Dž.R.R. Martin - Pesma leda i vatra + Igra prestola (puno opakih spojlera)

1. Čito, seriju ne pratim, mada pogledam ponekad neku epizodu kad me ne mrzi. Doguro do pete epizode druge sezone.

2. Deneris Targerijan je iritanto malo derle, koje se ponaša kao da šiklja svaki dan.

+1000
    Nadam se da će je Viktarion dobro pojebati i uzeti je za slanu ženu.

3. лоло колко сте се ви истриповали, она је са 15, 16 година прошла пакао, и потпуно је дорасла задатку краљице, није ни најмање размажена нити слично, знаш ти шта се њој све издешавало у животу она је зрелија од 90 посто вршњакиња и баш се носи са свим и свачим, да није таква уопште не би могла да догура до овде где је у 5. књизи

лоло како звучи ово ко да се знамо из основне

4. Nafurana kurva, samo se premišlja da l' da se jebe ili ne. E moj Baristane, na šta si ti spao :(

5. iritanto malo derle, koje se ponaša kao da šiklja svaki dan.

Kul, upravo si opisao Viserisa Targerijana.

лоло како звучи ово ко да се знамо из основне

Haha, upravo :)

6. Viseris je još teži slučaj, da, ali deneris ne može da se smisli skim bi da se jebe. A ko je jebe, taj najviše utiče na nju.

Roki, i ja bi to voleo, ali ona je previše važna figura u igri.

Nego, jel se pojavio Viktarion u seriji? Jedan od najkul likova, vaš me zanima kako će da ga urade.

7. Meni Snjeguljica ide na kurac (makar u seriji, knjigu tek počeh čitati). Previše je nekako pičkast. Ko da će zaplakati svake sekunde.

E da, usraše u seriji prvo spavanje izmeđ Kalisi (Degeneris, kako li već) i onog jebozovnog Kala. Po seriji ju je maltene silovao (u stvari nije maltene, već jeste), a u knjizi se pra`o i fino izjebaše na obostrano zadovoljstvo.

8. СЛУШАЈ ВАМО, АКО НЕКО ПОСТАВЉА ИНФОРМАЦИЈЕ ИЗ ПЕТОГ ДЕЛА КЊИГЕ ДА СТАВИ ОВО ИЛИ НЕШТО СЛИЧНО У ПОСТ!!!!!!!!!!!1
    http://3.bp.blogspot.com/-if04qDF5zdo/TWMPOND10eI/AAAAAAAAEBU/C-PgbH08XaE/s1600/spoiler_alert_300_w.jpg

9. Čuj petog? Ima da sve poslije drugog dijela bidne zabranjeno (bar dok ne pročitam ili pogledam ostalo) i tačka.

10. http://winteriscoming.net/2012/05/ew-scoop-on-s3-the-reeds-are-in-and-so-is-blackfish/
    Dopada mi se što će biti mnoštvo novih likova u sl. sezoni, a pogotovo Tulija i Ridova.

Za sada, na kraju Plesa, Deneris je daleko od Viktarionovog domašaja, možda je Viktarion nikada i neće ugledati. Skoro sasvim sigurno će Gvozdena flota osloboditi Mirin bar na kratko, ali se Baristan i Viktarion 1000 posto neće međusobno gotiviti.

Za Egona mogu da kažem ovako. Bez obzira da li je pravi Targarjen ili nije, sigurno će i on riknuti, npr. na sličan način kao i Kventin. "Fire can not kill the dragon".

11. АЛО ДЕЧКО ЈЕЛ ТИ РЕЧЕНО ДА ОКАЧИШ СПОЈЛЕР АЛЕРТ НЕ ПРИЧАЈ О ПЛЕСУ ЧОВЕЧЕ

12. Морам што пре почети са читањем књиге, не може ово више овако. Серија је урађена врхунски и по мени је најбоља икад. Девета епизода јебе.
    Дејвидеее тејкет изи :Д

13. Deneris i Džon su mnogo kuliji likovi u knjizi. Nervira me i onaj rudlavi što ga iskopaše da glumi Džona, non-stop mi liči kao da se nečemu iščuđava, u knjizi lik deluje dosta starije i staloženije, u seriji jedino što ima mustaće.

14. Jes, džon u seriji izgleda kao da se zove Karlos.

15. Davide, je l' piše u naslovu teme da ima spojlera u majčinu? Ulaziš na sopstvenu odgovornost, pogotovo što je tema o serijalu prvenstveno.

16. non-stop mi liči kao da se nečemu iščuđava

HAHAHAHAHAHAHHA.... Vala baš!

17. Ma гони га, туњав је у пичку материну.

18. A men belaj što sam prvo gledala seriju pa sad počela čitati knjigu te drugačije neg ono kakvi su u seriji ne mogu da zamislim :)

19. A men belaj što sam prvo gledala seriju pa sad počela čitati knjigu te drugačije neg ono kakvi su u seriji ne mogu da zamislim :)

+1

20. https://docs.google.com/file/d/0B4uB5dqTYBLwSmNzUVE3M1VHZVE/edit?pli=1

iz Vetrova Zime. Celo Teonovo poglavlje, deo Viktarionovog i prepricani delovi Arijaninog i Tirionovog poglavlja. Mada se u principu nista ne događa.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.