Definiše se sve i svašta. Tako se mogu pročitati definicije baksuza, alapače, čitulje, smrti, rezervoara za smeh, kolateralne štete, Živojinović Velimira, zvanog Bate, dnevne svetlosti, gospođe džem!, Brus Lija… „Je l’ ti puši ćale?”, „Je l’ mogu u WC?”, „Chuck Norrisisati” i još mnogo toga može se naći na ovoj internet stranici. Zato ne iznenađuje što se mnogi kad jednom dođu, ponovo vraćaju na nju. Neki čak postaju i zavisnici, pa traže od moderatora da ih banuju, poput jednog studenta koji je zahtevao da mu zabrane pristup na nedelju, dve dana da bi mogao da uči.
Status Magazin · April 2009.
ozb?
a bibernjacu kako zovete
pa bibernjača
Black Slannyk
Ne zovemo bibernjača bre. So ide u slanik jebeni, a biber obično stoji u kesici u kojoj je i kupljen. A ako se sipa u neku kutijicu iz koje može da se biberi jelo, onda kažemo "dodaj mi biber". Nema konkretan naziv za posudu u kojoj se drži biber.
Tako je i ovdjekarce, makar u B. Luci i Krajini. S druge strane, neđe sam čuo da za ono u kuhinji strogo govore soljanik, a slanik im je ono govno iz kojeg se posipa so po putevima zimi.
Solir.
Koliko se u proseku naplaćuje usluga uplate novca na račun, ako primalac ima račun u banci u kojoj se uplaćuje? 1%, nešto više? Znam da se ne naplaćuje ako korisnik računa sam sebi uplaćuje, ne znam kako je u ovom slučaju.
Manite me odgovora "idi brate pa proveri", "sto hiljada maraka", "odakle tebi pare za to" i sl. Hvala unapred.
trebalo bi da se ne naplacuje, osim ako ne konvertujes novac ili je internacionalni transfer. bar je tako u EU/CH.
Mislim da se ne naplacuje. Ili mozda samo 50ak dinara kao npr kad faxu uplacujes prijavu ispita. Vidi na sajtu banke.
Ako se pitate odakle mu pare: ojadio je mene za 10 soma
45 dinara do 4-5 hiljada, preko toga 1%. Tako je bar u Pošti, kad uplaćuješ na nečiji račun. Ako sa npr. Erste računa upl. na Erste račun ne bi trebalo provizije da bude. Iz jedne banke u drugu bi trebalo. Mrzi me da proveravam tačno.
Ma ne mogu da se snađem na sajtu. Ja nemam račun, a uplaćujem na račun aik banke, cenim da je džabe, mada ako nije više od 1% ili 300-ak dinara odlično.
Hvala u svakom slučaju :)
сигурно ти је и мање од тога. погледај овде на 18. страни.
uđeš brate u AIK banku i kažeš "dobar dan, želim da uplatim prijatelju neki dinar na račun, ovo je njegov broj tekućeg" - mislim da ti to ni jedna banka neće naplatiti
coa
http://www.kamatica.com/novcanik/kalkulator-platnog-prometa
Pošta završila pos'o za 1%, ionako mi je bila usput, preteklo i za cigare. Fala uglavnom!
Kao što sam rekao.
Да ли су сви психијатри и психолози гоwна или, ипак, постоје и они који знају да препознају шта је прави проблем а не да понављају као папагаји да си анксиозан, неуротичан, нетолерантан и слично? Ко год из мог окружења је ишао код дотичног лица, сваки пут је добио сличан одговор.
Brate ti si sektalika, to je problem. Ošišaj se, obrij se, lepo se obuci i odlazi nek svi vide ko im dolazi, budi uvek kao zmaj. Postani čojek. Kad postaneš čojek onda ćeš jebati pa nećeš morati kod psihijatra.
А нисам ја ишо, само питам онако, видим сви се нешто жале, ја доватим будак па одем да радим нешто и немам проблема