Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Нисам гледо издрко сам малопре па нисам нешто хорни, ал деље се у рч, начи није наивна сигурно
Ова друга сезона је благо речено крш, колико су усрали само у последњој епизоди језиво. Држим се ја књиге.
upravo sam odgledala zadnju epizodu, uopšte ne znam šta da mislim, druga sezona uopšte nije ostavila utisak na mene, a sve u svemu, jako mi je žao što sam uopšte počela gledati seriju
A takvo mišljenje imamo samo mi koji smo pročitali knjige. Svi koji su gledali samo seriju misle da je vrh.
Каоо ватра и леееед, неко од нас мора дизгорииии.
не фали ништа другој сезони а ја сад читам 5 део песме, и бгате то је оно класично јао некад је било боље сад је срање, ја мислим да не фали ништа, уопште не увиђам шта је то спектакуларно боље било у 1. сезони него сада?! шта? без везе, океј је и друга сез, исти курац ко прва
pa nije ništa spektakularno bilo ni u prvoj epizodi, ali prva je makar donekle pratila knjiga u drugoj sezoni odstupanja od knjige su presmiješna
al sve u svemu serija nije ništa posebno, za razliku od knjiga koje su spektakularne
у другој сезони је било више одступања и то је то, мада се ја више ни не сећам шта је и како било тачно у књизи.
и наравно књига је спектакл а серија је океј, није могло боље осим да су је развукли на 20 епизода по сезони било би много боље, ал јеби га.
1. Džaken mi je bio win tokom cele sezone.
2. Arja takođe.
3. Tirion takođe.
4. Melisandra je mogla biti "opasnija", dupe moje bi nju Stanis davio.
5. Džonovi delovi su mi fejl, zbrzani, malčice nelogični, ali je Igrit pun pogodak.
6. Davos dobar.
7. Rob i Talisa smorili boga oca.
8. Teon dobar, uprkos izmenama.
9. Tivin dobar.
10. Denina priča je malčice fejl, al' ono, u knjizi se baš ništa specijalno ne dogodi do Neumirućih. Šteta što nije bilo Baristana i Belvasa, al' biće valjda u sledećoj.
11. Kontam da će Ros da bude Denina Misandei sledeće sezone, sve mi smrdi na to.
12. Kuća Neumirućih je mogla bolje da se odradi. Pogotovo ona retardirana scena kad Deni u ekstazi gleda kako zmajevi pale vorloka, mnogo mi blam bilo.
13. Tuđini mnogo bolji od onih u pilotu. Mogle su bolje face da im budu, nekako mi ne deluju jezivo koliko bi trebalo, al' ajd.
14. Džejmi i Brijena su mi dobri skroz.
15. Melisandrina beba takođe.
16. Pseto dobar, dobro je da ima malo više pojavljivanja ove sezone.
17. Ne mogu da se setim više, al' generalno i nije toliko loše koliko ljudi kukaju. Čak je i Sersei bolja ove sezone, a i glumica što igra Sansu je bolja.
http://d24w6bsrhbeh9d.cloudfront.net/photo/4391981_460s.jpg
Jebem im majku govnarsku, kuću neumirućuh usrali načisto!
E vako:
1. Što je Snjeguljica ubio onog svog jarana sa zida.
2. Jel oni zombiji, il šta već koj kurac, krenuše da napadaju zid?
3. Imala sam još jedno pitanje, al sam ga zaboravila. Možda se sjetim kasnije.
EDIT: Sjetila sam se. Zar se svi koji riknu iza zida pretvaraju u zombije?
1. U knjizi je to detaljnije prikazano. Imali njih dvojica dogovor da Džon uradi sve što treba da bi se infiltrirao međ' Divljane.
2. Da, krenuše, valjda, ne zna se. :D
3. Tako nekako, mađije.
1. Да би му дивљани веровали да је издајник страже, тј. како би се он лакше увукао код њих, да му верују, тј. како би када нападну зид могао да помогне својима на зиду
2. не кренуше, још тумарају по северу само
3. не, осим ако их не довате ови зомбији, начи вероватно скоро сви. можеш да умреш типа од ладноће и онда дође овај и претвори те, ваљда.
Danke šn na odgovorima. Sad fino do sledeće godine moram negdje dopljačkam banku da bih zbavila knjige i pročitala ih :)
Ja sam krenuo da čitam dobra je knjiga još sam na početku kad su našli ove strahovukove
sele ja sve skino sneta :)
Uzo sam onaj ebuk readar odlična stvar doduše košta al jeftinije nego da sam kupovo sve knjige koje sam dosad skinuo
Dusan100jedane, isti slučaj. :Đ Pazarila to čudo, sad udri ko manijak.
Inače, Selenči ostalo mi još malo od Mračne Kule :D
ја сад читам управо 5. део, прочито сам тек 4 поглавља, тирионово, денино, џоново и бреново и до јаја је, серу ови да смара, можда смори касније, али сумњам
а ове старе делове сам прочито типа 2007, одавно па сам моро да читам по википедији да се подсетим, ал до јаја што сам чито пре серије
Uzo sam onaj ebuk readar odlična stvar doduše košta al jeftinije nego da sam kupovo sve knjige koje sam dosad skinuo
Ništa tehnologija kurci-palci, samo papir :)
MURŠ! :)