Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!
Biznisblog · 26. Decembar 2007.
To Boh, to me zanima. Hvala brat.
Ništa hvala, promoterke 3!
Nikakav dim, jedino vodena para ujutru. Naravno izmjeriš kompresiju itd.
Gledaš zazore da ne zijeva đe, možeš ponijet magnet, ako je neđe rađena limarija i stavljeno kilo gita neće se lijepiti...
Ako kupuješ dizel plivajući zamajac kad ode trese se kad pališ i gasiš, pa ćeš morati da mijenjaš kvačilo što opet grdilo košta...
Može da trese inače i zbog dosta toga ostalog npr. stope motora (može bit da je skroz otišla ili da će otići) ili boš pumpe (zavisi što kupuješ, moguće da joj treba štelovanje, može biti senzor temperature)...
Savjete za debile ti neću davat, naravno da je otišlo na trap nešto ako lupa.
I na svako auto imaš stvari na koje trebaš obratiti pažnju. U Alfe ove novije se ne razumijem nešto puno da nijesam već ranije reko, ali evo što znam.
147 dobro leži, mislim najbolje u klasu, ne znam možda samo Leon bolje ležanje ima.
Dizeli su kod nje samo 1.9, ovi stariji su obično 110-115 konja. Nijesu loši motori, ali je auto u godine i to i nijesu nešto prećerano jaki, pa bih ja čipovao.
TS benzinski motori slabo idu za tu potrošnju (ili puno troše za te performanse, kako god). Imaju varijator faze, a kad on ode počnu da traktorišu, više troše i slabije idu jbg. Svjećice su skupe, ranije su bile oko 100-120 eura za jednu TS što vozih malo, ne znam sad pošto ih ima.
I dobar savjet:
Posljednji čovjek koji je kupio auto od Paninara je skinuvši tapacir našao drugu boju ispod njega, te se čuvaj tog autora.
Tilmo sad ozbiljno. Znam da si ženjen, nackli i to. Ako juriš auto do 3 k evra kupi Fiat Stila 1.9JTD
Nema bolji odnos cena kvalitet za te pare. Taj dizel jebe egal sa Tdiem. Jedina mana je skuplji veliki servis od auta u toj klasi za 6,7 k dinara al jebe ti se to je jednom u godini ili duže
Ili nađi Golfa 4 kome nije duša izvađena jbg. Ne znam šta da ti kažem. Malo je neudobniji samo
TDI>JTD
I 147 je svijet izmislili za tog Fijata što se vožnje tiče, iako su ista platforma. U neki časopis prije 10 godina sam se čudio kad su mjerili ležanja.
1. 147
2. A3
A na začelje Stilo.
Isti motori, Alfa ljepša i ljepše se vozi. A sig nije manje kvalitetna od njega. Ne znam jedino što imaju one ljepljive table unutra, ali to ti je u svako italijansko auto tako.
Ne bih vozio italijana, ali ako bih morao da biram Alfu bez razmišljanja.
Nek kupi onda prikolicu selen blokova, kugli i ramena
Tilmo sad ozbiljno. Znam da si ženjen, nackli i to. Ako juriš auto do 3 k evra kupi Fiat Stila 1.9JTD
Nema bolji odnos cena kvalitet za te pare. Taj dizel jebe egal sa Tdiem. Jedina mana je skuplji veliki servis od auta u toj klasi za 6,7 k dinara al jebe ti se to je jednom u godini ili duže
Велики сервис за 1.9 ЈТД кошта мање него за 1.9 ТДИ приближно годиште. Мене за Алфу коштао око 270 евра И миран сам 60 до 80 хиљада километара
Jebi ga, kvari se, ali i Fijat bogumi.
I uživaće više u vožnji sig. Bolja je Alfa ka auto.
Rekoh li ti ja da ne trazis savjet ovdje? A slusaj im price :)
Veliki servis za Stila 1.9 jtd je bio oko 40 k dinara prošle godine. Sad je manje, pala i vrednost kola jbg.
Stila pre Alfe jbg, bar ja.
Pani što ću mu ja kad neće Bmw
Pani, rekli mi ljudi sta me zanima, hvala im.
A sad je njihovo da l je bolji TDI ili JTD, iil multijet. :)
Sirotinja, jbg, razumi ga, zivi u unutrasnjosti, napunio kucu, nema on vise para. Uzmi golfa 2 sa cetvoro vrata i Bog da te vidi.
То скупо код вас нешто, и ја радио прошле, тј претпрошле године сервис.
44 k Stilo
28 k Golf 4
45 k B 5.5+ jer mora da mu se skidaju i kranik napred i farovi jer mu je magistrala preblizu
Kako se mjeri kompresija?
Ovo ostalo mi je nekako logicno i moze se svesti na ono da je utegnut i da nidje ne lupa. Za magnet, opet, ne znam bas, sada se kola uglavnom rade od plastike blatobrani i slicno.
Mislim, ko bi uzeo kola polovna koja se tresu i lupaju dok se voze?