Štek je dobro sakriveno mesto. Varijacija ima bezbroj: recimo štek-ocene su „isključivo dobre ocene koje se čuvaju za ‘ne daj Bože' situacije, odnosno period kada pljušte kečevi“, piše jedna vukajlijašica. Tako će iskusni školarac prećutati roditeljima da je dobio peticu, a to će im saopštiti tek kada dobije i nekog keca – da bi ublažio negativni efekat.
Deutsche Welle · 29. April 2011.
Dvajte to se i meni desilo, ja sam konto da je to zato sto imam kantu od kompa, ali prije neki dan mi rece jedan koleza da se i njemu desava, e sad on ima dobru masinu, pa smo zakljucili da je mozda do jebenog jewtuba, posto oni iz gugla se izdrkavaju na njemu svako malo uvodeci neke promjene...
Onda probaj hrom da restartuješ
http://en.kioskea.net/faq/6361-reset-your-browser-restore-your-browser-to-default-settings
пробаћу да рестартујем, ако ни то не успе избрисаћу па поново инсталирати хром а ако ни то не успе онда је кајтез у праву и жидови и гугла нас јебавају због ових глупости које ником не требају
хвала момци
YeahBatch, zasto sam pustio? O, zasto?
Ni ja preko hroma ne mogu da otvorim klip na jutjubu, ali iz nekog razloga pusta ovu vendi... Jebem ti zeno majku!!1
избрисао сам хром и поново инсталирао
није ми помогло са јутјубом али су ми зато нестале све екстензије лоло
ај дајте сад линк за вукајлија екстензију, да подесим позадину, уби ова металик зелена
едит: нашао сам
http://vukajlija.com/forum/teme/25537-custom-vukajlija
и кад нађеш ону стару тамно-зелену дај инструкције како да је наместим, ја исто урадио, после нисам могао да је убодем нијансу и дигао руке, ова бљештава ми издрљила очи ал' сам сад навик'о.
http://img7.imageshack.us/img7/4646/mediumvuk3.jpg
немам ту тамно зелену, ја користим ову већ дуго. мени је скроз ок
ovo je vukajlija od drveta po kojoj pises flomasterima
Il bi do Fleš šlejera... Znam da moraš nešto u hromovim plaginovima odštiklirati.
не могу да гледам јутјуб клипове, ужасно ми коче. могу ембедоване на другим сајтовима, али ако укључим јутјуб и пустим нешто закуца ми комп. избрисао сам сву историју и колачиће помоћу ЦЦлинера и опет кочи. шта да радим?
Meščini da je to do Jave il tako nečeg, pitaj Radijaciju, meni je negdje objasnio i riješila sam (bez reinstalacije hroma kekekekekeeke)
То срање са јутјубом је актуелан проблем, дакле, неки прегледачи отварају клипове ''селективно''. Колко сам ја у току, опште решење не постоји, некоме упали ресетовање прегледача, некоме не. Некоме све шљака нормално.
Мени нпр. Опера отвара све, док Кроум зајебава толико да уопште и не отварам тјуб преко њега. Из Кроума сурфујем, а клипове отварам из Опере. Не може глупље.
Само се надам да ће педери из Гугоља ово да реше у скорије време, јер ми баш иде на курац, а и навикао сам на Кроум, не бих да га мењам.
ЕДИТ:
Конфликт плагинова, Кроумовог и Флешовог из Виндовса. Уколико флеш зајебава, може се пробати да се један од ових дисејблује (chrome://plugins/). Мада мислим да овај проблем није флеш-рилејтид.
јаву сам скоро апдејтовао, тако да не би требало бити то. не знам за флеш плејер и плагине, овом приликом замољавам радијацију да ме упути даље кад види пост
не знам мениједосадно, било би много глупо да морамо батаљивати броузер због оваквих ситуација. надајмо се да ће скоро поправити
Ако хоћеш то да пробаш са плагиновима, види едит горе.
Пробај и да апдејтујеш Кроум, Сетингс -> Хелп, сам ће да апдејтује ако је потребно. Видим да је некима по интернетима и то помогло. Мени није.
Ja na kompu na bivšem poslu moradoh da reinstaliram javu. Tj. prvo obrisala staru i onda instalirala neku malo stariju verziju jer se valjda pun kurac ljudi žalio da ova nova verzija jede gomna.
Na ovom kompu uopšte ič nije zajebavalo dok sam se kod kuće zajebavala sa tim čitav dan dok mi Radijacija ne pomože.
немам појма, ако је до јаве инсталираћу поново, али не верујем. биће пре да је ово глобално срање јер сам јаву апдејтовао пре можда месец дана и радило је ок, а ово ми се дешава тек неких недељу дана
хром ми је апдејтован, не помаже
Imam i ja frku sa Džutjubom celo veče, a na Mozili sam (sve apdejtovano). Verovatno je neki trenutan trip.
EDIT: Evo, sad radi.
Cijeli svijet je (više-manje) kapitalistički. Kada se govori o kapitalizmu, ne može se gledati samo 30-ak najrazvijenijih (uglavnom zapadnih i često ex-kolonijalističkih) zemalja. U manjini zemalja se živi super, u dosta njih je srednja žalost, a u mnogima (npr. u cijeloj Africi) je potpuna katastrofa. A sve su te zemlje, i uspješne i neuspješne, kapitalističke.
Što se tiče manjine uspješnih zemalja, nekad one stvarno mogu biti uzorne (npr. Skandinavija), no često i tamo ima dosta problema (npr. poznati primjer s 50 milijuna Amerikanaca bez zdravstvenog osiguranja). Također, i u uspješnim zemljama situacija nije nužno sjajna, npr. uspjeh njemačkog izvoznog kapitalizma u zadnjih 20 godina, tj. uspjeh njemačkog kapitala, se uvelike temelji i na činjenici da je on uspio poprilično naleći na njemačke radnike ‒ u Njemačkoj realne plaće zadnjih 20 godina ne rastu.
Uspjeh u kapitalizmu je često privremen i nije stalan. Razina postignutih prava nikad je do kraja zagarantirana. To vidimo i po velikoj eroziji socijalne države na Zapadu u zadnjih 20-30 godina (čak i u Skandinaviji!). Dakle, to što trenutno negdje postoji visoka razina prava ne znači da će tako biti zauvijek.
Uspjeh jednih zemalja (ili, bolje rečeno, njihovog kapitala) u kapitalizmu se uvijek zasniva na neuspjehu drugih zemalja. Primjerice, da bi Njemačka mogla više izvoziti nego što uvozi, neke druge zemlje (npr. Grčka) moraju više uvoziti. Tako je npr. uspjeh jezgre EU (npr. Njemačka, Nizozemska, Austrija) itekako povezan s neuspjehom (deficitom platne bilance, tj. više uvoza nego izvoza) periferije EU (npr. Grčka, Portugal, Španjolska).
I, najbitnije, u okviru kapitalizma ne mogu sve zemlje biti Švicarska. Dakle, manjina zemalja se može razviti i onda manji dio tog kolača prepustiti i većini društva, ali u okviru kapitalizma je jednostavno nemoguće da sve zemlje budu razvijene. Osim toga, uspjeh razvijenih zemalja se itekako temelji na neuspjehu nerazvijenih, npr. uspjeh Zapada je itekako zasnovan na izvlačenju sredstava iz Afrike (koja je inače užasno bogata prirodnim resursima) kroz neokolonijalnu ekonomsku politiku ‒ od nametanja Africi poljoprivredne politike putem MMF-a koja odgovara zapadnim zemljama do često ilegalnog izvlačenja kobalta i sl. iz u ratu uništenog Konga itd. Isto tako, švedske korporacije i banke su "pristojne" u Švedskoj, gdje su ljudi kroz dugotrajne borbe u 20. st. (štrajkovima, protestima, kroz političke stranke itd.) izborili za visoku razinu radničkih i socijalnih prava, ali u inozemstvu (npr. švedske banke već na suprotnoj strani Baltika u Latviji i sl.) se opet ponašaju predatorski.
Osim toga, treba biti svjestan toga da je zapadna kapitalistička socijalna država (npr. u Austriji, Engleskoj, Njemačkoj itd.) nastala u vrlo konkretnim povijesnim okolnostima ‒ u tzv. zlatnom dobu kapitalizma nakon Drugog svjetskog rata (1945-1970). Tada je ekonomska konjunktura bila takva (profiti su bili veliki, a ekonomije su brzo rasle) da su si najrazvijenije kapitalističke ekonomije mogle "priuštiti" svojevrstan klasni kompromis, tj. "i ovce i novce" ‒ da ima dovoljno i kapital, ali da se dâ i radnicima. Tada su također bile i potpuno drugačije političke okolnosti (radnički pokreti su bili puno militantniji, postojala je kakva-takva opozicija kapitalizmu u vidu tada još ne diskreditiranog realsocijalizma itd.). Danas je drugačije. Ekonomija jednostavno više ne dopušta "i ovce i novce". Mora se birati ‒ ili kapital ili 99%. Da je to tako, vidi se i u velikom neoliberalnom napadu na zapadnu socijalnu državu (welfare state) u zadnjih 20-30 godina. Sva prava koja su postignuta su ugrožena i polako se smanjuju, to je općeniti trend (čak i u Skandinaviji!).
Konkretno za Hrvatsku ‒ naš je strukturni položaj u okviru evropskog i svjetskog kapitalizma takav da smo osuđeni na nerazvijenost na periferiji. U okviru kapitalizma se to praktički nikako može promijeniti, pogotovo sada kad smo potpuno deindustrijalizirani i izloženi evropskom slobodnom tržištu (nijedna se zemlja na svijetu nije razvila uz potpuno otvoreno tržište). Dakle, maštanja o tome da ćemo se razviti u okviru ovakvog ekonomskog sistema su puke iluzije.
Шта мислите о овоме?
e... sta mislite da se otvori tema na kojoj bi autori polemisali i iznosili stavove zasto bi neka def/pos/rea bili za odabarane ili ne? Recimo okaci se poster i autori zajedno polemisu. Ko iznese najubedljivije argumente, bude odabrano. (modovi zadrzavaju pravo da ne odaberu (degutantno, itc....). I ne sme da bude mladje od 4 meseca. Zbog reklamiranja.
Samo ne znam ko bi odlucivao o kojem se delu polemise. Mod?
Na sta bi ta tema licila?
Na pijacu :) Mada, mada mada.. možda bi to i funkcionisalo kada bi se dobro uredio sistem po kojem će posteri/def/reakc. biti razmatrani. Ili napraviti posebne teme za sve tri kategorije