Pink Floyd

1. Pink Floyd slusam... Dugo. Slusao sam mnoge izvodjace, ali su Flojdi jedini koji su mi usli u um i u dusu. Da kazem da su me definisali kao coveka. Filozofski tekstovi praceni najneverovatnijom muzikom, ili psihodelija koja baca u druge dimenzije, ili vesele decje pesmice Syda.

U uvodnom postu pise da su pojedinacno prosek. To je strasna dezinformacija! Waters je najbolji tekstopisac, Syd je u top 100, Gilmour isto. Wright je jedan od najboljih klavijaturista, a Gilmour gitarista. Mason se rangira u top 50 ili 100 bubnjara. Waters je prosek sto se sviranja tice.

Ako neko ima neka pitanja, neka me pita. Znam dosta o PF-u.

2. Ako neko ima neka pitanja, neka me pita. Znam dosta o PF-u.

Kako se zvao klub u kom su svirali '66.
    Bez guglanja.

3. Danas sam vidio Dejvid Gilmura u "Džonatan Ros Šou". Svirao je gitaru za nekog crnju koji je bio mega popularan krajem sedamdesetih. Neki gospel pjevač.

4. Syd je u top 100, Gilmour isto. Wright je jedan od najboljih klavijaturista, a Gilmour gitarista. Mason se rangira u top 50 ili 100 bubnjara. Waters je prosek sto se sviranja tice.

Одакле ти ово за Рајта и Мејсона? На којој листи је Мејсон међу 50 или 100 бубњара?

Мејсон је сасвим просечан бубњар, већину албума је одсвирао тако што удари једном, оде да попије чај, па се врати да удари други пут. Капирао је своју улогу и само радио задато. Далеко је запаженију ролу имао док су радили чисту психоделију под командом Сида Берета (Astronomy Domine, Take Up Thy Stethoscope And Walk, Set The Controls For The Heart Of - ту је издоминирао психоделију).
    Вотерс не да није просек, него, поред тога што је човек мулти инструменталиста, има музику у малом прсту. Технички савршена машинерија звана Пинк Флојд је радила под његовом дирегентском палицом (после одласка Берета наравно, који је био мозак ПФ-а у самом почетку - писао и музику и текстове). Рик је свему додавао онај фини, завршни додир, без кога ниједан албум не би био то што јесте.

Осим Гилмура, тј. гитаре, у музици коју је ПФ (наравно причам о Флојду између две промене поставе) правио није било много места за истицање осталих чланова. Сва њихова генијалност се види у тим финим ситницама. Лепо је то објаснио онај новинар РолингСтоуна, имаш документарац пар страна уназад.

5. Za Rajta mozes da guglujes, i kritika i laici ga svrstavaju u najbolje.

Waters jeste ultra talentovan za pisanje, ali ne i za sviranje muzike. Na mnogim pesmama PF-a Gilmour svira bas, jer Waters nije mogao da odsvira ono sto je napisao. Na Hey You pesmi Waters nije umeo da svira bas bez pragova pa je Gilmour svirao. Cak i uzivo kada su svirali HY Waters ne bi svirao. Sheep i Pigs isto Gilmour na basu. Uzivo Sheep Waters svira ritam gitaru a Snowy White svira bas. Young Lust je Gilmor na basu. Sam Waters je rekao, skoro, da je on sasvim prosecan basista i gitarista. Ali je kao tekstopisac iznad svih.

Mada PF je sinteza svih clanova i nema smisla odvajati ih.

6. Đe taj dokumentarac što neko pomenu?

7. Đe taj dokumentarac što neko pomenu?

mozda ovo? http://www.imdb.com/title/tt2296909/

8. Ne znam jel to taj, al će ga pogledam u svakom slučaju :)

9. E jel neko osim mene čuo da su Voters, Bouvi, i još neki radili soundtrack za film When The Wind Blows.

10. Ja nisam čuo. Al sam pročitao. Evo dajem i tebe da pročitaš. Samo tišu, nikome ni riječi o ovome. http://en.wikipedia.org/wiki/When_the_Wind_Blows_(film)#Soundtrack

11. Samo tišu, nikome ni riječi o ovome. 

Pa bolje i da niko ne čuje, jer je film stvarno zajeban. Ozbiljno, ne savetujem ti da ga pogledaš.
    Sigurno najbizarnija/najmorbidnija stvar koju je Roger Waters uradio. Mada, pitam se, ko bi drugi?
    BTW što se tiče generalnog melodijskog kvaliteta, soundtrack je smor.

12. Слушам сад овај A Saucerful Of Secrets, јеботе овај Сид је био чиста психоделија, ја ово никад не бих смео да слушам кад користим др0зе, истриповао бих нешто чељаво...

13. kad si vec tu, pojasni mi pojam ''čeljavo''

Rekli o sajtu

Did you mean Vukajlija?

Google · 17. April 2015.