Automobilizam

1. Brate, auto prazno, ful gas u idealnim uslovima ide skoro 11 sekudni do 100. Eto sa ljudima i prtljagom dvije tone skoro. Svako će preticanje rizično biti. Očekuješ li to od ovakvog auta?

O čemu pričaš ti, jebote, kao da je pezejac u pitanju pa ima teškoće u preticanju. Opel astra, 1.6 twinport, 62kW, 1163 kile teška, nas 4 u autu, (120, 112, 106 i 63 kilograma je ukupno 400 kila) i jedno 100 kila prtljaga, oko 1700 kila.

Automobil ne da ide i ne da sam preticao nego leti. Leti.

Po tvojoj nekoj logici, mom ML-u bi trebalo jedno 400 konja da bi on išao kako treba, jelte, sadašnjih 160 mu nije dovoljno jer, eto, ima 2 i po tone? Mogu da prestignem koga god hoću bez problema. Ikakvih. Ma nijednom da ne pomislim da će mi zafaliti snage.

2. Opel astra, 1.6 twinport, 62kW

Leti.

Ja ne bih dalje, sig će ti i taj BMW lećet :)

3. Skočko sad i ti lupaš. Kurac ćeš bez teškoće sa 50 da potegne na nekom lokalnom putu gde mora na brzinu. Konja nikad dosta al nećeš ni na trke jebeš ga. Neka sredina se naći mora

4. Bohor - glas razuma.

5. Lokalni i nekako. Ibarska je smrt za to. Bukvalno smrt

6. Vi onda imate opakih problema sa vožnjom i automobilima ako ne možete da pretičete bez 300 konja. Jebote, pa nije niko rekao da moraš da ideš u smrt tako što daš pun gas pa ako te usere - usere, valjda znaš kad se pretiče i gdje i kako? Ti ako kreneš kad ne treba i nastaviš tim putem pa nema tih konjskih snaga koje će te izvući, zalijepićeš kad-tad. Za normalnu vožnju normalnog čovjeka pa čak i umjereno ofanzivnu vožnju - i više nego dovoljno. Kad sam u mom ml-u rijetko je ko ispred mene (osim ako nije neki baš ekskluziv od 5 litara i 600 konja), još kad sjednem u druga crnog i poćeram 5.4... E moj bože.

7. јест критикујете ту коњажу а не критикујете да се узме бмњ са најклот опремом и најклот мотором али је битно само да је бембара, кад га парикираш ко ће знати дал је 316 или 330.... Чињеница је да је ово коња мало за овај ауто и то је то.

8. Pazi, slažem se, fali tu malo snage u principu (bez 130 možda nisu smeli da polaze), mada uopšte ne mora da znači da je loš. Recimo W210 E200 cdi, ima 116 ks valjda na istu tu tonu i po težine, nit je trom, nit ima frku sa ubrazavanjem, ja sam bar lično bio oduševljen kakav je auto. Npr. čak je i živahniji od saaba 9-5 sa 3.0 tid motorom od 170 ks.

9. Чињеница је да је ово коња мало за овај ауто и то је то.

To je to.
    Brt kupuješ jedno od top 3 auta u klasi i dobiješ nešto brzine od turba kad ful gas stisneš. Ne kažem da nekom to neće vršiti posao, ali vala reći da nije težak...

10. Ja dobri vam argumenti, kad luks zaglavi tako po nekom uskom i losem krivudavom nemackom putu, pa mu zafali 30ks za preticanje pitace se sto nije gtda poslusao.

Van autoputa ovde skoro da nema preticanja, osim traktora i biciklista. Kamioni se ne zavlace a automobili idu onolko koliko je ogranicenje, koje nije nerazumno sporo ko kod nas.

11. Recimo W210 E200 cdi, ima 116 ks valjda na istu tu tonu i po težine, nit je trom, nit ima frku sa ubrazavanjem, ja sam bar lično bio oduševljen kakav je auto. Npr. čak je i živahniji od saaba 9-5 sa 3.0 tid motorom od 170 ks.

Eto ne znam xaxaxa
    Meni je skroz ko baba, ka što je većina tih baznih dizela.

12. Zavisi menjač, prenos itd.
    Evo dve Mečke 2006 obe. C i E
    220 obe. E ima 150 i neki C ima 140 i neki
    Trkali smo se drug i ja pre mes dana fazon
    C je brža jedno 30 posto sig. Obe u top stanju nije da jedna ima loš motor bla bla
    E sad jbg koliko je E teža ne znam

13. Ti 316 i slični "osnovni motori" su često ušklopljeni i namijenjeni da snize cijenu klota i da ih voze ljudi kojima je kod brzine bitno samo da mogu dostignut ograničenje i plaćati manje osiguranje.
    A ako je Luksu dosta, nek uzima, ka što davno rekoh.

14. Nije on ko baba nego ti imaš problem, kompleks neki, šta zna ja, pa ti treba tih 200 konjskih snaga.

15. Da, mrtvilo, malo turba, mrtvilo, baš odlično. Ali ok, vjerovatno je to ono "boli me kurac, bar je Merc" stil.

16. No mogu razumjet, i ja sam mislio da je 80 dovoljno kad sam Golfa vozio jbg.

17. Skočko tvoj Ml uopste ne možeš za primer uzeti jer je to Džip jbg. Diferencijali, prenos itd
    Marsovac ide egal sa Čirokijem Laredom 4.0 benz verovao ili ne. Jače od 200 konja ima ja mislim

18. Dobro bre gtd ne kaze niko da je lose voziti jak auto, samo je pitanje da li to opravdava 30-40% vecu cenu. Nekome opravdava nekome ne.

Ako bi ti za te pare vozio stariji i jaci automobil, ne bi svako i to je to.

Rekli o sajtu

Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.

Politika · 31. Januar 2011.