Podijeli sa Vukajlijašima

1. Poenta priče, sve religije pokušavaju nešto da mi prodaju jbt, neprekidno nesto serviraju i traze pare

Zapati dolaze na kuću popovi, obleću, bacaju anatemu ako ne da crvenu nedeljno lol. Proklinju ga kad ga vide u supermarketu, trube mu iz kola, upiru prstom i viču - naložićemo ljude da te linčuju ako ne platiš harač crkvi. Startuju mu decu po ulici i pitaju - je li mali, znaš li ko je bio Isus, ide li ti ćaća u crkvu nedeljom...Nelol Zapato. Ne traži ti niko ništa.

2. Inače opelo za babu skoro su mi naplatili 7k lolo

I čekaj, taj pop sto tako dere narod, on ceo zivot cita tu Bibliju. Kako se bre nista ne primi kod njih, od te skromnosti, skrusenosti, nego su poslovicno debeli, pohlepni, zadrigli, voze audije i siluju decake.

Ako je to toliko cudotvorno stivo, a oni ga znaju napamet, zasto se nije primilo?

Pa to Zapato, kao što imaš korumpirane i užasne policajce, sudije, nastavnike i profesore...Svaka institucija je kvarljiva. Imaš tamo kod čika Stanka gde je u paklu video neobično mnogo sveštenstva, sve u mantijama.

3. I ti mu veruješ da je on to video, bez imalo skepticizma?

4. Inače opelo za babu skoro su mi naplatili 7k lolo

Ovo je tacno, razumem sto se religija i sve ogadilo ljudima zbog njih, na ovo samo mogu slegnut ramenima jer za ovo opravdanja nema to su zlotvori ka i fariseji u staro doba

5. Traze bogu mi, ne otvoreno ali onako pasivno agresivno, za popove nema opravdanja steta sto pakao ne postoji oni bi prvo goreli

6. Ne traži mi niko ništa, tačno. Osim 7k za babu za opelo.

7. Ja volim crni humor nažalost, ali zamisli da se tvojoj porodici dogodi nekakva tragedija, i neko nadje za neobično smešno da se sprda sa tim, a ti moraš da istrpiš jer sloboda izražavanja jbg. Ne ide.

ne znam sebe u toj situaciji, ali nadam se da bi istrpio jer sam ovako bezboznik, veci hriscanin od tebe. mozda i ne bi. mada to je napad na nesto licno.

i mogu da razumem da je ljudima vera isto bitna kao i porodica i da ako im diras to, reaguju kao da si im vredjao dete ili njega licno.

ali ne mogu da razumem da odes posle kod popa ili hodze i on ti objasni kako su ti osecanja na mestu, uzmi kalas u ruke, pa isteruj pravdu.

skola pomaze da nemas puno ljudi koji se vezuju i internalizuju ideje ili daleko bilo organizacije kao deo licnosti. ne crkva nego skola.

razmisljam se koja ideja postoji kojom bi mogao da me uvredis, da nije licni napad na mene, porodicu, prijatelje itd, i verovatno postoji nesto, ali trudim se da smanjim koliko god mogu to.

drugi ekstrem je recimo neko ko popizdi jer drkas fudbalski klub npr. ili politicara, partiju, tako nesto.

8. I ti mu veruješ da je on to video, bez imalo skepticizma?

Da, on je samo jedan od mnogih koji su doživeli slična iskustva. Ako čitaš starce - Tadeja, Pajsija, Gavrila...Svi su doživljavali slična iskustva, kroz vekove. Blagodat silazi na ljude bez nekog naročitog reda i pravila čini se, masa pobožnih, sveštenika...Rade sve po ps-u, poste, pričešćuju se, idu u crkvu redovno i ništa. Sve po milosti i promislu Božijem.

9. . Imaš tamo kod čika Stanka gde je u paklu video neobično mnogo sveštenstva, sve u mantijama.

xaxaxax u PAKLU

svetosavska sekta

10. Ne traži mi niko ništa, tačno. Osim 7k za babu za opelo.

Šta si se stiso, t je jednom u životu :) Uostalom možeš i bez opela da je sahraniš, ili zaradiš te novce za dva dana na njivi. Moraju i ti ljudi da žive.

11. Zape, saučešće za brapu, druže.

12. Nznm Celt ni ja te neću napasti ako vredjaš Boga, crkvu, ovo ono. Kao ni 99% drugih vernika u suštini. Neko te napadne, neko se razočara i rastuži, neko ni to, pomoli se za tebe. Nije to ništa ni do vere ni do Boga. Lepo ti tamo piše ne ubij, ne tuci...Ne brani puškom i mačem ni slobodu ni uverenja. Ikstrim izlivi kontam da potiču iz jednog istog, samo nadju različite manifestacije - vera, fudbal, nacija...

13. Tadeja, Pajsija, Gavrila...Svi su doživljavali slična iskustva

Svi prodaju istu maglu*

14. Svi prodaju istu maglu*

C, ti ljudi su živeli po šumama i pećinama mahom, ili nekim majušnim, zabačenim crkvama. Nisu imali ništa i u crkvenoj hijerarhiji nisu predstavljali ništa niti su imali bilo kakvu moć, sem one koju im daju ljudi koji dodju. Dobri Dobrev je npr. zanimljiv jako primer.

15. Boli me kurac gde su živeli i šta su imali, lažu svi

16. Sine pricaju o paklu aloo da li si svestan sta pricas, naravno da izmsljaju nit pakao postoji nit su mogli da odu tamo na vikend da bace pogled pa da se vrate, cist dokaz svetosavske sekte i zasto su ljudi poput celta, smoklje itd, sa pravom, zgrozeni

17. Не знам ко је у питању, али Добри Добрев не може бити лош човјек

18. Svi nas lažedu :) Šmo brt, jel večeras igramo sa Grcima? Gde može da se gleda, neki strim nešto?

19. Majmuni stop the cap LOL

20. i zasto su ljudi poput celta, smoklje itd, sa pravom, zgrozeni

nisam zgrozen. nisam ni ateista, mislim da je poboznost, rituali itd, dobra stvar i potrebna ljudima.

ovaj koncept bog pomaze i kaznjava, to mi malo ne stima samo u svemu tome, pogotovo za stvari koje su vrlo lako objasnjive. negde mora da se stane sa tim sta bog a sta je tvoja jebena odgovornost.

ok tumacenje: treba mi neki smisao zasto postojim, cemu sve ovo, plasim se, bespomocan sam, hocu da budem deo necega veceg, necu da budem besmislien. dakle bog.

pogresno tumacenje: neki djavo ga terao da udje i pijan vozi to vece pa ubio porodicu u autu. bozja volja jbg, cudni su putevi bozji.

Rekli o sajtu

Bez ikakve pompe, Vukajlija se pojavila tokom ove godine i zabilježila skoro deset hiljada rječi u rječniku žargona koje su definisali sami posjetioci. Uzimajući za ime učestalu grešku u govoru kad ljudi zapravo žele da kažu Vujaklija, stvorena je zajednica stvaraoca slenga srpskog jezika i mjesto na kojem posjetioci treniraju svoju kreativnost. Ovaj kreativni ventil vas samo tako usisa i očas posla možete da izgubite sate vremena čitajući duhovite opaske kojim su definisani brojni izrazi iz popularne kulture i govora. Pozicionirajući se između ozbiljnih sajtova kao što su "Metak" i "Vokabular" na jednoj, i zabavnih "Srbovanje", "Kobaja Grande" na drugoj strani, Vukajlija je dokazala da famozni "user-created content" (sadržaj kreiran od strane korisnika) može sasvim lijepo da zaživi i na ovim prostorima. Ovogodišnja nagrada za najbolji sajt prema izboru Biznisbloga odlazi ovom istinskom Web 2.0 projektu kojem u definicijama nije izmakla ni domaća blogosfera!

Biznisblog · 26. Decembar 2007.