Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
rekose da su mu modovi obrisali glavatar. zasto- ne znam, ali tako kaze sam straja.
Na avataru mu je bila postavljena slika sa šematskim prikazom one fore za automatsko lajkovanje i automatsko postavljanje definicija, pa je zato skinuto.
Straja mi je prodao svoj profil. Sada ja upravljam njegovim profilom.
http://www.youtube.com/watch?v=NzlG28B-R8Y
Jel' može da se zna cifra...okvirno?
Mislim da novac nije odigrao pravu ulogu ovde, ostvaren je prisniji kontakt.
Može, imaš PVT. Iskreno mislim da sam uzeo za manje pare nego što vredi. Ako neko želi da otkupi profil neka pusti PVT jer sam ga i uzeo radi preprodaje.
A ko je kupio profil ?
Preciznije, Strajo čiji si ti dupli decxhko ?
sztrajo moj zin tivadar nudi 15 hiljadaš forinti
naravno kad kupi profil szve definicije će biti prevedeno na mađarszki jezik
Чини ми се да сам ово питао, а можда је било нешто слично. Ал' хајде поново.
Како то на нету и по пиратским сајтовима пре времена може да се нађе одређени материјал? Нпр. за три - четири дана излази лајв албум једног бенда, а ево управо сам га скинуо, случајно куцајући поред назива и реч "даунлоад". Ко "прокријумчари" из студија тај материјал или било одакле? Како то све функционише?
Datum izdavanja se određuje iz promotivnih razloga (Božić, Nova godina, Dan vampira) kad se misli da će se najbolje prodati, a originalni materijal se promotivno daje distributerima da procene šta će prodavati ponekad i mesecima ranije. Sekretarica puši u pauzi i sa stola drpne promo disk, njen dečko ga umnoži i digne na net za kintu i svima lepo - i direktoru, i sekretarici i dečkonji, a najbolje nama što skidamo sa neta...
Контам да се месецима пре то све припреми, обради и упакује, па онда чека негде у складишту. Али не бих рекао да неко може да стави у излог ЦД пар дана раније у односу на назначени датум.
Cigaretu ili?
Čuj, cigaretu puši ispod stola...
hladan.krompir, ima i situacija u kojima se roba odveze u radnje pa čeka određeni trenutak, npr. Hari Poter knjiga No. 6 u celom svetu istog dana - tehnički nemoguće bez ranije dostave. Dođe knjiga u Jagodinu, a Palma kaže prodavcu "Ti iznesi danas u izlog neka čitaju Jagodinci, ko jebe Engleze"...
Indeed
Е, то ме занимало. Хвала вам на одговору. Мање - више ми је све било јасно, али боље кад ми неко потврди. Ма, најбоље оно што сте рекли да је најбоље нама што скидамо са нета. :)
Има ли некога са права или тако тих занта да ми нешто објасни. Онај говњиви пропис о забрани продаје алкохола од 22 до 6 у великом селу Београду ме интересује. Чито сам неке законе и тако то и нашо потврдио сам своју сумњу да је вино прехрамбени производ, а не алкохолно пиће, а такође да је све што је преко 5% алкохола алкохолно пиће (изузев вина наравно). Да ли то значи да вино и пиво које је 5% или са мање алкохола могу купити кад пожелим.
Дакле, ви сви који оћете да једете гована нађите пољски вс и не занимају ме мишљења. Ако има правно образованих нека ми кажу како је то реално или како се примењује.
Хвала.
Nisam znao za ovu klasifikaciju... Ako je zvanično to da u alkoholna pića spada samo ono piće koje ima preko 5% alkohola, a s druge strane u uredbi kojom se propisuje ova zabrana piše konkretno da se zabranjuje prodaja alkoholnih pića, onda bi trebalo da može da se kupuje vops i ostala sranja koja nemaju tih 5%. Ali, tu ima dva problema: 1) Ovi koji treba da tumače taj propis će kenjati da se ciljnim tumačnjem može pod tu zabranu svrstati i pivo (ciljno tumačenje ukratko znači: šta se želelo postignuti tom zabranom) 2) Čak i da je sve ovo tačno, na većini mesta ti neće prodati vops dok se npr. to ne potvrdi zvanično na dnevniku ili jebem li ga gde...
Inače, ceo taj propis je besmislen i promašio je poentu. Prošaraću malo netom i raspitaću se kod nekog pa ti preciznije odgovorim...
EDIT Mada je nebitno, ali da mi ne bi kojim slučajem kenjali drugi pravnici, možda je upitanju ekstezivno tumačenje, a ne ciljno. Jebem li ga :)
'de se mogu popraviti konzole? konkretno game boy stariji od mene?
može malo manji ban za vaginu? spem - jedan post viška nakon prepirke(koja nije bila spem) i nepoštovanje moderatora(?) - rekao sam kostiću da će dobiti šamar kad ga sretnem.
Šta je tu nepoštovanje, ništa mu ružno nisam rekao, a šamar će dobiti koliki god ban dao.