Prijava

Ok, kako bi bilo da se napravi jedno prozorce sa pretragom sajta. Ne mislim da uzmes da pravis pretrazivac sad, nego da jednostavno ima jedno dugme, kad se otvori forum, da se vrsi pretraga foruma, kad na groblje, pretraga groblja, kad u definicije, pretraga definicija. A da se za pretragu koristi kao i za sve, chika Gugl.

Dakle, recimo, na forumu si. Iznad ima prozorce, nacrtan gugl logo (ne mora ako se ne ljute sto nema). Covek lepo ukuca sta hoce da trazi, klikne na pretrazi forum a ti lepo napravis da klijent posalje zahtev googlu tipa
pojam1 pojam2 itd site:http://vukajlija.com/forum
i to otvori u novom tabu.
Prosto.

Evo cisto za primer, da vidite kako bi to izgledalo ako trazis pretraga sajta na forumu

http://www.google.com/search?hl=en&rlz=1G1GGLQ_ENXX250&q=pretraga+sajta+site%3Ahttp%3A%2F%2Fvukajlija.com%2Fforum&btnG=Search

za groblje nesto ne radi, mislim da je zato sto samo clanovi imaju pristup tu, pa chika gugl nije uspeo da to ubaci u svoju bazu, al to se da resiti otvaranjem groblja sirokim narodnim masama (boze me prosti)

Podržavam predlog.

I još nešto. Da se uvede pretraga foruma po članu. Dakle, da kad uđem na nečiji profil da mogu da vidim sve teme koje je on otvorio i sve njegove postove.

Nisam za to. Mislim da je dovoljno funkcionalan sajt s te strane. Ima vaznijih stvari. Uostalom, zanimljivije je kad pregledas "peske", nabasaces i na nesto zanimljivo sto ti nikad ne bi palo na pamet kad bi sve imao direktno servirano...

Kako da nabasam na nešto zanimljivo na forumu kad znam sve teme i njihov sadržaj? :D

Pa kad znas sve, onda ces znati gde i da trazis. Kao i ja! :))
Na mladima svet ostaje, oni jos treba da istrazuju... :D

Ali ponekad mi ide na živce kad znam šta i gde da tražim, ali ne mogu da nađem jer je teško uočljivo.

A pošto znam ime autora koji je otvorio tu temu, bila bi olakšavajuća okolnost kad bi željenu temu ili post našao preko njegovog profila.

E to je druga stvar vec. Da se na profilu doda link (kao sto postoji za komentare, recimo) koje je teme na forumu postavio "taj i taj" autor i da se one lakse nadju. A ovo sa Google prozorcetom ipak ne. :)

Jeste li sigurni za to? Jednostavno je da se napravi, a olaksava posao ljudima. Ok, ako vam se ne svidja, ne mora da se pretrazuju definicije. Ali, za forum i groblje je definitivno potrebno.
Mada, mislim da je dobro i za definicije neo.

Pa da. Mislim da je pretraga groblja najtraženija ovde. :)

Sad se nadovezuje i pretraga foruma.