Разноразно питање

1. Lijepo vidim da ces dva puta placati to, Thilmo.

2. Nemam fotke, nemam običaj da objavljujem slike iz kuće. Čekaj da ti nađem bar nešto.

http://www.mojaradionica.com/kako-napraviti-plakar-za-kupatilo.htm ovo ti je korisna stranica, obrati pažnju na ovu sliku:

http://www.mojaradionica.com/Slike/kako-napraviti-plakar-za-kupatilo/Male/13-kako-napravit-plakar-za-kupatilo.jpg

3. Znači, postaviš ivericu u ovaj položaj, odmeriš od ivice 9 mm, ubušiš trojkom pet cm dubine, onda šesticom na istu rupu proglođeš dva milimetra za glavu šrafa i kroz tu rupu uvrneš šraf da se poravna sa ivericom ili čak malo potone.

EDIT: 5 cm bušiš kroz obe daske

4. Inače, sklapanje nameštaja od iverice se svodi na sigurnu ruku, dobro merenje i praksu da izračunaš koje ti dimenzije materijala trebaju. Zato i imaš toliko montera jer je za taj zanat potrebno sedam dana obuke.

5. E zato sam rekao drveni tipli, koji ulazi u kbe daske sa unutrašnje strane, da se ne vide ti šrafovi odozgo.

6. Ne koriste se, kažem ti lepo, ako želiš drvenu tiplu onda plati majstora. Za drvenu tiplu treba turbo više posla i znanja nego za ovo - ja ih ne koristim jer sam len i jer lepak posle dve godine otpusti pa ti se polica raspadne pod teretom. Šraf nikad ne popušta, a lepo se sakrije nalepnicom od kant trake ili plastičnim čepom koji je dekorativan i standardizovan.

Tipla ti je kao kad bi elektromonter rekao "Neću da stavim automatski osigurač, to pada stalno. Ja lepo uzmem keramički, opalim šest licni u njega i Bog da me veseli", a kad mu izgori bandera onda kaže "Seronje iz epsa ugrađuju bofl".

7. Inače, da smo jasni, ako radiš sa drvetom onda ide tipla ili keks. Drvo je gospodski materijal. Drvo je ćirilica.

8. Ma nije meni za ovo bitna kinta, ovo što pravim je jeftino, nego sam se naložio da napravim nešto sam.
    Nije mi pao na pamet taj dekorativni čep, onda je stvarno laganica da se napravi.

Osećam da će mi sledeće pitanje biti, može li da se popravi napukli led ekran tevea lolo

Odoh da naručim daske :)

9. Узми прави оклагију јеботе курац

10. Ne, taj čep se NE PRAVI, njega kupiš uz šrafove. Ako praviš nalepnicu onda uzmeš zumbu i izbiješ kružić iz kant trake pa prepeglaš isto kao i kant traku (starom peglom, onom bez rupica za prskanje vode).

Jebote, ladno ćeš me naterati da ti popodne uslikam neke tačke i okačim ovde ako stignem :)

11. http://www.dodaj.rs/f/2m/vg/2DCyfpet/h5q6k.jpg

Inače, to da naručuješ materijal pa radiš to ti je više ovako kad ti treba nešto specifično ko ovo ovde za predsoblje što sam radio. Tu između treba da ide ogledalo na zid, u ormanče ispod cipele, desno kaputi,

http://www.dodaj.rs/f/3o/Bs/REtX8rw/dsc00619.jpg

Ovo ostalo, noćni ormarići, stoćići, police, to ti je jeftinije da odeš negde i uzmeš gotovo.

12. Svaka čast za ovaj mim, meni nikad ne bi pao na pamet, ali nikad za nikad :)

13. valja provjeriti i koji je materijal na akciji, a vazda je neki, ako se uklapa ispadne mnogo jeftinije.

14. u praksi je dezen bukve obično najjeftiniji, najskuplji su specijalni dezeni i solidne (čiste) boje, ali ima slučajeva da se pojavi neka rumuska zebra ili tako neka iverica što je niko neće pa bude budzašto, ako nemaš para nisi ni gadljiv

15. kalvados mi bio jeftiniji od bukve.

16. Kod mene se pojavila neka nordijska bukva, dosta svetlija od ove bosanske što inače prodaju (nema to veze sa stvarnim drvetom nego eto). Bilo mnogo povoljno jer su se ljudi zajebali na opciju "Daj mi bukvu", a onda im se ne uklopi kod kuće pa vrate. Ceo plakar deci sam napravio od tako pojeftinjene iverice :)

17. najskuplji su specijalni dezeni i solidne (čiste) boje

To jes, ova glanc vanila što je na vratima skupa u tri lepe, al dođe zaštićena folijom i kanda je kvalitetniji iver, teži i gušći.

18. zato ivericu biras prvu pa poslije uklapas namjestaj ostali jer kod dvosjeda boja obicno ne utice na cijenu. da se i pozalim, meni juce stigla nova ugaona, tek kada smo je iznijeli u stan i sklopili utvrdili da nije dobar ugao :)

19. ma kakvi, selim se na jedno mjesec dana dok zena ne rijesi problem. ona ga je i napravila :)

Rekli o sajtu

U busu se devojka svadja preko fona da se ne kaze Vukajlija nego Vujaklija za recnik... ocaj na njenom licu kad je shvatila da ne moze objasniti

Mokoš · 11. Maj 2011.