Разноразно питање

1. Pa jes, što bi se ti znojio kad može žena da nađe nekog međeda švalera koji će to da odradi umesto tebe, neke tako mrzi i decu da prave pa prepuste ornijima :)

2. jbg, grujane, nemoj zivjeti u strahu, ne valja ti to nista. pusti je malo pa ako te voli vratice se :)

3. Брусе,

Ako radiš sa ivericom, tipla se ne koristi već deset godina, to je prevaziđen metod.

Типла се НИЈЕ користила 10год али сада се опет користи и то већина мајстора опет прелази на њу, не знам из ког разлога али се опет користи.

4. To ako je prvi, ali šta ako je tako neko pustio pa grujan ćapio :)

5. pseto, ako je drvo u pitanju koristi se, to sam naveo dva-tri puta, za ivericu niko normalan više ne koristi tiplu iz mnogo razloga (ne brojim majstore koji rade po prošlovekovnom principu, naveo sam i to)

6. e da, za bušenje ti treba burgija trojka za celu rupu i šestica za nutovanje glave

И ово брате...нема шта да буши и нутује главу, само директно пичи штаф шрафилицом без претходног бушења нису иверице као што су биле улеће шраф ко луд. Само шраф са равном главом и нема бриге.

И пожељно је прво размислити са које стране стављати шрафове да се не виде и не мора ни да их покрива онда а ако бап остане који има налепница обична у боји материјала.

7. Moj brate, ja ne znam ko tebi prodaje šrafove i ivericu, ali kod mene trulež još nije tolika :)

Za ovo ostalo se slažem, ali ne mogu ni ja baš da držim onlajn kurs montaže iverice. Ti znaš o čemu pričam jer si to radio, probaj nekom da objasniš ovde kako se pravi stalak za TV :)

8. Не брате средњовековни принцип, опет је у моди...прекјуче сам са ортаковом женом био у ХОМЕ ДИПО-у, треба да им склопим кухињу јер је он бангавац па нуме(аутомеханичар човек) и питали ме оћу ли типле или да штафим. И није само сада, већ неких годину дана људи опет користе типле рекох ти не знам зашто.

9. Moj brate, ja ne znam ko tebi prodaje šrafove i ivericu, ali kod mene trulež još nije tolika :)

а где год да купиш...хоме дипо, арт инвест, акација све је исти курац. Једино бушим прво ако случајно од оног обичног белог фронта од 400-500дин радим јер он пуца и заљушти се ако прво не забушим. Са осталим нема фрке.

И видех да је неко спомињао цену материјала-најјефтинија је увек светла буква, око 700дин за квадрат.

10. овде нпр без типли можеш да се јебеш а ово је сада ултра модерно само са огледалима на појединим коцкама овим нпр http://www.otomebelmarket.mk/images/detski/DP10-jasen-zeleno-roze.png

11. Ja sam pominjao bukvu baš kao najjeftiniju. Ne znam šta ti je ovaj ormarić ali mi nikako nije jasno zašto mora tipla jer gde može proći tipla može i šraf, samo je problem u maskiranju. Ali nije problem razlika tipla/šraf, nisam bio dovoljno jasan verovatno - ja govorim da je tipla stvar prošlosti (osim možda za drvo) jer je potpuno zamenjenja šrafom ili keksom. Znaš i sam koliko je zajebanija montaža na tiple nego na bilo koji od ova dva fazona. Vidi: http://vukajlija.com/forum/teme/20334-raznorazno-pitanje?strana=2761#post_3098949

12. Jebiga Bruća, ne znam kolko se vidi na onoj slici što sam okačio ali tamo na onom ormančetu nema nijednog šrafa na viđelu ni maskiranog ni nemaskiranog zato što su neki spojevi urađeni tiplovima a ostatak spojen iznutra ili otpozadi. Nekad je eleganci, normalno ako to nije jedina stvar koja drži spoj, tamo ne leži ništa samo na njima.

13. E, mogu spojevi da se rade keksom ili iznutra, i ja maskiram svaki šraf koji mogu - čepove stavim samo kad moram. Mada, ja radim samo za sebe, a iverica nije trajni materijal pa se mnogo i ne sekiram. Kad radim za dušu onda koristim drvo.

EDIT: Ali tvrdim da ni jedan majstor kojeg poznajem (a poznajem ih mnogo) ne koristi tiplu u iverici, samo keks i šraf.

14. Ne znam šta ti je ovaj ormarić ali mi nikako nije jasno zašto mora tipla jer gde može proći tipla može i šraf, samo je problem u maskiranju.

Ово је плакар, амерички, са клизним вратима. Врата су из три дела од три различита материјала и нема друге опције него радити типлом.

Ја типлу избегавам јер је не волем никако само ти кажем да се враћа у моду поново, зато смо и започели дискусију...

15. EDIT: Ali tvrdim da ni jedan majstor kojeg poznajem (a poznajem ih mnogo) ne koristi tiplu u iverici, samo keks i šraf.

Kako god ko voli i kako mu se isplati, jeste to fora za drvo al nekad je zgodno da se tutne i u ivericu, zavišta šta treba da drži i kako.

16. И скупљи је материјал кад се ради типлом јер ти наплаћују бушење и уграђивање истих...

17. Pošto dinara košta slanje telegrama unutar Republike Srbije?

18. nije problem ako se program files prebaci sa C u D?

19. 230 dinara. Al proveri na postinom sajtu.

20. valgenjab
    nije problem ako se program files prebaci sa C u D?

Јок.

Rekli o sajtu

Na pitanje: „Ko je bio Mocart?“ duhoviti posetioci internet sajta Vukajlija, rečnik slenga, odgovaraju: „Svestrana ličnost. Čovek koji je komponovao muziku za Nokiu. Inače, bio je poslastičar i izmislio je Mozzart kugle. A voleo je i da se kladi...“

Danas · 06. Novembar 2008.