Блажени су сиромашни духом, њихово је царство небеско

1. Lepo je da si se ti u međuvremenu rodio... :)))

2. Ratomire, generacije pre nas nisu smele da preispituju nista. Ne budi ironican. Zene nisu imale pravo glasa, na jedan nacin i ni na koji drugi su se deca vaspitavala, etc. NISI mogao da zivis kako zelis, cak ni da mislis sta zelis. AKo ti zelis da se vratis u to doba neznanja i mentalnog slepila mogu samo da te zalim.

3. Ubiva, al se ja ne slažem s njim.
    Ja bre imam frku od tog boga.
    Ništa bre ne smem ni da pomislim, a kamoli duradim.
    Jebo život u strahu i slepa verovanja, jer ti ih je neko nametnuo obećanjem da ćeš ili goreti ili jebati.
    Nek gorim, i nek sam letentni vernik i pičkematerine, al ja vernik neću postati nikada, izuzev ako mi se ne prikaže prepodobna mati Parskeva i skuva mi jutarnju kafu.
    Do tada, sikter.
    P.S. Ionako mi je frka kad me odvuku u crkvu na neku svetkovinu. Ko u grob da sam ušla, a kao zrači nekim mirom. Ja premrem od straha da me ne izedu neke ale.

4. Dobro je, kažem, sada možemo da živimo kako želimo, možemo da glasamo(do besvesti i nazad), možemo svašta nešto...
    Ma bitno da je etc... :)))

5. Zvučim kao neko mnogo pametniji od Lakija...ko god Laki bio. :-)

6. Oh, gordosti, ime ti je Ratomir.

7. Срећа па се ови верници не постављају снисходљиво.

8. Ti onda nisi dobar hriscanin, znas li? Nisi siromasnog duha, kako kazu.

9. Glupost. Banalizujete stvar i zato je sve što kažete banalno

10. Sve te generacije pre nas pa i ove danas su imale ateiste. Srećom ovi današnji ateisti ne gore na lomačama i ne vise na vešalama. Ratomire druže (nisi mi brat sigurno :P), ako si dobio veru retrospektivno gledajući istoriju, onda si shvatio da se čovek nije promenio, i dalje je životinja sa niskim nagonima. I dalje se ubijamo zbog Boga i novca i moći kao što su i ti prosvećeni nam preci.

11. Naravno da nisam dobar hrišćanin. Dobri hrišćani nisu sada ovde, samo mi škartirani...

12. Maro - tišina.
    Nisi dostojna mojih slova.

Nego, da se vratimo na teoriju:

Блажени су сиромашни духом, њихово је царство небеско

Duh predstavlja zdrav mozak. Siromašan duh nije zdrav, već je navaren, naduvan.
    Znači, kada se naduvaš, letećeš carstvom nebeskim.

To je to. To je cela mudrost.

Okupe se 12 ljudi da piju, jedu k'o stoka i duvaju, 13. ih slika (Pogledaj sliku 1.1), a 14. najvareniji leti po oblacima i prosipa mudrosti.

SLIKA 1.1
    http://www.artchive.com/artchive/l/leonardo/lastsupp.jpg

13. Pokaj se, Ratomire. Tutni koju crvenu.

14. A što mi lepo ne izaberemo Pufnicu za boga?
    Molim samo prisutne da daju sve od sebe ne bi li se isfolirali pred njom i ukazali joj poštovanje koje očekuje.
    Mogu da se daju i dobrovoljni prilozi za obnovu Pufnicinog tolerisanja i poštovanja tuđeg mišljenja.

15. Niko se nikada nije ubijao Boga radi...nego para radi(tu uključujem sve, pa i krstaše). Bog je samo bio izgovor za ubijanje i otimačinu. Što naravno ne znači da su ti lopovi koji su to radili bili Bogu dragi, zar ne?
    U istoriji ne postoji ni jedan rat za religiju, svi su bili za pare...

16. Duh predstavlja zdrav mozak. Siromašan duh nije zdrav, već je navaren, naduvan.

Стефане, иди јури женске.

17. Nemoj da pojednostavljuješ problem. Da li smo se ubijali 90ih zbog para ili zbog različite religije? Da li su Teutonci ubijali po Litvaniji i Estoniji zbog para? Obična plemena tamo nisu imala nikakve vrednosti, da bi ih klali zbog dobitaka. Da li novac tera samoubicu da se raznese? Da li očekuje da taj novac potroši kad se nalazi na svih četiri strana sveta? Da religija žudi za novcem, ali i te slabe duhom vodi sa sobom da mrze druge.

18. Жене су зло. Треба их бацити у ланце и дати Жутаћима да их мећу на аутоматизoване направе за черечење вагиналног тракта.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.