Prijava

- Неке добре дефиниције немају ни 50 оцена, а неке просечне и по 500, и више. Ово је углавном због тога што су ове друге имале прилику да буду изрекламиране (путем листања најбоље оцењених дефиниција икад, дефиниција дана...) па је већи број људи имао прилику да их види, и оцени. На тај начин те које су изабране добијају неколико пута више плусева од дефиниција које су боље од њих, а ако нису боље, сигурно нису толико лошије, што би се по скору могло наслутити. Такође, постоје умови који добрим дефиницијама лупају минусе само зато што су "одабране", на овај или онај начин, тако да те дефиниције често имају и много незаслужених минуса. Ово би се донекле могло исправити увођењем односа плусева и минуса као оцене. Нпр. ако нека дефиниција има скор 20:2, њена оцена би била:
1-2/20=0,9
или:
600:60
1-60/600=0,9
Онда би поново могло да се уведе сортирање према скору. Овако би оцена поново могла да се користи као препорука другима да прочитају дефиницију. Плусеви и минуси би могли да остану ту где су и сада, а овај однос би могао да се смести у неки ћошак, не мора ни бити много уочљив. Битно да могу све дефиниције да се поређају према њему. Верујем да би, ако се ово уведе, многи аутори сами брисали глупости које остављају у животу само зато што су у плусу.

----------------------------------------------------------------
Да не отварам посебну тему, ево још неких предлога.
- Да се уведе опција неоцењено, поред плуса и минуса. Вероватно има још много људи овде који су само мали део прочитаних дефиниција оценили. Неке дефиниције једноставно не заслужују плус, али нису ни толико лоше да би добиле минус. Овом опцијом би уштедели време, нарочито кад су у питању роман-дефиниције. Није увек на први поглед јасно да ли смо нешто већ прочитали, а неоцењене дефиниције су такве да се брзо забораве. Ова опција не мора да буде у виду треће оцене (поред плуса и минуса), већ може да стоји само као ознака негде улогованим ауторима, и да могу накнадно да је оцене, ако промене мишљење.

- Да се листа најновојих дефиниција са врха помери на старо место, на десну страму екрана, и да се распореди дуж целе те стране, како би у свакој позицији током скроловања странице, нека дефиниција (односно дефинисани термин, не цела дефиниција) била видљива. Ако су неке километарске странице, нек показује онолико најновијих колико може да стане. Они боксови са форумским темама на десној страни су скроз непотребни, кад већ постоји главни мени са актуелним темама, а приватне поруке могу да се врате испод осталих подфорума, као раније. А могу да се виде и на профилу. Онај бокс са одабраним је, такође, сувишан. Већ постоји посебна страна са одабраним дефиницијама. Много људи се у последње време жали како се мало читају нове дефиниције, мислим да би се на овај начин више промовисале, јер би биле видљивије, нарочито на форуму.

- Да се уведе на дну стране број људи тренутно присутних на сајту. Значи, укупан број, регистровани и нерегистровани, не само улоговани корисници. А може поред и улоговани. Већ постоји она листа на "АУТОРИ", ал овако је једноставније.

- Да се бришу предлози који су већ били, а не само да се закључавају. Неко можда има добар предлог, али нема воље да листа 4 стране, како би био сигуран да му неки форумски мољац неће одма поручити да "чита мало форум". Мислим, кога боли курас да чита све оно, а овде је да својим предлогом помогне више другима, него себи. Или, још боље, да се теме које су везане за исти предлог спајају у једну (ону прву).

Нпр. ако нека дефиниција има скор 20:2, њена оцена би била:
1-2/20=0,9

Ovde sam stao i totalno sam protiv.

EDIT:
Protiv i ovoga:

- Да се уведе опција неоцењено, поред плуса и минуса.

2:20

islo bi
1 - 20/2= 1 - 10 = - 9

ne valja ti formula, a i deljenje sa nulom nije definisano

Зар не би било једноставније да је та фора број плусева подељено број минусева? У случају да има нула минусева, нека компјутер рачуна као 1.

Ово остало је све добро, само ово да се избаце активне теме на форуму никако.

Сосе, јасно ми је да би дефиниције са више минуса од плусева имале предзнак минус. Шта томе фали?

ne valja ti formula, a i deljenje sa nulom nije definisano

Реално, нађи ми једну дефиницију која нема ниједан плус.

Ово за неоцењене је одлично - ја сам за.
Остали предлози - неопредељен (за сада).

Ma ljudi ne prelivajte iz šupljeg u prazno.

Реално, нађи ми једну дефиницију која нема ниједан плус.

sve tek napisane definicije

Реално, нађи ми једну дефиницију која нема ниједан плус.

Evo je jedna moja.
Ne dam više!

Samo da dokažem. Pre ovoga nije imala minus. Sada će da ima.

EDIT: Hvala na minusu. Are you happy now!? ARE YOU!?

Грешка Костићу, грешка.

Зар не би било једноставније да је та фора број плусева подељено број минусева? У случају да има нула минусева, нека компјутер рачуна као 1.

Пеки, тако би опет оцена добрих дефиниција отишла, теоријски до бесконачности. Овако само глупост иде у бесконачност, а квалитет може само до 1. Такође избегао би онај проблем дељења са нулом.

само ово да се избаце активне теме на форуму никако.

А зашто? Имаш активне теме на оном главном менију, шта ће ти и са стране? и то краћа листа.

А зашто? Имаш активне теме на оном главном менију, шта ће ти и са стране? и то краћа листа.

Зато што на тај начин могу да знам чим је неко отворио нову тему, или постовао у некој у којој учествујем. Не морам да улазим у подфорум.

sve tek napisane definicije

За ово си у праву. Ал вероватно би могло лако да се реши. Уосталом, колико дуго би биле без плуса.

Samo da dokažem. Pre ovoga nije imala minus. Sada će da ima.

Небитно је да ли има минус. Минус је у бројиоцу.

Зато што на тај начин могу да знам чим је неко отворио нову тему, или постовао у некој у којој учествујем. Не морам да улазим у подфорум.

А добро сад. Свакако мораш рифрешовати страницу да би видео, а онда можеш и одма отворити нови таб, или кликнути на најновији теме у постојећем.

Nema ništa od ovog predloga, ništa lično, kao ni od svih ostalih.

Неке дефиниције једноставно не заслужују плус, али нису ни толико лоше да би добиле минус.

Ko da ulazes akcije na berzi. Svaku definiciju koju sam procitao ocenio sam, a jedna od 900 bude neocenjena, uglavnom ako je duga i autor zeli plus radi truda. npr definicije o ekskurziji, rastegne je ko da pise roman, a ima ih 20 000 na vuki.

nazalost, moram priznati da je staja u pravu

Uvođenje neocenjenih bi dovelo do značajnog pada pluseva i minusa. Ako ne znaš šta da lupiš, nemoj ništa, a ako te interesuje skor otvori Vukajliju u drugom browseru (npr. u Operi si ulogovan u Chrome-u nisi).