Knjige o samopomoći
  • selenijum

Interesuje me vaše mišljenje o tim, po meni, nebulozama. Moja drugarica ima buljuk takvih knjiga, Sam svoj majstor, Bud` krojač svoje sreće, Pripomogni sam sebi, i slični debilni naslovi (naravno ovi su izmišljeni jer se ne mogu sjetiti pravih)i neka treba Luiza Hej, il tako nešto. Svaki put blebeće kako su te knjige super i kako je ona sad super i bla, bla, bla, iako se ni na trenutak nije ništa promjenilo kod nje, sva razmišljanja npr o sebi i drugima su ostala identična, iako bi po tim knjigama, u najmanju ruku, poslije čitanja morao postati svetac.
    Znam da kada god da je neki sajam knjiga postoji najmanje jedan štand sa svim tim kretenizmima, i da se ljudi sjate oko njega ko nenormalni.

Šta vi mislite?

• Earthworm Jim

Ja kad nisam imao net, a bio bez devojke, kupovao sam razne knjige da mi pomognu prilikom samopomoći.

• selenijum

Zajebavaš, jet tako? :)

• Hoochie Coochie Man

Књиге о самопомоћи су брза храна литературе. Значи, на дуге стазе нездраве за дотичног конзумента.

• Lutak iskrivljenog L

te knjige su njesra, posalji je da cepa drva

• Урош

Ал прво да прочита "Како да сама цепаш дрва".

• selenijum

Ma cura je super i kao što kažem nije se promjenila uopšte, ali povede li se priča o knjigama, samo o tome zna da priča. Koliko sam joj puta uvaljivala razne knjige, svih mogućih žanrova, ali joj nijedna nije bila zanimljiva. Jebo te ko da su od droge. Samo o njima blebeće.
    Ne kontam kako ljudi mogu kupovati takve gluposti i kontati da osoba koja ih piše ima strašnu želju BAŠ NJIMA da pomogne. Možda i jeste tako, ne vjerujem da su te knjige napisane zbog para, garant šalju svu zaradu socijalno neprilagođenim osobama. :)

• selenijum

Ал прво да прочита "Како да сама цепаш дрва".

HAAHHAHHAHAH....Dobro si rekao...

• GM

Особе А, Б и В су много несрећне због нечега што не могу да промене. Особа Е, којој много требају паре и зна како да дође до њих, понуди особама А, Б и В свој производ. Особе А, Б и В купе производ, конзумирају га и постану много срећније (иако нису свесне због чега, јер ништа конкретно нису урадиле). После неког времена дејство производа престане да делује. Особа Е увиђа то и опет користи прилику да помогне себи. Продаје им ново, допуњено издање свог производа. Особе А, Б и В опет постају срећне и задовољне (и опет нису свесне због чега). Дејство опет прође, и тако у круг.
    Самопомоћ је одличан начин да помогнете себи да дођете до пара продавајући оптимизам наивнима.

• чкама_лама

Никад користио, никад читао, и сматрам да је баљезгање чисто. Мада, тетка мог друга и њен муж узели неку књигу за остављање дувана, и ево престали да пуше већ јаче од годину, кажу да је због те књиге.

• selenijum

Ja ću onda morati kupiti knjigu sebi "Kako postati milioner u toku jednog dana samo intezivno razmišljajući o tome?"

• Energija

Interesuje me vaše mišljenje o tim, po meni, nebulozama

Taj rad. Nebuloze. Ali, s druge strane, dobar bizMis. Aj mi da se skupimo i napisemo jednu, procenat kaizenu sto nas sastavi vake pametne. :)

• Earthworm Jim

Zajebavaš, jet tako? :)

Ne bre. Sad mi ne treba, imam net pa gledam onlajn, ne trebaju mi više knjige i video kasete.

• Урош

"Како да ваше дете потпуно пређе из реалног у свет из маште. Пета корњача у пет корака"

• GM

"Kako postati milioner u toku jednog dana samo intezivno razmišljajući o tome?"

http://en.wikipedia.org/wiki/Think_and_Grow_Rich
    Тата селфхелпа.

• prvi srpski vampir

Knjige??? Ako bude neki film o samopomoći, možda ga i pogledam. Šalu na stranu. Imam odličnu knjigu o raznim instalacijama u kući, tipa postavljanje pločica, parketa, uvođenje struje i slično. Mladinska knjiga je izdala tu knjigu. Mislim odlična je jer je papir onako masivan i kada se užari, plamen na drvetu krene da gori i toliko mi se stopli kuća da je milina. Imam još par "stručnih" knjiga o psihološkoj pomoći tipa Opra(la) i njih čuvam za ove hladnije dane, bolje gore od ovog masnog papira na majstorskoj knjizi.

• Dzankee

Класичан кретенизам.

• Zmia

Džanki, ima za tebe jedna knjiga. Pandan je s Marsa, Arčer sa Venere :p

• prvi srpski vampir

Zmijo, mene si bacila u rebus, ali kako je Džankiju?

• l

te knjige su "pick me up" štivo. znači, kad se skenjaš, to pročitaš i osetiš se manje bezvrednim. u tom smislu, isti učinak može imati dobar film (poput "happy go lucky") ili neka lepa muzika... ukoliko ti nešto u životu zaista ne štima, možda mogu da pomognu da stvari sagledaš iz nekog drugog ugla. s tim što je 80% tih selfhelp knjiga teško petparačko sranje... ali na kraju dana ni jedna knjiga ti ne može pomoći da budeš srećan i ispunjen....