Разноразно питање

1. Ма зајебавам се, сви смо у истим говнима. Ја заиста ретко купујем скупе производе, да не наводим приходе јер су реално ниски, а и онда купујем само у локалним месарама. Тако је углавном по малим срединама. Буџетлије немају пара и никад их нису ни имали, при томе мислим на оне буџетлије који нису у органима власти.

Не памтим кад сам последњи пут рекао "Добро је, овај месец нисам повећао дуг". Мени су све власти до сада само закидале. Навика је чудо.

2. Kada su rasprodali fabrike,
    ja sam ćutao;
    bio sam državni službenik.

Kada su sjebali penzionere,
    ja sam ćutao;
    bio sam u radnom odnosu.

Kada su rasturili sindikate,
    ja se nisam pobunio;
    nisam bio član sindikata.

Kada su došli u državnu upravu,
    okrenuo sam Mileta iz Stranke,
    on mi je rekao:
    Budi ti samo miran, nećemo otpuštati svoje.

3. Ovo sa smanjenjem plata je za svakoga ko minimalno kapira šta se dešava pokazatelj koliko se sve radi pogrešno i koliko izlazimo u susret našim belosvetskim prijateljima koji hoće da nas unište do kraja.

Osim nebuloznog rasipanja para na državne institucije i celu opremu koja ide uz njih, i debil kapira da kad većini smanjiš prihod ima manje love, manje se troši, i logično, svima pada posao. Ne živi ova država od državnih institucija nego od onih koji nešto zarađuju. Ukoliko smanjiš tom delu države koji zarađuje zdrav prihod, biće i manje prihoda državi od njih, i time se ama baš ništa nije uštedelo, a privreda koja i ovako živi na silu pada još niže. Živo me zanima kakav li je lukavi plan države da se izbori sa padom prihoda iz privrede, a ako imaju bar 2 sive ćelije u mozgu da im rade na pad prihoda od otimanja iz privrede su morali da računaju.

Eto tako, ovo sa smanjenjem primanja je u stvari kolektivno samoubistvo koje je od nas tražio MMF, svaka im čast i njima.

4. I kenjali su o ulaganjima u mala i srednja preduzeća i informatičke tehnologije, a dodatno, na drugoj strani, o važnosti očuvanja srpskog jezika, patriote. Ja sam malo i srednje preduzeće koje se bavi informatičkim tehnologijama i srpskim jezikom. Dobio sam kobasicu. Ne želim ni da pišem ovde koliko su mi povećali porez,i to retroaktivno, cele prošle godine plaćao sam na već postojeće dažbine dodatak za pretprošlu godinu, jer su mi poresko rešenje doneli krajem godine, umesto početkom. Imam dva puta manji promet nego 2012, i dva puta veći porez. Neka mi neko kaže da je to zbog Tadića, Đinđića, Miloševića ili Tita, da mu otkinem grkljan.

5. Много мрачите. Није толико далеко 2017. када ћемо сви видети и осетити како можда може да се живи боље.

6. Pera Kojot Supergeni
    Ovo sa smanjenjem plata je za svakoga ko minimalno kapira šta se dešava pokazatelj koliko se sve radi pogrešno i koliko izlazimo u susret našim belosvetskim prijateljima koji hoće da nas unište do kraja.

Da li si mozda ekonomista ili koliko toliko razumes ekonomiju ?
    Moglo je i malo drugacije da se odradi, ali niko nece na svoju stetu da radi, ovo je bilo neophodno i naravno da ce da trpi narod to je potpuno normalno, da nije bilo nekih delovanja drzava bi bankrotirala za nekoliko godina, onda ne bi bili ni jebena banana drzava. Plus tu je i MMF ne moram ja nista da govorim.
    Koja god vlast da dodje svi ce da seru nesto, jer nama nema pomoci bar ne u dogledno vreme, pa ja da imam sansu 4 godine da kradem, krao bih koliko mogu i posle sam obezbedjen i boli me kurac, nego primajte ga u guzu i ucite skole i jezike, ako vec niste zakasnili i palite odavde.

7. Vidi, ako se nastavi sa ovim što se radi i na to dodaš konstantno zaduživanje garantovan je bankrot za par godina. Otprilike onda kada nam je najavljeno da će da nam bude bolje.

8. Било би то у реду, да стварно раде шта причају. Као смањују расходе, скидају плате и пензије, а запослеши десетине хиљада људи у државном сектору.

У Нишу рецимо, задњих годуну дана јавном сектору запошљено око 1000 људи, нишки водовод има око 900 запошљених а реалне потребе су око 250.

Које је то бацање пара.

9. Samo da vas obavestim da sam pronašao rasvetu. Ajde što Ivana Ivanovića sabotiraju, al sad ni meni ne možete da pomognete zbog rasprave na Vučić-temu.

Kresanje plata i penzija je radikalan, ali legitiman i efektan potez, pod uslovom da se odvije kao što je na papiru.

10. У Нишу рецимо, задњих годуну дана јавном сектору запошљено око 1000 људи, нишки водовод има око 900 запошљених а реалне потребе су око 250.

To ti je kompenzacija, Tilmo. Smanjiš zaposlenima plate da bi mogao da uguraš još ljudi, što bi se reklo bratski usitnjavaš pogaču.

11. Zapošljenih, pričaš kao cigani sa 13oro dece.

12. Ne znam zašto, al baš mi simpatično kad rasni grdi cigane.

13. лоло ја тек сад провалио да Расни подјебава мене.

Па чини ми се да је исправно и запошљених и запослених, не?

14. Zapošljenje?!? Onda je i Odelenje pravilno.

15. Начи био сам у праву, Расни, да се извинеш чика Тхилму.

16. Džabe, brate, znamo da si iz Niša i da ga čitaš po bugarski: ZA-POŠLJENIH

17. У Нишу рецимо, задњих годуну дана јавном сектору запошљено око 1000 људи, нишки водовод има око 900 запошљених а реалне потребе су око 250.

Које је то бацање пара.

Slicna situacija u EPS-u, (nevezano za Nis), ovde u Pirotu mislim da ima 4-5 direktora, te direktor za ovo, te direktor za ono, i mislim da je ista situacija u svakom gradu, a realno potreban je jedan direktor koji ce pokrivati vece podrucje.

Rekli o sajtu

Da. Definitivno ima dobrih fora, svaka čast onima koji ih smisliše. Respect Vukajlija.

MyCity Forum · 4. Februar 2009.