Je l' zna neko kako se zove onaj komičar/pevač/gitaroš, cirka 40 godina, nosi cvidže, onako izgleda kao kakav GEEK u odelcetu, i peva neku jebačku pesmu, cvili i rže između stihova, a pičke u publici TO LUTKO OPLODI NAS JOJ ŠTO ME JE SRAMOOTA
Vukajlija, lijek koji je potisnuo iz upotrebe Edronax, Zoloft, Prozac, Aktivin H i ostale antidepresive. Nuspojave su: grčevi u trbušnim mišićima, suzenje očiju, ludački osmjeh i lako se navući na njega.
Zašto se za jedne gaće kaže "par gaća"?
ne znam :))))))
za čarape mi nekako logično jer su dve, ali za gaće mi nikako ne ide u glavu.
ne znam :))))))
Козе не носе гаће јбг
Pa dobro i za pantalone neko kaze kupio sam jedan par pantalona..
zato sto ima dve rupe za noge
zato jer provuces obe noge kroz gace, eto...
Pa i kroz majicu provučeš obe ruke pa se ne kaže par
Ali majica nije pluralija tantum, a gaće jesu, tj. po defaultu imaju samo množinu.
Pa i kroz majicu provučeš obe ruke pa se ne kaže par
ne kazem da ima smisla, ali to je jedini razlog do kog sam ja dosao razmisljajuci na tu temu.
Aha, onda dođeš i knjižaru i kažeš
"Daćete mi jedan par makaza"
:)
jesul sise ova pluralijada?
jel pravilno PAR SISA ili DAJ MI OBE
ili može i na komad?
"Daćete mi jedan par makaza"
Očito se nije ustalilo za sve, nego za odevne predmete klase donji veš pamučni tipa gatje.
MAda uglavnom čujem za ovo "par gaća" u bapskim narečjima.
Nije, bre, svi tako govore, a i ne primećuju.
Kažeš: "Ma ponesem pet pari čarapa, pet pari gaća i šta mi treba više"
(to kad se pakuješ za more)
Jel ima u Srbiji da se uzme Air Force negde? Na tike mislim
Ко бре говори пар гаћа?
Ja kažem PET PARI ČARAPA, PETERE GAĆE I PET POTKOŠULJA.
"Par gaca" je verovatno ostao kao izraz iz vremena dok su se nosile u setu, tj. kratke i dugacke.
Je l' zna neko kako se zove onaj komičar/pevač/gitaroš, cirka 40 godina, nosi cvidže, onako izgleda kao kakav GEEK u odelcetu, i peva neku jebačku pesmu, cvili i rže između stihova, a pičke u publici TO LUTKO OPLODI NAS JOJ ŠTO ME JE SRAMOOTA
Arkan?