GeoCaching

1. У БГ има само пар локација :(

2. Braniače i Eddie Imate PVT molim vas nemojte spamovati po temi.
    Što se tiče tebe Borko.
    Kada sam se ja registrovao (početkom Januara)
    bilo je jedva 5 u samom centru BGD-a

A Što se tiče onog snimka kako izgleda Geo keš.
    To je totalno nebitno.
    Moji keševi su u malim fotografskim kutijicama.
    a uskoro stavljam Jedne Baš baš baš ogromne.

A da, Borko onaj keš kod Hrama je Veličine neke Kutijice za kremu.

3. E napokon evo i mene :))) (ja sam StefanPetrucci)
    Baš mi je drago što smo uspeli da uzmemo zalet sa ovim...jedva čekam proleće, tada će svi oni ljudi koji su videli u Politikinom zabavniku i na interfejsu da izađu napolje i da krenu...biće super!!! A vas dvojica, pazite da vas ne vidi neko kod onog u parku jer znate kakvi svi 'dobronamernici' postoje kod nas... :D
    Već mesec dana uvek nosim sa sobom u rancu jednu kutijicu, spremljenu da se postavi..ali ne mogu da nađem mesto :/

4. Hehe :)
    Naći će se kad tad mesto ;)

danas postavljam u centru keš.
    I uskoro tj sledeće nedelje psotavljam Keš
    "Prince of Serbia"
    Mnogo zanimljiv keš :)
    A prvi pronalazač dobija posebnu nagradu :)

5. Hehe, i ja imam jednu super ideju za 'Mystery cache', al nemam vremena ni materijala...
    A daa, to za prvog nalazača ću u ovaj najnoviji cache da stavim lažni zippo od 200 din kao poklon :D
    Btw, u geocoin-ovima nema nikakvog GPS prijemnika :S Neko svaki ima svoju šifru i na osnovu toga se prati gde je sve bio, isto kao travel bug.
    Ja u petak idem u BG i KONAČNO mogu da obavim svoje prve find-ove. :)

6. Možeš da ga zaštekaš negde kod Đ.Brda :D
    Samo da pitam:
    Kada nađem cache, i trebam da ga sakrijem opet, da li postoji određena razdaljina od mesta gde sam ga našao do onog mesta mogu da ostavim cache?

7. Ne ne, moraš da ga sakriješ na istom mestu gde si ga našao. Kada nađeš, potpišeš se u blokče, uzmeš nešto, ostaviš nešto, i bitno je da to posle na web stanici te kutijice napišeš( log your find).

8. Aha, znači ne pomeram kutiju, ok hvala :D

9. Nema na čemu, i drugi put :)

10. Ja smišljam multi-cache sa zagonetkama - svaka zagonetka otkriva lokaciju sledećeg geocacha, nešto poput Monumental Belgrade Tour, samo mnogo bolje i interaktivnije.
    A kad ću to realizovati... nemam pojma. :>

11. Ja smišljam multi-cache sa zagonetkama - svaka zagonetka otkriva lokaciju sledećeg geocacha, nešto poput Monumental Belgrade Tour, samo mnogo bolje i interaktivnije.
    A kad ću to realizovati... nemam pojma. :>

Ne moraju to da budu zagonetke niti računanje.
    Možeš ti da napraviš 4 Mala i 1 veliki keš
    I kažeš početne kordinate tog i tog keša su te i te
    Srećno!
    U čemu je ZonFa

Ti odeš do prve otvoriš i vidiš koordinate.
    i tak odo kraja velikog keša.

12. Ti odeš do prve otvoriš i vidiš koordinate.
    i tak odo kraja velikog keša.

Još bolje. Moraš da mozgaš. Neću da odajem. To je super tajni projekat.

EDIT: Zamislio sam ga u stilu "Anđela & demona" ili "Da Vinčijevog koda" ili "Nacionalnog blaga", sao što će biti u real life-u i samim tim milion puta bolje. :P

13. Takve misteriozne su najbolje...klipovi na youtube svedoce!!
    Kao onaj cache gde je hint 'your gps must go blank', a fora je da izvadis bateriju iz GPSa i postavis je izmedju neka dva srafa, koja su zapravo kontakt za elektromotor koji spusti cache koji se nalazi u PVC cevi. Genijalno... evo ga klip, premotajte na 2:26 . http://www.youtube.com/watch?v=O2j3byPfoYQ

14. Kako kul! :)

Ali glupo je ako neko koristi GPS na mobilnom. Šta onda?

15. Pa..to se nalazi u Americi, a tamo skoro 99% geocachera koristi profesionalne GPS uredjaje jer za njih je 300$ sitnica... Ali moze i kod nas da se napravi, samo stavis hint npr 'AAA' - za bateriju :D Ja imam jednu sjajnu ideju za mystery cache, ali ne mogu nigde da nadjem odredjeni elektronski uredjaj... :/

16. Ja imam GPS u Kolima pa služi svrsi.
    Na telefonu je sjebano samo što trosi dosta para jer se uglavnom konektuje na internet.
    Jedino ako ne instalirate Garmin App na Nokiju,Iphone,android Šta god da imate.
    I to piratski.

17. Imaš link za download?

18. Imaš link za download?

Bilo je na forumu ali su obrisali
    Pogledaj po torrent sajtovima.

ali shvatite, za Beogradske Keševe u krugu dvojke vam uopšte ne treba GPS.
    Za van BGD-a po šumama,planinama,brdima da.

19. Edi, koji će ti kurac GPS, pa u Jagodini ima samo 3 keša :D

20. A oko jagodine po planinama i šumarcima?

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.