Liga šampiona!

1. posebno o uvođenju čelendža

Ja mislim da bi ovo bila prava stvar. Sudijske odluke umeju da ubiju ne samo utakmicu, ne sezonu, nego i ceo klub. Evo uzmimo za primer bas tu odluku sudije u finalu Barselona - Arsenal. Da Leman nije dobio crveni, ogromne su sanse da bi Arsenal osvojio LS te godine. Da je osvojio, velicine poput Vieire, Anrija, Ljumberga, Piresa... sigurno ne bi napustile Arsenal u sledece dve sezone. A kasnije se nastavilo to osipanje i nastavlja se svake sezone. Da su oni tada dokazali da mogu da pobede Barselonu i da uzmu trofej, mislim da bi danasnji poredak na fudbalskoj mapi bio barem malo drugaciji.

2. голман Реала Лопез је требало да добије црвени зато што је без лопте ударио Видића песницама у главу.

Po meni je to cist penal bio... Nisam gledao drugo poluvreme, video sam na jutubetu kung fu Nanija..Sta znam. Sta god da je odlucio, ispravno je. Da je dao zuti, ovi iz Reala bi kukali. Posto je dao crveni, kukaju iz Utd-a. Jbg, duel dva najveca kluba na planeti, ne verujem da je namerno ostetio neki tim, ali ocigledno da je Mancester ostecen, samo sto im slaba vajda sada. Ja sam navijao za Real, nekako mi je drazi, iako Utd postujem zbog svoje velicine...

3. ma ne, ni malo nije za crveni

Погледај само главу Нанија, она је окренута ка лопти све време, није ниједном погледао испред себе. Када види да иде ногом на Арбелоу покушава да скупи ногу, али је много закаснио и ипак га удара. Чист жути картон. Црвени ни у лудилу.

4. Ја само не знам чему би служио тај челенџ кад ето поред десет пута одгледаног снимка два човека не могу да се договоре шта се десило.

5. Čelendžu se najviše protive sudije, jer bi onda oni izgubili na značaju. Kao što sam rekao - oni su samo deo pomoćnog osoblja, a ne mire se sa tom činjenicom.
    Čelendž ne bi iskorenio nepravde (i dalje bi bilo oštećenih, pa i pokradenih), ali svakako bi umanjio njihov broj.
    Često sam od fudbalskih sudija čuo argument:"Pa i fudbaler promaši gol sa 2 metra, što mi ne bismo imali pravo na grešku?"
    Tu je srž problema. Fudbaler je akter (da ne kažem u glavnoj ulozi), a sudija je tu da obezbedi što veći procenat regularnosti (pomoćni radnik). Ljudski je grešiti, nećemo zbog toga sudiju na vešala, ali zato će nam mašine (čitaj: čelendž) i pomoći da se te eventualne namerne ili nenamerne greške koliko-toliko neutrališu.
    Jedan je Kolina, njemu nisu bile potrebne ni pomoćne sudije a kamoli čelendž! ;-))))
    Al' gle čuda, upravo je on jedan od retkih iz sudijskih redova koji je za uvođenje čelendža!
    EDIT: Truće, potreban je čelendž pre svega zbog očiglednih situacija! Seti se samo SP u košarci u Turskoj... Nesagledive posledice smo istrpeli zbog te krađe, a da je bilo čelendža, valjda bi bar sudije dobile neke masne suspenzije, ako već rezultat ne bi bio promenjen.

6. Da baba ima krila bila bi pička ko avion.

7. YouCantHandleTheTruћ
    Ја само не знам чему би служио тај челенџ кад ето поред десет пута одгледаног снимка два човека не могу да се договоре шта се десило.

Dobro, ova situacija je delikatna, ali kod ovakvih recimo, mogla bi mnogo da pomogne.
    http://www.youtube.com/watch?v=u60GVxmcp6M

8. Челенџ може, али у строго контролисаним условима. Типа да ли је лопта прешла линију, да ли је погодила играча у руку и сл. Не видим смисао да се прекида утакмица двадесет пута да се види да ли је овај видео оног кад га је покосио или згазио.

9. To je sada već palamuđenje oko osmišljavanja prave mere za čelendž. Moj kum ima odlično rešenje: Kazna za neuspeo čelendž -> penal za protivnika
    Onda ga niko ne bi tražio za aut i slično.
    Naravno da je to ekstreman stav ;-)))))
    Ja ni ovako ne uživam u seckanju igre zbog valjanja (foliranja) i drugih vidova tzv. zadržavanja vremena.
    Može da se uvede tipa po 1 čelendž po poluvremenu (za razliku od tenisa da bude nebitno da li je uspešan ili ne)...Otkud znam neko bi smislio već nešto, a praksa bi izrodila idealno rešenje. Samo neka to uvedu, za početak.

10. Skočimiš

Da baba ima krila bila bi pička ko avion.

E da, evo vrhunskog argumenta da je definitivno čelendž suvišan!

I da baba ima krila, ne bi bila pička k'o avion...ali o ukusima ne vredi raspravljati.

11. Слажем се да треба да постоји некакав челенџ. Само кажем да челенџ у оваквим ситуацијама прави већи притисак на судије. Судија би погледао снимак и опет донео одлуку са којом се не би сложила половина гледалаца. У сваком случају, ценим да од остављања пракси да одлучи нема ништа. Фудбал је сад таква индустрија да пробе иновација не трпи.

12. Liče Dože, ja sam više uputio komentar na ovo
    http://vukajlija.com/forum/teme/21743-liga-sampiona?strana=155#post_2306906

al' pošto znam da si paranoičan što se mene tiče - nek' ti bude :D

13. @Skočimiš
    Nisam ja paranoičan nego je tvoj post odmah ispod mog, a prilično se logično taj komentar nadovezuje na tekst iz EDIT-a...
    Što lepo ne "adresiraš" i nema zabune ;-)))))

14. Погледај само главу Нанија, она је окренута ка лопти све време, није ниједном погледао испред себе. Када види да иде ногом на Арбелоу покушава да скупи ногу, али је много закаснио и ипак га удара. Чист жути картон. Црвени ни у лудилу.

Preleteo sam postove, ovaj mi zapao za oko.
    Znači ako ne gledaš možeš nekome i nogu da plomiš nema veze? Kao fazon, nisi video jbg, samo žuti. Čiji je problem što Nani leti po terenu i ne gleda gde i koliko diže noge? Sudijin? Daj ljudi nemoj da se zajebavamo...

15. E'o zanimljive slike...I da nije hteo, povredio je coveka, meni je to dovoljno za crveni.
    https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-ash3/577935_550280131659702_928170643_n.jpg

16. više šansi imo mačester.mogli da daju najmanje tri gola, najmanje . nisu imali sreće jebiga sad.

17. Preleteo sam postove, ovaj mi zapao za oko.
    Znači ako ne gledaš možeš nekome i nogu da plomiš nema veze? Kao fazon, nisi video jbg, samo žuti. Čiji je problem što Nani leti po terenu i ne gleda gde i koliko diže noge? Sudijin? Daj ljudi nemoj da se zajebavamo...

Ја не схватам шта је са вама људи. Нани је био неопрезан и ово је фаул. Нигде нисам рекао да он сме да шутира људе около и да млатара ногама и ломи кости људима зато што их није видео. Ово је фаул и ово је жути картон без икаквих сумњи, управо због тога што то не сме да ради. Црвени НИЈЕ, и то схвата свако ко је икад одгледао више од десет фудбалских утакмица, и ко зна шта значи појам црвени картон и шта је потребно да би се тај картон добио. Исто да поновим НИКО од играча Реала није урлао на судију захтевајући црвени картон, чак ни Арбелоа, иако је добио ударац већ је одмах устао и само прокоментарисао са Евром ту одлуку. То је већи доказ да је судија усрао утакмицу од било којих ваших аргумената.
    http://youtu.be/3q5ta-JTAuQ
    Део од 0:05 до 0:20 и део од 0:52 до 1:03 само погледај реакције играча и једних и других и биће ти јасно о чему причам, ако уопште желиш да схватиш. Ако не јебига.

18. Не разумем зашто се судије противе техничким помагалима, кад би тако пре свега себе ослободили одговорности. Ко главне судије у тенису, добијају паре за коментаторски посао. Џокович из челенџинг д бол, ђус, секнд сервис, Шарапова покажи титс, меч појнт Алмагро...

Rekli o sajtu

Na sajtu vukajlija.com definisan je pluskvamfutur I i II , poseban morfološki oblik glagola, kojim se služe političari kada govore o ulasku Srbije u Evropsku uniju.

Kurir · 20. Februar 2011.