Automobilizam

1. Zamisli vratiš se iz inostranstva sa nečim plavim, malim, sa oljuštenim lakom i sivim plastikama. Ne ide. Tradicija mora da se poštuje.

2. Колико се у Србији исплати возити Волво?

3. Isplatilo bi se ja mnim. Pouzdano auto, stariji dizeli su VW, ovi noviji D5 Volvovi. Jedino dizajn, tu ga npr. Sab šije, ali ga je GM sjebao skroz.
    Onaj 244 stari bih vozio rado, iako je kocka. Ima šmek neki.

4. vulva.

svidja mi se s60-80 doduse :)

5. Onaj V40 novi englez gledah, napucan opremom. Ok izgleda.
    C70 stari bijaše isto lijep.

6. Колико се у Србији исплати возити Волво?

moji su uzeli xc60 pre par godina, kazi ako te zanima nesto

7. Isplati se Volvo. Delovi ti koštaju u proseku klase, npr. S60 kao za Mondeo ili 407, S40 kao za Fokus ili 307, samo što su mnogo pouzdaniji od Forda, Pežoa i sl. Naravno V6 su nesto skuplji za odrzavanje

A što se Saaba tiče i on je jako dobar mada ima solidne cene održavanja. Turbo benzinci su ti ekstra, dizele obiđi jer su GM i Isuzu tu petljali (mada na 9-5 3.0 tid se dosta ljudi žali, a ovaj u firmi prešao 450 000 km i može još 150 000 km, odlican za voznju, ima jako puno snage). Jedino oni 1.9 tid u zadnjih 8-9 godina su dobri (išli i u opela i u fijata kao jtd).

8. Sab je nekad bio vrh auto, a onda postao rendom Opel ili Fijat raspali, jebi ga.

Najsigurniji nekad, na krov se mogao vozit.
    https://www.youtube.com/watch?v=jemRabq74WA

9. Pa dosta su oni doradjivali te stvari sa opela (fijatov je samo dizelas, a i on je doradjivan lolo).

Evo, moj šef ima ovakvog, 2.3 t aero 260 ks, samo sto njegov nije automatik i karavan je.

http://www.autoscout24.com/offers/saab-9-5-23-turbo-aero-gasoline-black-262805008

Nekako nema previse veze sa opelom, samo sto su ih je GM finansijski sjebao jer je na saab i opel hteo da se vadi. E sad, nemacka je uletela sa kintom za opel, a svedsku je boleo kurac lolo

10. Brate, da je čemu valjao kupovali bi ga ljudi, nego je bio Opel i Fijat.
    Ne znam što su radili na motoru, pošto su mu karakteristike klasične za JTD (mora one plastike pod haubu da su promijenili), ali cijela platforma je GM. Kako nema previše veze sa Opelom? 93 onaj je Vektra stara ustvari (i 95 je na toj platformi). Da ne pominjem trap, kočnice i što sve znam. Čak su i u Kromu onu ugrađivali kontakt bravu ko na Saba. Sve djelove dijele, klasično za GM, jebi ga.
    Da ne pominjem kakav je nekad bio.

A tako su sad i Lančiju sjebali, sklapa Krajzlere i Fijate raspale, a pogledaj joj istoriju kakva je. Delta, Stratos, Fulvia, 037...

11. A jbg, ne znam ni sto su im prodavali te firme.....

12. Ok je prodati, ali treba da se nastavi tamo đe je neka fabrika stala, a ne da ribedžuju auta. Najviše se na Lančiju odnosi.

13. Ali pazi ovo, Volvo je prodat kinezima. Pre prodaje je bio izuzetno profitabilna firma, a prodat je za kintu koliko košta samo zemljište na kome se nalaze fabrike. Kinezi razmatraju sada plan da fabriku premeste u Kinu jer je jeftinija radna snaga tako da 25 000 šveđana ostaje bez posla. Dok su bili pod Fordom od 2004 do 2010 bar su imali dobar profit, nije niko hteo da im izmešta fabriku i napravili su par jako uspešnih modela. I sve su samo oni vodili, sada se za sve kienzi pitaju.

Isto tako sa Saabom i Lančijom su se sve pitali iz GM-a i ne znam ni sam koji je kurac bio sa tim ljudima. Silne pare su bacali na kupovinu promašenih dizel motora, platformi i sl. a paralelno sa tim su Saabovi i Lančijini inženjeri pravili projekte za motore i platforme. Samo su bacali pare i onda seru da nije rentabilno i zatvore firmu.

Previše im je balkanaca došlo lolo

14. Diskvalifikovan je ovaj, posra se ovoj dvojici na trku lagano xaxaxa

15. Volvo je ostao veliko i sigurno auto prepoznatljivog dizajna, a Lančiju su posrali i sad pravi Fijate i Krajzlere.

16. Jbg, krivo mi za Lančiju kad sam video neki kredenac koji je na bazi vojadžera lolo

17. Meni kad sam sjeo u Libru lolo

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.