Osim velikih istorijskih i nacionalnih zabluda, podložni smo i onim „sitnijim”, ali koje nam određuju svakodnevicu. „Ne valja da se sedi na kućnom pragu, posebno kad grmi”, „Hleb od 500 grama je opšteprihvaćen pod nazivom kilo hleba”, „Ne valja da se zviždi u kući, to privlači miševe”, „Ne valja da se otvara kišobran u kući”, „Žvakanje žvaka može da deformiše vilicu”, „Ma koliko vruće i zagušljivo bilo, ne otvarati prozor, ubiće promaja”, navode na popularnom internet portalu „Vukajlija” niz sujeverja i zabluda našeg naroda.
Politika · 31. Januar 2011.
Tabula rasa.... :P
De mi reci neku narodnu zagonetku,sin me tera da ih postavljam,a ja samo onu sa lubenicom,lokvanjima,mravinjakom i "belim kokama".. :P
MAYDAY!!
Au, ja sam to pozaboravljala.. Izguglaj malo, sigurno ima gomile sajtova sa tim. Bila je neka sa bogomoljkom, nikad je nisam kontala.
Našla neko čudo..o Bože, koliko sam pozaboravljala! :))
Nas je učiteljica terala da naučimo napamet 20-30 zagonetki ili tako nešto.. Nisam mogla da ih nabrojim toliko, a kamoli da naučim. I sad kad vratim film, pitam se čemu sve to?
е за то сам дудук :(
Našla sam nešto,al' to bre sve neki arhaizmi..otkud moje dete zna šta je greben,prakljača itd.. :)P
Mislim,briga ga za to..važno da mene "masira" :)
A ja sam u srednjoj morala iz latinskog dvadesetak tih izreka(ako ne i više-da ne lažem),da naučim napamet..
i danas me proganjaju-da se primetiti :)
Borko, kako na poslu? Ne radiš za vikend?
Не питај ме ништа око тога... Срећом па овај не радим, за убудуће се не зна :((
E,u nedelju idem sa kolegama i koleginicama u Pančevo,na proslavu jevrejskog praznika Purim,koju organizuje jevrejska opština tamo!
Biće veselo ,to je između ostalog i kao neki maskenbal :))
Šalom!
ED:I ona slika koju sam okačila na "Fotkama" je sa prošlogodišnjeg Purima :))
Jaooooo, obožavam maskenbale! :)
Gogo, i ja sam učila u srednjoj 20 poslovica na latinskom, gubljenje vremena. To treba na drugi način usaditi deci da znaju, a ne teranjem napamet..
E,ako bude finih fotki,okačiću nešto :)
Ja neću da se maskiram,samo ću da IZGLEDAM! :))
Staklena,meni se naježi koža kad vidim sve ko i kako deci "prenosi" znanje..
Nema tu više pomoći-propade sve.
Nije to zahvalan posao, biti prosvetni radnik. Za to trebaju čelični živci i da baš voliš taj posao. Gledam komšinicu moju, učiteljica u jednom selu. Uči 2-3 razreda istovremeno, malo selo neko. Kako ona uspe da za jedan čas održi časove za te razrede, nije mi jasno.
Водите љубав а не рат....
Правда за Кселу!
http://img863.imageshack.us/img863/9854/doodlepicture4.png
Ko je Ksela?
Staklena,skroz si u pravu!Meni je prosveta u krvi,što bi rekli-"pupak mi u školi odsečen".Ali-eto,nisam se tamo zaposlila,nema veze,mada sam po profesiji nastavnik.
Međutim,kad se setim kako su moji baba i deda (oboje učitelji) radili sa decom i trudili se,brinuli za njih..pa moja mama-ceo radni vek u srednjoj školi,posvećena,aktivna i brižna..dođe mi da vrištim na šta se sad prosveta srozala-kao gaće do ispod kolena.Tuga.
О, ћао колегинице.
Ксела је мој добар другар .....ааааа.......МЕТАЛИКА!!! МЕТАЛИКА!!! :))
Ксела је наш виртуелни ортак са хекс бола који је банован јуче.........додуше оправдано али из фазона тражимо правду ,...хахаха а ово је цртеж који у основи није требао да буде ништа више од чича Глише али неколико нас је надограђивали и од тога испаде ово страшило које смо назвали Ксела......
O,pozdrav kolega?
(Ako je pozdrav meni upućen) :)
I laku noć svima :))