Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Solidan trolić. Šteta što će proći ko i prethodni. Ko moje poruke što sam slao onoj ribi: seen.
Hahaha.
Kad roknu Roba i svatove:
"Sine, samo da ti kažem, nemoj nikad da se ženiš"
Nema veze što mrtvi ljudi hodaju i što zmaj uopšte postoji al kako pucaju cigle od vatre majku im jebem ahhahaha
Bohore, nemoj da se brukaš tim "argumentom" popišaće te ljudi a nećeš imati možda maramice da se obrišeš.
Poenta fantazije i naučne fantastike je da se uspostave pravila koja važe u tom univerzumu i da se ona poštuju. Ako je uspostavljeno da zmaj bljuje vatru koja istini za volju je jača od obične ali je vatra jbg i da može da uništi tako zamak ((skuva ljude u utvrđenju ko u kamenoj pećnici) a ne ispaljuje jebenu raketu, onda se to poštuje. Ako ne onda je to bad writing.
To je onako, baš bejzik pravilo žanra.
Tako da nemoj da se brukaš tim ispred seoske zadruge uz zidarca argumentom. Prijateljski savet.
da li su denerisine snage potkupile zlatnu četu? o kakvim krijumčarskim sposobnostima su pričali davos i tirion?
ова епизода солидно срање очекивао сам више с обзиром колико су је нахајповали типа она сцена кад оног дебелог ћелавог убија змај па друже онај лик је лисица 69 епизода заредом и сад као прихвата судбину хахаха да јесте
Meni ovo ubedljivo najbolja epizode ove do sad slabasne sezone. Ja ne kontam sta ocekujete vi koji kurac? Svi nesto seru samo o seriji a jedva cekaju da izadje epizoda i da gledaju u po noci - da bi mogli posle da kenjaju kako bi imali svoje misljenje. Ne svidja ti se?- Nemoj gledati. Normalno je da su ranije sezone bolje jer imas 50 raznoraznih dinastija, spletke, sranja, white walkere, 300 (ne)bitnih likova i naravno da ces naci nekog svog favorita i poistovetiti se sa njim. I meni smeta scenario ove sezone, patetika, glupi dijalozi, dzejmi-juron obrti, dzejmi-brijena romansa itd, al sve u svemu dobra je epizoda.
Aktuelna je tema o got pa kao ajde da dam ja svoj sud o tome koliko sranje je serija. Mrs
Malo o tome kako funkcioniše zmaj vatra. Sve počiva na bazama.
https://www.youtube.com/watch?v=_oopB-2BhQU
Ok Mr No mislim da necu vise prijatelju
pa da prebaci dzejmija
Lepo mu ga zada od pola
https://youtu.be/SAJ-tuLOCSE
ZADA
A
D
A
"A kada su tvorca romana o "Igri prestola" R.R. Martina koji već dugo ne sarađuje sa scenaristima serije pitali šta misli o epizodama rekao je da iznenađenja iz epizode u epizodu idu tako da u finalu očekuju samo još - vanzemaljce."
Nije to nigde rekao.
prestao sam da pratim seriju posle 4. sezone, tj svega par epizoda petog serijala sam odgledao i stvarno više nisam mogao da nastavim. Ne znam šta me odbilo konkretno tada, mada mislim da je ''sapunica'' prava reč. Ne nameravam da nastavljam gde sam stao falabogu
sad se setih dok sam gledao ovu epizodu, vojska na zidovima i brodu vice "fire" kad treba da ispaljuju one strele a "otvoriti vatru" nije postojalo kao izraz do pre prvog svetskog rata i pusaka. mislim da su englezi koristili "loose" za to :)
jeste alternativni svet, al ne videh puske nigde jbg
recimo razlika izmedju brejking beda i ovog rezisera je sto nema sanse da se u brejking bedu provuce tako neki los scenario. mozda neki tupav nenameran detalj u sceni, al ovo jbt, ima napisano, procitalo bar 20 ljudi pre snimanja i niko da pogleda te detalje.
aljkav posao, ko i cela sezona. prica ok, realizacija na brzinu.
Jedino sto ih donekle opravdava je sto ne mogu da završe bas ko u knjigama, da ne sjebu debelog.