Automobilizam

1. Ali pazi ovo, Volvo je prodat kinezima. Pre prodaje je bio izuzetno profitabilna firma, a prodat je za kintu koliko košta samo zemljište na kome se nalaze fabrike. Kinezi razmatraju sada plan da fabriku premeste u Kinu jer je jeftinija radna snaga tako da 25 000 šveđana ostaje bez posla. Dok su bili pod Fordom od 2004 do 2010 bar su imali dobar profit, nije niko hteo da im izmešta fabriku i napravili su par jako uspešnih modela. I sve su samo oni vodili, sada se za sve kienzi pitaju.

ovo mi zvuci kao da je bio u losoj situaciji, pa prodat fordu za male pare, a onda ford nakon 6 godina dalje prosledio kinezima. generalno, od 2004. (po tvojoj prici), svedska mena tu nikakvog vise uticaja.

saab, lancija i te firme koje su same pravile relativno manje serije dobrih automobila nemaju sanse protiv konglomerata koji proizvodi jeftine automobile globalno. drzi se jedino bmw mislim i to je to. moz se kaze i tojota, al ona je pocela sa jeftinim automobilima.

2. sto u principu nije toliko lose, jer objektivno dobri automobili su postali pristupacniji, a krsevi vrlo jeftini.

3. Sabu je cijena bila sa premiumima, a izgleda se nije mogao boriti protiv njih.
    I Tojota pravi jeftina kola, premium je Lexus.

4. ma jasno, ali drzi svoju proizvodnju, ne uzima tudje motore i sasije i tako to.

sve te firme koje su bile na pola izmedju malih ekskluzivnih serija i masovne proizvodnje za sirotinju su dosta najebale kad su ovi sto proizvode masovno uzeli i te metode primenili na premijum segment, i pojeftinili ga.

sto bi kupio skuplji i realno losiji saab od recimo audija? i onda saab spusta cene i u jednom trenutku ne moze vise da prati jer vag uspeva da proizvodi audi jeftinije tako sto ima masovnu proizvodnju u jeftinijim zemljama a saab crkne i kupi ga neko.

5. zato je meni zanimljiv tesla motors, jebote pojavi se niotkuda medju sve ove ale, maltene bez iskustva, i sa necim potpuno drugacijim sasvim dobar deo kolaca uzme. i tek ce da pogasi evropske i azijske kompanije sto ga ignorisu, zavrsice kao nokija sto ignorisala android. zajeban je igrac.

cenim da ce fiat prvi od velikih da padne.

6. Ako znate pomozite.
    nisam znao radi li CD ukolima, pa nabavim CD da probam. Turim ja CD, on nije hteo da ga povuce onako unutra i ja seljak gurnem do kraja. I naravno CD ne radi niti moze dizidje.
    http://www.radio-adapter.eu/blog/wp-content/uploads/2013/03/c2radio.jpg

Vaki radio je u pitanju. Kako da izvucem radio, mogu li tako izvuci i CD ili prosto, kome da se obratim da on to opravi i koliko bi to moglo da kosta?

Pitam vas, jer nemam iskustva sa tim, pa necu da me neko olesi ko vola. Dakle treba samo CD popraviti, zvucnici i radio rade normalno

7. Izvadiš plejer, odvidaš i izvadiš CD. Onda kupiš novi plejer neđe da se uklapa u enterijer.

8. Kako da izvadim plejer keve ti, kad nigde srafa nema, samo ove 4 rupice.

Kako se zove majstor koji to popravlja?

9. Ao, pa kradu ga za 2 minuta, a ne znaš ga skinut. Šrafciger ravni, po ivicama.

Električari to popravljaju. Možeš pravo kad skineš odnijet nekome da vidi može li se krpiti, ako nećeš novi.

10. Evo.
    https://www.youtube.com/watch?v=ZX_LZUKFFj4

Na Citroen ti je još lakše nego na sljedeći klip, jer ne skidaš plastike nikakve.
    https://www.youtube.com/watch?v=eJuVGLOzpLU

11. Ma evo kako se vadi
    https://www.youtube.com/watch?v=e2GworSWBUE

Al ja niti imam ovaj alat (mada vrv mogu bilo koje 4 zice) niti znam kako se popravlja radio jebeni za kola

koliko para uzimaju elektricari za to??

12. To ti je još lakše ako imaš žice, ako ne šrafciger i to je to.

Zavisi ti koliko će uzet od toga što se pokvarilo. Ja vjerujem da je laser onaj pošto ne čita diskove (eto probaj ga očistiti) i kontam da se ne isplati popravljati. Zavisi i ima li djelova ako je što drugo, pošto je fabrički plejer to. Ponesi čovjeku da vidi, sve će ti reći.
    Ja kad crkne šaljem na smeće i novi stavljam.

13. A klk kosta nov? Ne treba nista izdrkano, samo da radi lepo sa tim fabrickim zvucnicima..

14. Ja prije nekolike godine Sonyjev uzeh oko 100 eura.
    A viđi taj prvo isplati li se popraviti, pošto se najbolje fabrički uklopi.

15. ovo mi zvuci kao da je bio u losoj situaciji, pa prodat fordu za male pare, a onda ford nakon 6 godina dalje prosledio kinezima. generalno, od 2004. (po tvojoj prici), svedska mena tu nikakvog vise uticaja.

Manje više, mada je prodat za 6.5 milijardi dolara Fordu. A ne znam šta bi Fordu, držali su u to vreme i Jaguar i Land Rover pa ih prodali Tati.

16. Nema na što.

Ima li šaržer on?

17. Ma nema sarzer kakav sarzer. Gm uzece ti soma dinara za vadjenje radija i cedea iz njega zajedno ne zajebavaj se sam bezveze ako umes

Rekli o sajtu

Kada pitate dva čoveka o nečemu, dobićete više od dva mišljenja. Na toj osnovi je stvoren Vukajlija. Rečnik slenga i idioma.

Kompjuterska Biblioteka · 7. Maj 2009.