Prijava

U americi je u poslednjih 20 godina obrazovana posebna generacija sa novim pogledima na svet. Njen program se sastoji od nekoliko tacaka koje se slivaju u jednu misao koja u sustini glasi da je glavna poenta zivota biti sto uspesniji. Volim to ponekad da nazovem mtv genracija. Imao sam cast da se informisem o toj supkulturi na tv mtv u jednoj emisiji rijaliti karaktera u kojoj neki kicosi i nakindjurene ostrokondze zive u jednoj vili i cine taj jedan nazovimo zatvoreni ekosistem u kome se desavaju prevare, podvale, svadje za sta je zajednicko da se vrte oko sujete i ljubavi ili bolje reci borbe za najzgodnijeg dasu ili devojku. Onda se malo napiju, pa potuku, pa se malo izdrogiraju i na kraju medjusobno ce se svako iz te vile poseviti sa svakim. Kod nas takodje postoje iste stvari samo u drugacijem obliku jer su uslovi drugaciji. Valjda se roditelji zaduzuju da bi deca ravnopravno mogla da izlaze sa ostalim vrsnjacima. Ja sam bio najobicniji balavac sa svojih 10 ili 15 godina, a sada generacije napreduju sve vise i samo je pitanje dana kada ce granica punoletstva da se spusti na 12 godina. Jer nove generacije vode racuna narocito o stajlingu i vrlo rano stupaju u kontakte sa zenskim drustvom, kaficima i novcem. Ja sam u svoje vreme stvarno bio jedan veliki seljak, odrpan, u ritama nedostojnih coveka, bez obrazovanih roditelja i bez novca. Srecom danasnje generacije znaju da uklope krem sorc i bele patike sa lepom majicom i pripadajucim rucnim satom, i imaju telefon, i ne samo da imaju telefon nego imaju i postpejd karticu u njemu tako da u svakom trenutku mogu da se dogovore, ili da se jave roditeljima za ne daj boze. Jedino cega nema u celoj toj prici je posao, posao, odgovornost, svest, porodica, poreklo, nacionalna pripadnost. Ali ne treba da se brinete jer ima dosta seksa, obrazovanja, slobodne misli i volje i jos dosta dosta napretka. Kako smo samo bili glupi za svih ovih koliko hiljada godina a amerika je uspela da ponudi resenje za samo 20. Tu vise nema dilema, sada smo sigurni kako treba da se zivi, i prosto nam nije jasno kako se ranije toga nismo setili. Kakav glupan je onaj dostojevski sa svojim jadnim zivotom treba biti arkan ili bar era ojdanic. Knjige nisu zabranjene ali najbolje bi bilo da se ne citaju, sve osim bukovskog i jos par pisaca. Jer jedan savremen kicos mora polagati i na knjizevnost, ta sva istina je tamo i to se mora procitati. Nisam seljak pobogu!

I ortakov burazer od 33 godine isto gleda Jersey Shore

Postojbina modernog zivota je mesto gde je bilo mnogo para. Zato su amerikanci "glupi". Srecom jos malo pa ce i ostatak planete biti takav, pa ce biti lakse. Saopsticu mojoj babi koja je radila drzavni posao do 3 pa kasnije isla u mobu do mraka ovu radosnu vest o napretku civilizacije, siguran sam da ce se jako obradovati. Jer sada svako ima smartfon najnovije generacije, klimu, niski plafon, moderno kupatilo i puno kvalitetne odece i obuce. Cak i oni iz najnizeg staleza, a mozete misliti kako je onim malo bogatijima ili onima koji zive u razvijenijim zemljama. Covecanstvo je srecno. Ni bog se ovome nije nadao.

Mislim da je ovo pravi momenat da se priključiš nama anarhistima

Izvini, nisam te razumeo?

Dobar esej. Neko prije 400 godina je imao slično mišljenje o generacijama tog vremena.
https://worldgonetohell.files.wordpress.com/2015/09/8c1f71794f0bb580ed9d50d3c4c5.jpg
I Sokrat je slično mislio dvije hiljade godina prije toga.

http://cdn.quotesgram.com/img/2/76/248774184-socrates_youth.jpg

Mislim da je ovo pravi momenat da se priključiš nama anarhistima

Rađjarđ, da li je potrebno i dovoljno staviti (Valter) posle nadimka da bih mogao da se priključim tom elitnom klubu?

Ako jeste, apelujem na kaizena, koji se poslednjih dana ponovo aktivirao, da to i učini, pošto sâm nemam mogućnost, hvala

Nije potrebno, sam si kovač svoje sreće i sam određuješ svoja pravila, tako to ide kod nas

Ali bi bilo poželjno

Tilmo tačno bih te banovao zbog ovog sranja koje si okačio. Ne mogu da verujem da je nešto ovako uopšte snimljeno.

Vrhunska reklama hvala na podsecanju

Gonzo, ti nisi upućen u dešavanja oko ove reklame?

Ova reklama je jedna od prvih na netu po kojoj se masovno kenjalo, a onda su akteri počeli da prijavljuju. Jedno vreme sam mislio da se izgubila. Prenosili su je tajno kao Lazarevu glavu. Posle nekog vremena se pojavila u rusiji, na nekom njihovom sajtu, a zadnji put u Srbiji je viđena na yt pod nazivom "Jesen u Svrljigu".

Očigledno da je pravda pobedila i Tempo reklama je napokon dostupna svima!

Jesen u Svrljigu
jesen sedamdeset i neke
kada smo poslednji put
setali kraj reke

https://i.ytimg.com/vi/atp_p-KxU8Y/hqdefault.jpg Današnja deca nikada neće znati šta je bilo pravo detinjsto :'(

Steta pa ovo vise nigde na svetu ne postoji

Ti Armine imaš ozbiljan problem sa socijalizacijom.

Hahahahaha jebem ti Armine sta si ovo okacio koliko nije smesno haha