![](/assets/vukajlija-8a1b5c1cfaa37915a8b4d51bf02b92cb0e9e1dd235e6e15aa94e201901a8c758.png)
Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Зашто бре форсирате сајт овим верским темама, стварно ми није јасно?? У последњих месец дана пун курац верских тема? ЧЕМУ?
http://sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc6/hs050.snc6/168054_1888748223573_1387479172_32248859_7347934_n.jpg
Верски лоби :)
Шта ти смета? Иди јеби!
Pušti ljude da se prave pametni. 'De će ako ne ovde. :)
Зашто бре форсирате сајт овим верским темама, стварно ми није јасно?? У последњих месец дана пун курац верских тема? ЧЕМУ?
Ljudi žude za Bogom, a toga nisu ni svjesni.
Kao što su homofobi latentni homoseksualci, tako su i ovi što pljuju po religiji, možda latentni vjernici, ali se plaše mogućnosti da postanu vjernici, pa onda da bi to spriječili idu u drugu krajnost i pljuju po religiji.
Онда нисам људ.
Blaženi su siromašni duhom, njihovo je carsko nebesko.
Baženi su bogati duhom, njihovo je carstvo ovozemaljsko.
Ja biram ovo drugo, jer mi često kažu da imam dušu ko pauk muda, te samim tim, neću ni prismrdeti carstvu nebeskom.
Amin
Zasto bismo se plasili, zaboga? Mislim da je vernicima lakse. Uljuljkaniji zivot.
"Iglene uši", je naziv za mesto u starom Jerusalimu koje je i noću, kada se vrata grada zatvore, ostajalo otvoreno za one koji su zakasnili da se vrate na vreme. To je jedan mali i jako uski prolaz(zato se i zvao "Iglene uši") koji je noću čuvao samo jedan vojnik i bilo je moguće samo skoro na silu provući se kroz njega. Zbog toga je Gospod to i rekao....nije mislio na prave iglene uši. :)
Inače, dok čitam ovu raspravu, dolazim do zaključka da je divno kada shvatite da pripadate generaciji koja je shvatila da Boga nema i da je religija glupa, a sve one generacije hiljadama godina pre su bile generalno retardirane i verovale u sve to.
Stvarno, da li je moguće da su svi oni bili glupi a samo mi, tj. vi(sebe ne računam-ja sam glup pa verujem) pametni?
у најмању руку. Верници своје празнине допуњују богом и до јаја им је.
Ratomire, a da li je moguce da su zapravo ljudi poceli da razmisljaju o religiji, a ne samo da slepo veruju i nista ne preispituju?
I ja sam do nedavno mislio isto kao i mnogi ateisti (ili antiteisti ili antihrišćanisti štagod) koji su se pod nabojem elana raškrabali ovde, ali evo sad baš nešto mislim da sam bio jako glup kad sam mislio tako.
Da bi ova rečenica, koja je izvađena iz čitavog konteksta jednog od jevanđelja, mogla da se razume, potrebno je najpre poznavati jezik na kome je pisana, a zatim detaljno poznavati sam kontekst.
Slažem se sa Jovičićevim shvatanjem. Čitava filozofija se slaže sa delom "blaženi su siromašni duhom" Alber Ajntajn je npr isticao slabost ljudskog uma pred večnim istinama i podležućoj stvarnosti, a on je ovako, simbol neke mudrosti. Ko to tumači kao usmreavanje čoveka na odricanje od sebe, on u tu rečenicu učitava svoju ideološku netrpeljivost prema hrišćanstvu. Meni je samo drugi deo problematičan "jer njihovo je carstvo nebesko", ne znam šta to treba da znači. Mogu da nagađam da to treba da znači nagradu čoveku koji je spoznao da postoji nešto što prevazizlazi njegovu mogućnost shvatanja (za mene to nije bog, za mene lično je univerzum, ali neko će izabrati boga)
Ove reči su prilično univerzalne, i ne moraju se tumačiti u religijskom ključu. Upravo su zato mudre i bezvremene. Isus je bio jedan od najmudrijih ljudi koji su ikada živeli
Obožavam ovo kod vas vernika. Hrišćanstvo je zapravo egoizam zamaskiran skromnošću. Vernici misle da je sve ovo, ceo univerzum, stvoren samo zbog njih?! Bzvz.
Religija je pljuvačka sama po sebi i svima nama je zašlajmarena na lice.
Ово поређење УБИВА! Јовичићу ОПЛОДИ МЕ!
Stvarno, da li je moguće da su svi oni bili glupi a samo mi, tj. vi(sebe ne računam-ja sam glup pa verujem) pametni?
Tako kao ti su razmišljali i u prethodnoj generaciji, i generaciji pre te, itd.
Зависи којим верницима пуфнице. Сигурно је лакше монасима који се забију у манастир, где немају интернет и могу да врше рукоблуд једино међусобно на своје млохаве сисе и заштићени су од искушења човека у савременом свету.
А да ли је лакше верницима или атеистима, па, мислим да је атеистима, зато што је човек рационално биће којем је доста тешко да у било шта поверује без преиспитивања. Па само 2% верника би заиста дало главу за своју веру данас. Нико није толики болид, рећи ће нормалан савремен човек :)
Ја не знам зашто ви поистовећујете дух са гордошћу, стварно ми није јасно.
@zlocesta pufnica
Pa kažem ti, divno je što sam baš ja deo tako mudre generacije, posle hiljada i hiljada godina glupih... Ovde prosto mudrost isijava...
Znaš, sve te generacije su mislile i da je Zemlja ravna ploča, pa su se zajebali.