Разноразно питање

1. Čekaj Mitke, bogajebo, koji su to simptomi? Ker uglavnom ako ga jebe stomak jede travuljinu neku, da se lakše ispovraća. Daj malo detalja, što nas jebeš.

2. Јесте му жута њушка. Имам пријатеља ветеринара, обилази га стално, до сад му је дао 8 витаминских инјекција, дајемо ми и инфузију, али нема неких помака набоље. Каже да му је јетра натечена јако и да то прави притисак на остале органе. Најгоре што је релативно стар пас, због тога се највише плашим да се неће извући.

3. Simptomi su verovatno malaksalost, kratko ubrzano disanje, dezorjentisanost, povraćanje, nesposobnost oslanjanja na prednje šape i sl., ako je klasično trovanje nekim otrovom. I kod kerova i kod mačaka.

4. Повраћа, грчеви у задњим ногама, дрхтање, брабоњаста столица. Може бити да је од пацова, сасвим могуће.

5. Znao sam da nas jebe. Sa veterinarom kave ispija i traži od nas ajvana savjet.

6. Veterinar će svakako dati bolji savet od Vukajlijaša, ali evo, našao sam ovaj tekst: http://www.blic.rs/slobodno-vreme/vesti/kako-da-prepoznate-trovanje-i-pomognete-psu/46t64vh i tu u većini slučajeva pominju aktivni medicinski ugalj i naglašavaju da se mleko ne treba davati jer kod nekih otrova ubrzava apsorpciju.

7. Питао сам за искуство, рођени, да ли се извуче пас, какав је опоравак и то.

8. Furidan otrov najverovatnije. Nije lose da mu namrvis zeolit kuglice ili aktivni ugalj i da ga nateras da proguta, plus mleko i infuzija... Da ako pretekne

9. ako ima 13 godina, male su šanse. meni je prošle godine otrovan vučjak od dve godine kome sam uključila infuziju i vitamine sat vremena nakon trovanja i nije preteko. zamalo i komšija da ne pretekne, al sam uspela da zaustavim oca moje dece da ne ide da robija govno.

10. Ako on pretekne 2-3 dana, onda je verovatnije da će da se izvuče.

11. Хвала вам у сваком случају. Иначе, мачак му је вјерна подршка. Од како је ово фасовао не одваја се од њега.

12. Иначе, мачак му је вјерна подршка. Од како је ово фасовао не одваја се од њега.

Inače ne volim njanjave pričice o životinjama, ali ovo me je baš dirnulo.

13. А јебо мајку, заволи се тај љубимац као да је члан породице. Није ни чудо што ти је муж реаговао тако, Козмо.

14. Nije da se razumem (ne razumem se nikako), al ima li vajde dati mu nešto da povraća?

15. Повраћа малтене саму воду. Ваљда је то нормална реакција на те витамине и инфузију.

16. Brale, vodi to u ordinaciju/ambulantu, na pregled. Pusti to na prvi pogled mišljenja i slično. Ne štedi na tome pare, što prije to bolje.

17. Ukazuje Advokado. Pesticidi. Kreozan itd.

18. Može pas da se povadi pa iako sodu popite. Ispiranje želudca i svašta nešto. Skup tretman jbg.
    Ako se najeo dobro ti mu daj šta oćeš ako mu želudac vari otrov i kida creva. Nadaj se samo da je se malo otrovao da njegov organizam može to da pretrijeri jbg i to je to

19. Ма не штедим паре. Видјећу како ће бити ујутру, ако буде лоше, морам у амбуланту. Верга с тим животињама вазда. Отац од овог мог мачка што је патронажна сестра керу, прије 5 година ушао у корпу од косачице. Отац косио и да подигне точкове да покоси поред ограде гдје има камења, нешто га баба послала да уради ион оставио косачицу на бок постављену. За то вријеме се мачак увукао у корпу. Мој матори се врати, окрене косачицу и упали, заклопара нешто, поче да искаче нешто ко вуна, угаси брже косачоцу, кад оно мачак искочи напоље. Одваљена плећка, предња лијева шапа сломљена на 2 мјеста, ишчашен задњи лијеви кук. Трк у амбуланту, носи будалу. Тамо зауставили крварење и послали га на рентген. Једини имам у Бијељини комлет мачка рентгенски снимак. Фиксирали га, метнули ми гипс и извукла се будала. Мјесец дана носио гипс, све кад пролази иза ћошка редовно рокне у олук, јечи пола комшилука. Жив ми је тај мачак и даље, само се рјеђе појављује како је мали преузео двориште.

20. Pa vodi odmah u ambulantu ako ima neka dežurna. Nezgodna je noć.

Rekli o sajtu

U nedostatku mesta u Vujaklijinom ili kojem drugom rečniku na internetu postoji mnoštvo sajtova, među njima Vukajlija, gde možete da vidite na kakav sve način ljudi vole da razgovaraju na opšte zgražavanje lingvista. Tako da se tamo može videti da ljudi fejsbukuju, fejsbuče, da im je fejs ubagovao. Ili čak poređenje čuvenog prideva „kul”: kul, kulji, najkulji.

Emisija RTS-a "Oko Magazin · 24. Novembar 2009.