Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
http://www.sultansofistanbul.com/proizvodi.html
zovi pa pitaj :)
Deda ne moze da se seti kako se zove neko drvo, ima 3 slova i od lista se pravi caj...
L*pa možda?
ja ne znam na srpskom da ima ikakvo drvo na tri slova...
Jok, sad mi deda rece jos podataka. Doneseno iz Amerike gde su to indijanci koristili za lek neki.
a-a, jedino blizu je mate, ali on ne uspeva nigde na svetu osim u J. Americi...
9 listova tane
Čuvaj se, deda hoće da te navuče da kažeš dud, a onda će on da ti udari rimu i toeto.
ne pravi se čaj od toga Grofe, samo radža i svila :)
Ajd da probamo da se ne ogranicavamo s ta 3 slova, mozda je deda lose cuo, a sadi neki lik pored Pirota
Eee, deda će da se vadi da je senilan, zajebani su igrači ti matorci, cepaju te, a šatro ne kapiraju. Eeeee
Nije bor, nije?
Dal nije kunovo drvo, tzv kun. Mada ne znam da se od njega pravi caj
Грм!
Da nije drvo čaja?
Žir
Tea
Tea?
Pravi se čaj od listova crnog duda, dobar za reumu. To je sigurno.
Jok. To je sedam slova.