Разноразно питање

1. Само да одгонетнем мистерију овима што се питају како сам променио надимак. Ако нисте знали, опцију промене надимка имају људи са 25 одабраних (тј. круном) и људи са 25 сантима полног органа.

Баш си неки, морао си да ме раскринкаш, а таман су сви почели да верују да носим Мандингов дух у себи. Јесмо на разноразним питањима, али сам ипак одлучио да те не питам одакле знаш да лажу они што тврде да имају велику киту.

Pa da si menjao nadimak, pisao bi ti prošli, tako da pošto nisi a sam kažeš da pravo da menjaju imaju samo oni od 25 odabranih i kite od 25, znači da ti pošto nemaš 25 odabranih, onda nemaš ni datu dužinu.

2. Стева је Кајзенова тетка од брата.

3. Pa da si menjao nadimak, pisao bi ti prošli, tako da pošto nisi a sam kažeš da pravo da menjaju imaju samo oni od 25 odabranih i kite od 25, znači da ti pošto nemaš 25 odabranih, onda nemaš ni datu dužinu.

Овде сам никакав аутор, па ми нарасте само до 20 сантима, али на оригиналном налогу пичи и преко 25 у неким моментима.

4. Ček Stivene, pošto smo utvrdili kako mi muški mož da promenimo nadimak, kako se gleda za žene? Je l' ona koja je popušila kalabastera od 25 santima ima pravo na menjanje nika ili mora da ima sise 5 ili je nešto treće u pitanju?

5. Да ли има ефекта ако нисам држављанин Србије?

Riho, hvala za rifreš; mislim da nije važno, jer ima dosta ljudi iz inostranstva koji potpisuju.
    Verujem da bi inače u tim peticijama bilo naznačeno da ih ne mogu potpisivati ljudi koji nisu državljani Srbije.

6. Потписао сам и ја.
    Иначе, моја комшиница и комшија узели бебу од да месеца под старатељство пре две године и, наравно, у међувремену заволе дете. Онда је социјална служба хтела дете да пребаци у другу породицу, јер су комшије у међувремену добиле још једно дете (и то ометено у развоју). Међутим, где ћеш да им узимаш дете кад га ови чувају малтене од рођења, сматрају га буквално својим. И на крају реше да је усвоје.

7. Jel ovo sredjen bag s pratiocima?

8. Sve su to slične priče, Benisijo. Ovi ljudi zvezde sa neba da skinu za dete, zavoleli ga, brinu i trepte nad njim. A onda, razumem da je za dete najbolje da bude sa biološkim roditeljima ili srodnicima. Ali, ne da se to pretvori u vortanje i maltretiranje deteta! Isto tako i ljudi kojima je iskreno stalo do njega. To je psihološko zlostavljanje.
    Hvala na potpisu.

9. Postoji li gori teniser od Troickog?

10. On bar i ne pokušava nešto mnogo. Ovog Troickog ni u školski tim ne bih zvao da igra.

11. 30.000 dinara dobijaju hraniteljske porodice po detetu, roditelji koji nemaju sredstava za izdržavanje na ime socijalne pomoći 5.000 dinara. Verovatno svi znaju da degenerici koji donose idiotske zakone sede u skupštini sa datim ovlašćenjem od naroda da odlučuju. Nemam ništa protiv peticija, iako ova može samo da pokaže neku solidarnost prema jednoj porodici, ali valjalo bi da se više takvih inicijativa organizuje za stvari koje suštinski mogu nešto da promene. Ljudi bi trebalo da nauče da misle i da se više informišu, to bi bila lepa vežba. Hajde e peticija da se menja retardiran Zakon o porodičnim odnosima, na primer.
    Nadam se da socijalna služba pokazuje milost svaki put kada joj stigne neki ovakav zahtev, jer to ide tako, koliko se sagneš, toliko dobiješ.
    I zar može bilo ko da potpiše, valjda samo punoletan državljanin. Za menjanje zakona tako ide, ali ovo je slučaj molbe, tako da može i Bono Voks da se javi, pretpostavljam.

12. Postoji i peticija za izmenu statusa roditelja dece sa invaliditetom, ali to je druga već priča. Ovo je lično, mislim, priča iz mog grada, pa me, naravno, interesuje i hoću da pomognem.
    I ja se najiskrenije nadam da će ovo da uspe.

13. vidim,palamudilo se o promeni tih nikova.izgleda da to tesko ide.ja bi menjao,ne znam ni zasto sam sanitarni cvor.ustvari,zna.bio neki bend na probama koji se tako zvao,pa mi bilo zanimljivo.
    ja bi sada da budem,ako moze
    Kurac od ovce
    ako ne mer to,onda "Dobrojebem".ako ne moze ni to onda Kurvetina97.

14. Postoji i peticija za izmenu statusa roditelja dece sa invaliditetom, ali to je druga već priča.

Ova priča je lična za mene - kako i rekoh državu zabole za e_peticije. Ovi ljudi su to osetili, uzeli papire i skupili "prave" potpise. Sad će nešto i da se reši, valjda. Banalan je primer ali evo ga: hranitelj koji odgaja tuđe dete sa invaliditetom dobija državnu naknadu u onom gore iznosu, RODITELJ koji odgaja svoje takvo dete ne dobija ni dinar - ispada da država ohrabruje roditelje da se odreknu dece sa invaliditetom.

15. toliko seru o natalitetu,a treba ti milijardu novaca da ga imas.kakve su one gluposti da nemos imati decji dodatak posle 4og deteta.budalastina.

16. to nije ništa, ionako dečji ne možeš dobiti ako imaš preko 7.700 dinara po članu porodice (primer, ti i žena radite za po 12.000 mesečno i imate jedno dete - nemate pravo na dečji jer zarađujete previše)...

17. Brus, i u toj drugoj priči imam prijatelje, koji imaju dete sa autizmom. Dete je prelepo, likovni talenat mu je iznad svakog proseka, radila sam sa njim kad je bio manji. Oni se bore za njega kao lavovi. I eto, kao što kažeš, sad će nešto da se reši.
    Znači, dok ne vrisneš, ne čuje niko vapaje i žalbe. Ja želim da verujem da će ovo da pomogne.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.