Prijava

Рожериу Ченију фали још 4 гола да постане први голман са постигнутих 100 голова у каријери. Он рачуна као да му фали 2, али ФУФА каже 4...

Partizan i Crvena zvezda, prema izboru Međunarodnog instituta za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS), nalaze se među prvih sto klubova u Evropi u prvoj deceniji 21. veka. Crno-beli zauzimaju 52. poziciju sa 1.212,5 bodova, dok su crveno-beli na 66. mestu sa 1.065,5 poena.

Kreatori popularne igrice Football Manager izjavili su da ih je par nižerazrednih engleskih klubova (od šeste lige do Čempionšipa) kontaktiralo radi preporuke za pojačanja igračkog kadra. Par transfera se zaista ostvarilo na njihovu preporuku ali nisu želeli da otkriju koji klubovi i igrači su u pitanju.

Sudeći po IFFHS-ovoj listi najboljih klubova 2010. godine Spartak iz Subotice je za samo 1 poen lošiji od Crvene Zvezde dok Partizan ima skoro* duplo više poena od iste.

Drogba je kao klinac imao nadimak Tito. Majka mu je dala taj nadimak jer je bila odusevljena jugoslovenskim Marsalom.

Vujo92, samo stavi ono "citat" i "tatic" oko teksta ako te ne mrzi.

Kreatori popularne igrice Football Manager izjavili su da ih je par nižerazrednih engleskih klubova (od šeste lige do Čempionšipa) kontaktiralo radi preporuke za pojačanja igračkog kadra. Par transfera se zaista ostvarilo na njihovu preporuku ali nisu želeli da otkriju koji klubovi i igrači su u pitanju.

Ove se može nazvati zanimljivost. Iskreno realno prave ocene igračima. Inače igram fm od 2005, i pomoću iste saznao sam za mnoge talente, video mnogo zanimljivih podataka o nekim igračima, klubovima. Najzanimljiviji podatak koji sam tamo video je da je N.Forest 2x osvajao LS 1979 i 1980.

U engleskoj 13. ligi ekipa Madrona izašla je na teren sa sedmoricom fudbalera i izgubila od Rezervnog Logana sa 55:0.

Grenland i pored manje uslova za igru ima više fudbalskih klubova nego Crna Gora.

01.03.2010. Prvenstvena utakmica između panamskih fudbalskih drugoligaša Krikija i Taura prekinuta je nakon što je roj afričkih pčela-ubica napao igrače i gledaoce.

Tijeri Anri je na svoj prvi meč u američkoj MLS fudbalskoj ligi išao javnim prevozom, tačnije metroom.

Rodžer Federer, drugi teniser sveta, ovih dana boravi u Dubaiju, gde se na pripremama nalaze i fudbaleri Partizana. Da je veliki sportsmen i džentlmen odmah je dokazao: čim je čuo da je ekipa iz Srbije i da su kolege sportisti koji su na pripremama, ljubazno i kulturno je pozvao na piće Petrovića, Ilieva, Šćepovića i Jovanovića.

Синан Болат је једини голман који је био стрелац на мечу Лиге шампиона из игре.

Ханс-Јерг Бут је једини голман који је постигао три гола (уједно једини са више од једног гола) у истом такмичењу. Сва три су била из пенала, а занимљиво је да је сва три гола постигао истом клубу (Јувентусу), а играјући за три различита клуба: Хамбург, Леверкузен и Бајерн...

FK Partizan odigrao je prijateljsku utakmicu sa pograničnom policijom Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE Border Security)

Pogranična policija primila 16 golova, amateri jasno nisu dorasli, a posle šest lakih komada u prvom, izgleda da im ponestalo snage u nastavku.

Havijer Zaneti ima nadimak Traktor.

Siniša Mihajlović uspeo je da na jednom meču italijanske Serije A postigne het-trik i to izvodeći samo slobodne udarce.

PREDSJEDNIK Republike Srpske Milorad Dodik ponudio se da će osobno jednom godišnje organizirati nogometni derbi između Crvene zvezde i Partizana u Banjoj Luci.

Dvajt Hauard najviši je pobednik u istoriji NBA takmičenja u zakucavanju sa svojih 211cm visine. Zanimljivo je i da je najviši pobednik u šutiranju trojki u NBA Dirk Novicki takođe visok 211cm.

Голман Депортива, Дани Аранзубија, постао је јуче први голман у историји Примере који је постигао гол из игре. Гол је постигнут у 95. минуту, за резултат 1:1 против Алмерије.

U počecima tenisa se drop šot smatrao nefer udarcem i bio je ispod džentlmenske časti. Tada su gospoda Englezi igrali sa podvrnutim rukavima košulje (smeli su da skinu sako), a dame u haljinama (jednom rukom pridržavajuči skute). Gle ironije, tada su truli bogataši počeli da igraju tenis iz zabave, a danas puka sirotinja počinje da igra sa nadom da će se obogatiti.