Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

  1. Ovo sa maloprsticem je jako interesantna teorija.

    Ali mislim da neee. Iz više razloga kao prvo mislim da taj njegov osmeh je u stvari izraz podcenjivanja sagovornika u smislu: jaoo kao nemaš pojma. Drugo, mislim da je scena sa plavusom samo ubačena da bi ga Arija Stark provalila.

    Treće, ako bi ga analizirili kao lik iz knjizevnosti moramo zakljuciti da se autor nije bavio mnogo sa njim i da nije mnogo bitan lik. Pa da počnem.
    1. Poreklo: Siromašan maleni nebitan plemić. Čiji je deda dosao iz Bravosa. ( ali kao sto sam kaze, svima su preci od nekud dosli i to ne znacni nista)
    Doživeo je dosta nepravdi jer osim siromastva, nije bio ni lepotan, a ni neki heroj.
    2. Razvoj i uloga: prvi deo je potpuno preskočen i njime se autor nije bavio. Prosto znamo da je u nekom trenutku zaključio da mu je jedina prednost britak um i da se njime sluzio. Tako da kada upoznamo maloprstica pa sve do njegov kraja on se ne menja i ostaje isti kakav je bio na pocetku. Međutim, njegova uloga ovde je neprocenjiva. Svog tog sranja ne bi ni bilo da on nije video lestve u haosu.
    3. Interesantnost i bitnost za priču: Tu moram da citiram Davosa Sivorta: ako pobedi noćni kralj, nece biti bitno čiji kostur sedi na prestolu. Dakle, bio je veoma bitan, ali vise nije. I bez njega se moze.
    4. Odnosi sa drugim likovima: Ta njegova ljigavost je fantastično oslikana kroz sve odnose koje ima. Evo kraja serije jos malo i on je mrtav, a mi i dalje ne znamo da li je stvarno voleo Ket Tuli ili je i to deo njegovih spletki. Niti sta misli i želi od Sanse.
    5. Da li može biti pobednik: Teško. Ako bi ga stavili u direktan fajt sa svim bitnim pretendentima na presto on gubi čak i od iritantne Sersi.

  2. - Šta će biti sa Vinterfelom?
    https://youtu.be/xHWQFvOKeXU

    - Zapaliće ga!

  3. Meni sad kad opet čitam o raspadu Srpskog carstva baš deluje ko zaplet Gejmotrona.

    Pazite sad:

    Moćna, nekada slavna dinastija Nemanjića izumire (Targarijeni).
    Nastaje vakum moći, velikaši se dele, velike kuće Menjavčevići, Vojinovići, Balšići, Dragaši, Brankovići, Hrebeljanovići (Stark, Lanister, Tuli, Barateon itd.) cepaju kraljevstvo, borba svako za sebe, svi protiv svih.
    Dok se oni iscrpljuju u međusobnim borbama spema se opasnost koja preti da ih sve zbriše-Turci (White walkers).
    Poslednji heroj (kenz Lazar) mora da okupi sve preostale snage za konačni obračun...

    I mape kad uporedišš ima smisla :)

    https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/6/62/Srpsko_carstvo_1360.png

    https://i.imgur.com/mWkqVTZ.gif

  4. Ubrzo ide neka teorija da je George R R Martin srbin

  5. Дај неку теорију да ти ниси

  6. Prosto je nemoguce. Svi ljudi na svijetu su Srbi. Isus je bio Srbin. Big bang je svrsotina prastarog Srbina

  7. Jbg, God is a Serb...

  8. Плиду изузетно неквалитетан трол. Јебач га поклопио суп'рбли.

  9. Hahaha sta god da je rekao bio bi poklopac jer na srpskom sajtu brani srpsku cast. Ne ocekujem da me potapse po ramenu ni on ni drugi. Moje je da sirim balijaluk huehehe

  10. А балије пут под ноге па у Турску право, да их више не гледамо однио их ђаво

  11. Твоје је да будеш дебил, и иде ти то до јаја.

  12. Ovaj mosasaurus mi nije izlazio iz bulje dok nije saznao da sam musliman haha

  13. Ти ниси муслиман, али јеси ментални рањеник. Твоју буљу остављам теби блискима.

  14. Ја сам најлибералнија глава на сајту и увијек сам дијелио људе на добре и лоше, а не по националности. Јел тако Плиду?

  15. Tako je boljo a ne kao ovaj mosasaurus koji me volio i sad kao los si trol idi bizi

  16. Бедно извлачење. Никад те нисам волео, мада ти мене јеси јер си ми стављао оне звездице на дефиниције. Али нема потребе ићи даље, нећу да храним тролове, осим говнима наравно.

  17. Ja sam tebe nastavio da volim i taj nas odnos ulaska u bulju cijelim svojim tijelom je bio prijatan do ovog momenta kada si odlucio da okoncas nase prisno drugarstvo

Rekli o sajtu

Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.

Deutsche Welle · 29. April 2011.