Automobilizam

1. pa to pseto, manuelni menjac danas mozda ima prednost sto manje komponenti ima da se pokvari, ali i to je pitanje i da li za svakog vozaca vazi.

2. Kelte jel drzis ruku na menjacu dok vozis?

3. ne, vrlo retko, mozda kad je bas guzva ili tako neko sranje, mada to ovde i nema, 95% vremena sam na autoputu. jel nisam kul zbog toga?

4. Druga je stvar sto se "gubi osecaj voznje" kod automatika, to je otprilike jedina zamerka trenutnim automatskim menjacima. Gtd mozda misli na automatik u golfu dvojci za americko trziste, ona menhetn, pa to tromo stuca gusi se...

5. Ma ubi monotonija kod automatika, juče umalo nisam zaspao dok sam vozio.

6. A dobro sve zavisi i koji auto, S klasu ne mogu za zamislim sa manuelnim menjačem, a opet ima kola, fazon kao korsa 1.2, stave joj automatik, vrlo ju je neprijatno voziti.

7. ne, vrlo retko, mozda kad je bas guzva ili tako neko sranje, mada to ovde i nema, 95% vremena sam na autoputu. jel nisam kul zbog toga?

Pa autoput manje-vise ali po gradu moras drzis ruku na menjacu jbg

8. Celte vidi ovo. Automatik bolje menja itd u pravu si. Da li si svestan da će ti manuelni menjač bar jednom spasiti udes ili čukanje kad ne možeš da se zaustaviš samo kočnicama nego moraš iz pete u treću ubaciti. Za to malo koliko ti fali. Nisi znao to?

9. a jebi ga, svajcarci to po gradovima resili tako sto imaju kontrolisane semafore sto prate saobracaj, pa kad je guzva recimo u jednom delu grada, oni zatvore recimo na ulazu semafor i to tako stoji dok se ne razidje malo pa puste, pa opet zatvore i tako, na foru kad krenes, onda nema mnogo kreni-stani.

jedino kreni stani moze da se zadesi na autoputu i tad je tezak smor manuelni menjac. bas smor.

10. Dok vozim automatik, veće su šanse da ću čačkati za telefonom.

11. I naravno održavanje/popravke, svakoga koga znam da ima automatik je bar nekad imao neku skuplju popravku (dosta kumuje tome što se ljudi ne razumeju previše u njih, bilo vozači, bilo serviseri), a npr. za manuelni, znam da je imao skupu opravku samo lik sa lagunom i to što mu je prešla boga oca kilometara.

12. Celte vidi ovo. Automatik bolje menja itd u pravu si. Da li si svestan da će ti manuelni menjač bar jednom spasiti udes ili čukanje kad ne možeš da se zaustaviš samo kočnicama nego moraš iz pete u treću ubaciti. Za to malo koliko ti fali. Nisi znao to?

ne seri brt, vozim manuelni i kocim motorom, al ako je doslo do toga da se spasavas prebacivanjem iz pete u trecu, tesko ces se spasiti, posto ces taman toliko da izgubis pritiskom na kvacilo i menjanjem kolko ces da dobijes kocenjem, jer u takvim situacijama nemas bas 3s da izvedes to sto si zamislio.

jedino sto mogu da priznam je da ce plocice malo duze da traju kod manuelnog, ako automatik sam nije udesen da koci motorom.

13. I naravno održavanje/popravke, svakoga koga znam da ima automatik je bar nekad imao neku skuplju popravku (dosta kumuje tome što se ljudi ne razumeju previše u njih, bilo vozači, bilo serviseri), a npr. za manuelni, znam da je imao skupu opravku samo lik sa lagunom i to što mu je prešla boga oca kilometara.

i ovo moze da se uzme kao minus

14. Hoćes celte itekako to sto ti nećeš stići to je drugo.
    Ja sam uspeo za 10 godina 2 puta

15. Ali iskreno, dosta loših vozača više vole automatike. Evo koliko ih znam, svi ovi što voze automatik, kod manuelca su non-stop mašili brzine. Valjda tako smotani ljudi, šta ćeš im.

16. ovo sto boxor prica mozda ima veze kad usporavas sa 300 na 200. kapiram da automatik kod auta koji toliko tera to sam radi.

17. Hoćes celte itekako to sto ti nećeš stići to je drugo.
    Ja sam uspeo za 10 godina 2 puta

ma ti si alonso jr, brt, svaka tebi cast.

rapsodija kompleksasa na temi jebo mater.

18. Ne Celte, znači i sa 100 na 0

19. Vozim automatik, jeba bi se za manuelni znači!

20. ovo što makaronac kaže