas iskljucim iz saobracaja. Mujo: Nemoj, svega ti, jedva sam se ukljucio.
Dok sam vodio ljubav sa svojom ženom non stop sam razmišljao i u sebi ponavljao ime svoje ljubavnice.
Da se ne bih zeznuo i na glas izgovorio njeno ime dok sam u krevetu sa ženom, odem i kupim mačku i nazovem je ljubavničinim imenom.
Sutradan žena dolazi kući, donosi malog maltezera i reče mi da će ga zvati "Marko".
Sedim, pušim, razmišljam...
Kako povraca pirocanac?
- Kroz zube.
- перице, на коликој температури кључа вода?
- на деведесет степени, учитељице
- није него на сто!
- а јес, прав угао кључа на деведесет
http://www.ekapija.com/dokumenti/jova_radovanovic_150607.gif
Descartes walks in a bar. The bartender asks: "Would you like a beer?" Descartes replies: "I think not". And then he disappears.
Drug slomio desnu ruku, sad će morat
da mijenja status veze na fejsbuk u "It's
Complicated".
Срео комшија Цигу како носи прасе.
КОМШИЈА: Шта је комшија, неко славље, а?
ЦИГА: Јесте, славимо Светог Николу, куме. Нек смо живи и здрави!
КОМШИЈА: Па не иду, бре, Свети Никола и прасе. То је посна слава.
ЦИГА: Јесте, куме. Ал' нама муслиманима то није важно.
do jaja
Žajk plodi konstantno!
Zamisli mučiš se devet mjeseci,rodiš dijete,maziš ga paziš ga i ono
odraste uzme telefon i šalje Pinku sms EKREM DO POBJEDE ROMANA
NAPOLJE
Zaustavlja pandur Piroćanac auto i gleda - vozač vezao pojas, žena pored vezana, deca pozadi vezana! PU BRE, ĆE SE PODAVITE ZA 10 EVRA!
Haha. Odlican.
Dosao Deda Mraz u dom za retardiranu decu, pa kaže:
- "Ko bude otpevao malu pesmu dobiće mali poklon, a ko veliku, veliki poklon."
Dođe jedna mala i počne vikati:
- "AGAGAHGA!", a Deda Mraz kaže:
- "Ko se bude zajebavao neće dobiti ništa."
U sudnici:
-Recite nam kako vas je napao optuženi-pita sudija mladu,rumenu seljančicu.
-Paaa,on je prob'o da me podu'vati,zadig'o mi suknju,a ja ti se ne dam,pa sam uznula vile i raspizdila ga držaljom po glavi!
-Gospođice,pazite na rečnik,ipak smo u sudnici..
-Pa mi to na selu zovemo VILE,a ne znam kako vi to u gradu kažete!
Status jedne kurve:
"Onaj osjećaj kada spavaš u svom krevetu"
Crnogorka stopira blizu Podgorice, izbacila palac. Auto nailazi, spušta se prozor, i momak iz kola kaže: "E fala ti što mi LAJKova Audi"
Kupio Zuti Serhatlic zeleni telefon, dodje doma i majka ga pita, a dje uze zeleni crni Zuti?
Izbiju Zutog na ulici, dodje doma, majka zakuka - a sto si plav crni zuti?