Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Pa pazi, kontraargument je to što ga je Džoana gotovo kontrolisala. Veruje da je mogla da ga izmoli da ne prekolje Erisa.
    A ima i fora da je neuspešno probala da abortira, koristeći onaj njihov mesečev čaj, pa je zato Tirke ostao kepec.

2. i dalje sam oduševljen glumicom koja glumi Melisandre, uboli su u centar.

3. i dalje sam oduševljen glumicom koja glumi Melisandre, uboli su u centar.

Bogami ubode i Stanis nju - pravo u centar ... :))) ... Rezultat ubadanja ćeš videti na kraju četvrte epizode ...

4. Zadnja scena u epizodi 14. Napokon da vidimo neke prave kompjuterske efekte, to se traži! Što se ostalih animiranih stvari tiče, dopadaju mi se zmajevi, jezovuci, a razočarali su me tuđini, trooka vrana (samo grakće, a ništa ne govori kao u knjizi). Samo se nadam da neće sjebati scenu vizija u kući neumirujućih.

I konačno se ponovo pojavio Planina. Drukčiji glumac, ali bar ima nekako ružniju facu od onog u prvoj sezoni. Za one koji ne znaju, isti taj što sad glumi Gregora je do sad u seriji glumio tuđine.

Sve u svemu, jasno se vidi da je ova sezona mnogo bolja od prve. Kakva li će tek biti treća, mogu da zamislim.

5. Meni su Tuđini baš ok. Ja vidim da mi Planina ne liči na sebe :(

6. Ma, Tuđine nismo čestito ni videli, sve nešto senke u mraku, malo prikaz njuške, i to je to. Još se nadam da će biti dojajni. A Gregor mi je tako nebitan, pošto većinu vremena provodi pod oklopom i ne govori ništa. Melisandrina beba mi je carski odrađena, i ova što je glumi baš ima nešto da ti bude nelagodno u njenom prisustvu. Živo me zanima je l' Talisa prerušena Džejn ili neko drugi...

7. Samo se nadam da neće sjebati scenu vizija u kući neumirujućih.

Ako urade kako valja, mogla bi to biti najbolja scena u seriji uopšte. Mada mi je i dalje najjača ubedljivo ona kad Drogo izliva krunu Viserisu :)

8. Malopre odgledao cetvrtu epizodu i ona crvenokosa riba se porodi na kraju. Da fak iz det sit?

9. свака епизода је све болеснија и болеснија, а она ја мис да се не породи баш у књизи не могу се сетим да роди оно чудовиште, ал га ваљда направи некако, а давос неверуе

10. Malopre odgledao cetvrtu epizodu i ona crvenokosa riba se porodi na kraju. Da fak iz det sit?

To je senka. Ali su debelo preskočili radnju jer je ovo senka koja ide da jebe kevu likovima koji drže zamak Krajoluj, a prvo je senka priklala Renlija u šatoru koliko se ja sećam knjige.

11. па Симо сада ће и отићи да скења Ренлија, него не могу да се сетим да ли је црвена породила сенку у књизи или не?

12. Juče sam uletela u neku diskusiju sa drugaricom oko toga, pa sam prekopala knjigu. Daklre, prvo se, u Kejtlininom poglavlju desi klanje Renlija, i tu niko blage nema kakva je senka u pitanju, jer se nigde nije spominjalo da ih Melisandra rađa. Nekih stotinak strana kasnije, u Davosovom poglavlju, Davos i Melisandra idu da overe Kortnija Penrouza koji čuva malog Edrika Olujnog. Pošto su, za sada, izbacili Širin i Edrika, nije bilo potrebe ni za Kortnijem, tako da kontam da su spojili ovo čamdžijanje s Renlijevim ubistvom. To je to.

13. Daklre, prvo se, u Kejtlininom poglavlju desi klanje Renlija

Vidiš da se dobro sećam ... :)

Odakle senka uopšte, Martin eksplicitno ne govori, mada se da naslutiti da su "autorska prava" Melisandrina.

14. Čitam trenutno drugi deo petog dela, teon postao mnogo zanimljiviji.

15. Evnuh jebe i bez muda!!!!
    http://jarretaubry.com/wp-content/uploads/2011/07/spoiler_alert.jpg
    Teon dobio šta je zaslužio ali ne zbog onoga što je učinio, nego zbog onoga što se misli da je uradio. I smrdi, brate, ono, vonjaaa. Koliko me je nervirao njegov nerezonski potez u Zimovrelu, toliko sad se nadam da će nekako da doživi da se dokopa gvozdenostrva.
    Isfurao sam se što su ufatili Ašu. Baš sam mislio da će da se izvuče. Uglavnom, nekome će se ona morati najebati majke do kraja serijala. Bez obzira da li će umrijeti ili preživjeti.
    Iznenadio me je Džejmijev nestanak, odnosno udruživanje sa ženskom. U 4. i 5. knjizi se vidi dobra strana Džejmija. Mislim, osim incesta, koji je u knjizi skoro pa normalan jer se žene i udaju s drugim koljenom ko dobar dan, a i sa prvim, on i nema nekih grijeha. Živio je po kodu i ćao zdravo. Ali zato riba sa kojom je otišao... Dobro, možda nije riba, više som, ali opet, žensko je.
    E sad, po meni, onaj Regov mali nepotreban. Previše širi radnju Martin, u budale. Al opet to ostavlja otvorenu mogućnost manevra jer je Deneris sterilna.
    Ali šta je to? Sudija nije digao zastavicu, nema ofsajda. Deneris je dobila mecu. Ne plišanog, nego došla tetka iz Crvenke. Ajoj, al smo se ponadali, biće beba, ko li će je uzjahati?
    Kventin riknuo na mutav način mnogo. Bolje da je M. radio na onim zmijama iz Dorne, nego što je ovog lika toliko pratio. Koji će mu kurac? Ne znamo? DAUN VID HIZ HED!!!Zanimljivije su mi one žene iz Dorne nego ovaj glupi princ.
    OOOOOoooo taj Baristan, koji je to jebeni kralj. Koji mudonja. Jednostavno jedan od omiljenih likova. Old skul jebe mamaru. Plus što sad ima i svoje štićenike i viteza mladog puta dva komada. Ima tu potencijala.
    Džora mi je uvijek išao na kurac, nije rekao Tirionu ni hvala, stoka nadobudna. A mogao je da ga ostavi tamo, u kavezu da trune, međed jedan.
    Sa Deneris se M. preseravao, jednostavno sam se smarao dok sam čitao šta se dešava tamo i koliki je smor, oće biti rata, neće biti rata. Na kraju stigla bijela kobila pa polako...
    Nadao sam se da će Tirion da dođe do Deneris pa da joj pomogne da odradi odbranu od ovih kretena robovlasničkih, ali ništa od toga. A ima onaj dio kad Tirion ide po vodu pa kaže, otac bi potrovao ove bunare i ćao zdravo. Tirion, pravi Tivinov sin :D
    Davos, pa samo naivčine su mogle da povjeruju da jedna takva veličina i domaćin čoek može da umre. Pa on jede luka i praziluka sa slaninom i svako jutro po po litra šljive. Takvi ljudi ne umiru. Davos isto jebač keve.
    Ono preseravanje na zidu me je smorilo kao i ono u Mirinu, al jebi ga sve je to uvod u iduću knjigu, zarad višeg cilja :D Džon nije loš kao Lord Glavni. I otfikario je glavu onom dosadnom Lordu. Oš-Neš? Neš zamak? Daj glavu. Cap-carap. Ćao, sine. Kandža ne prašta.
    Arja. Pa šta reći, svi čekamo da se vrati u Vesteros i pojebe majke svima. Obukla je pola crno, pola bijelo.
    Tirion i midžetica se gledaju ispod obrva. Žao mi što Tirion nije povalio onu obrednicu. Nekako mi to baš bilo krivo. Morao je da se zadovolji samo dok je gleda kako se kupa. Sve u svemu, nije loša ova peta knjiga, al u suštini, nije mnogo toga kazano. Eto, ja nisam bio dugo na temi, pa se malo raspričao.

16. Ша мислите, каће да порасту змајеви?

17. Šta ima da mislimo, čitali smo knjige džane!
    Ja juče završio petu.

18. Мислим у серији....

19. Pa piši šta misliš o knjizi jebote!!! Ja jedva čekao da pročitam i dođem ovde, pa se raspišem.

Rekli o sajtu

Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.

Psiholog · 20. Februar 2011.